Najdi forum

Skupaj sva 17 let, poročena pa 15 let, imava 4 otroke in oba stara 37. Skupaj obiskujeva isti fitness center in z osebnim trenerjem, ki ga ima, sta spletla prijateljstvo in se družita tudi v prostem času. Prejšnji teden, sem otroke peljala na trening, vendar je odpadel in smo se prej vrnili domov, ponavadi me takrat ni doma vsaj 3 ure, ker med tem ko otroci trenirajo se dobim s prijatljicami ali pa kaj podobnega. Tokrat pa sem se vrnila domov čez kakšnih pol ure, otroci so na srečo šli k sestri, ki stanuje čez cesto, jaz pa sem šla v hišo.
Vedela sem da je mož doma, vendar ga nikjer ni bilo, nato pa stopim v kopalnico (vrata so bila na pol odprta) in zagledam moža ter tega njegovega trenerja, kako uživata v masažni banji, se poljubljata in božata,..nista me takoj opazila, tako da sem nekaj sekund nepremično zrla v ta prizor, ki si ga ne morem izbiti iz glave.
Nato me opazi mož in mi zre v oči, popolnoma brez besed. Rekla sem, da naj kar opravita v miru in da ga pričakujem v dnevni sobi, ker se imava očitno nekaj za pogovorit.
Seveda je takoj pritekel za mano in začel s filmskim izrazom:”ni tako kot zgleda” NEEEE, kje pa, ziher sem imela privid. No po parih krepkih besedah je priznal da se če več mesecev dobivata s trenerjem in da nezna pojasniti teh čustev, ki jih goji do njega. Povedal mi je, da se je pred leti sestajal tudi z enim moškim, ki je prav tako poročen in da je trajalo več kot eno leto.
Jaz budala sploh nisem posumila, da me vara, ker je vse štimalo, super sva se razumela, tako v postelji kot izven nje.
Ampak, kao v mojo tolažbo, mi je rekel, da me ljubi, da sem mati njegovih otrok, da me z žensko ni nikoli prevaral in bla bla bla.
Prosila sem ga če zapusti hišo za nekaj časa, tako da je šel k svojim staršem, ker bi rada v miru predelala celotno zadevo in prišla do nekega zaključka.

Najraje bi mu dala svobodo, naj uživa in živi življenje, ki ga pač želi, ker ob sebi ga ne želim več. Konec tedna se bova pogovorila, in otrokom tudi povedala da se ločujeva in da je tako najbolje za vse. Ne vem pa kako bo to vplivalo na otroke. Dvojčka sta stara skoraj 15 let, en 13 in punčka 11 let.
Vsi so navezani na očeta, resnično ga pogrešajo, ker mislijo da je službeno odsoten in ga kličejo tudi večkrat na dan… To mi povzroča največjo bolečino, ker jih ne bi rada ločila od očeta. Sicer je res krasen oče, pozoren in ljubeč. Mislim da sem slaba mama, ker ne bom žrtvovala svoje sreče in svojega življenja zaradi otrok, ampak jih bom raje ločila od vsakodnevnega stika z očetom 🙁
Poskusila bom urediti zadevo tako, da ne bo nihče utrpel pomanjkanja, a vendar vem da ne bo isto kot je bilo prej. Ne želim ga v isti hiši, zato opcija da ostaneva skupaj zaradi otrok ne pride v poštev.
Verjetno sem tik pred živčnim zlomom, otroci mislijo da sem zbolela, ker nisem v službi in ker se baje čudno obnašam.

Razočarana sem do te meje, da sploh nimam čustev,…nisem niti žalostna, niti depresivna, NIČ.
Če bi ga zalotila z žensko bi še nekako razumela, verjetno bi pač počila od besa ali kaj jaz vem,…tako pa sem predvsem šokirana, ker nisem vedela da ima taknšna nagnjena. Sicer nisem homofobna in tudi naprimer otrokova usmerjenost me nebi prizadela, bi to že sprejela, ampak mož…

V glavnem,…ne vem zakaj to pišem, mogoče zato da se olajšam, ker prijatljicam tega nisem pripravljena zaupati, mogoče tudi zato da me nekdo skritizira, ali pa napiše nek pameten nasvet, izkušnjo…

Hvala in LP.

Veš, da niso vsi moški ki imajo spolne odnose z moškimi istospolno usmerjeni. Obstaja veliko hetero moških, ki imajo spolne odnose z moškimi. Samo slovenci smo preveč ozkogledi, da bi to dojeli. Za nas je vsak peder, ki to počne. Zakaj bi bila bolj vesela, če bi ga zalotila z žensko? Imaš ti vagino? Ja. Imaš penis? Ne. Torej uvidi, da kot ženska si mu ti dovolj (ni to lepo?) Kot moški pa ne, vendar saj nisi moški. Torej, da razščistim stvar o kateri sem pisala prej: hetero moški ki ima odnose z moškimi, sam sebe ne bo videl v zvezi z moškim. Ne predstavlja si kako se prebuja ob moškem, kako je zaljubljen vanj… Edino, kar ga vzburja je penis in analni odnos. Meni osebno se to ne zdi nič takšnega. Če bi se več moških poučilo o svojem telesu in dalo predsodke iz glave, verjemi da bi vsi uživali v analnem spolnem odosu (malo si poglejte kje imajo moški g točko). Naj te nekaj iskerno vprašam: če bi ti predlagal analni seks, da ga ti poseksaš z strap on dildotom, no bi bila za? Sklepam, da ne…torej imaš predsodke. Mene kot žensko, bi veliko bolj prizadela prevara z žensko, kot z moškim. Verjamem, da se vam zdi moja filozofija, nora, grozljiva in oh in sploh. Ampak to ste vi, zaplankani slovenčki. Če bi bile ženske in moški malo bolj razgledani, odprti, svobodomiselni, sem tisoč procentna, da bi bilo prevar milionkrat manj.

Avtorica, še vedno sočustvujem stabo. Ampak, ne obsojaj ga preveč, verjemi da tudi on trpi. Upam, da boš ok. Lp

Obstajajo istospolno usmerjene osebe in tudi biseksualci. Če izhajaš iz stališča, da imata z možem dobro spolno življenje in da te je prevaral z moškim, potem je verjetno biseksualec, ki si je očitno izbral parnerja zanj manj privlačnega spola.

Osebno ne vidim neke hude razlike, če bi te prevaral z žensko. Verjamem pa, da so občutja drugačna.

Drži se.

”ni vse črno belo”
Popolnoma razumem in vem kaj misliš, vendar je drugače ko to občutiš na lastni koži. Ne obsojam in sem popolnoma razumevajoča kar se tiče odnosov z istim spolom, vendar ne na tak način, da me vara že nekaj časa. Mogoče sem se narobe izrazila, vendar prevara z žensko bi me prizadela na drugačen način, tole me je pa predvsem šokiralo, zato sem tudi rekla, da mu bom dala svobodo, naj uživa življenje kot si ga želi. Če pač želi imeti samo moške, ali pa oba spola hkrati potem tudi ok, ampak res ne bi bila rada del te zgodbe. Ne glede na to s kom me je prevaral, je prevara vseeno prevara in nisem pričakovala kaj takega od osebe, ki sem mislila da jo poznam in ljubim.
V postelji je bilo vedno krasno, veliko sva eksperimentirala in veliko stvari probala…

Zavedam se da trpi in da mu je hudo, vendar hudičevo sem zmedena in tudi če vse skupaj ”pozabim” je glede na njegove želje in potrebe neizogibno dejstvo, da bo sex z moškim še prakticiral tudi v prihodnje…vsaj črv dvoma bi me razjedal in napeljeval na to misel.

Iskreno povedano, še vedno nisem razčistila svojega uma in misli, vendar sem pa globoko prepričana da vrnitve nazaj v srečen zakon ne bo, zato bi mu pa rada na lep način povedala, da ne želim več življenja z njim in da obenem želim da se tudi v prihodnje razumeva tako dobro, kot sva se vsa ta leta, ker prevare mu pač ne morem odpustiti…

Ne vem kaj naredim da pomagam sebi, ker sem res nemogoča, zadnje dni imam edino opravilo to, da poštimam otroke, preostali čas pa preležim in premišljujem.
Jaz ga res ljubim in težko mi bo brez njega, ampak v prvem planu moram misliti nase in pomagat sebi, ker sem čustveno zlomljena in močno prizadeta.
Pismo!!! Tako bi zavpila na ves glas

zakaj je enim nezaplankanim slovenčkom tako težko priznat, da obstajajo homiči, ki se z ženskami poročijo zaradi družbenega pritiska in če tega ne bi bilo, bi prav srečno živeli z enim tipom? Zakaj mora biti na vsako tako temo takoj milijon postov v smislu, če seksa z moškim, ni nujno, da je peder?

Ljudje imamo različne želje, nekateri se ne morejo upreti čokoladi, drugi pa kakšni drugi stvari,
problem nastane, če pri svojem zadovoljevanju želja prekršimo družbene norme in pravila. Spolnost je vsekakor ena največjih skušnjav v življenju praktično vsakega človeka in marsikdo tej skušnjavi podleže, čeprav sicer razumsko (zaradi družbeno sprejetih norm) spolnost izven zakona obsoja. V tvojem primeru se mi zdi zadovoljevanje potreb ali želja tvojega moža bolj podobno sladkanju s čokolado kot zakonskemu
prevaranju. Morda bi ga lahko razumela … Mogoče danes razumem celo svojega moža, ki me je prevaral z drugo žensko, ker doma ni bil deležen sprejemanja in topline. Predlagam ti, da dobro razmisliš. Počakaj, da najhujša čustvena kriza mine, potem pa se mirno in zrelo pogovorita, kaj je sprejemljivo zate in kaj je nujno zanj. Med vama sicer nikoli več ne bo tako, kot je bilo, pa vendar pomisli tudi, da je mož oče tvojih otrok in da najbrž ni naredil nič tako strašnega (mogoče lahko njegov homoseksualni odnos gledaš bolj v luči samozadovoljevanja), da ne bi mogel v tej funkciji (oče otrok) še naprej sodelovati/živeti tudi s teboj?

Ne veš, zakaj to pišeš, mogoče zato, da te kdo skritizira…., praviš. Jah, ti dobro veš, zakaj to pišeš.

Torej; kar dobro skupaj znešena štorija, dobro se bere, povsem primerna za kakšno tretjerazredno šund revijo in seveda, Mon. Take kombinacije v tej rubriki se menda ni spomnil še nihče, kar je odlično in zaslužiš čestitke za bistroumnost. Še malo delaj na slogu, kakšna vejica je za dodati ali odvzeti, malenskost, pa bo, mat mila.

Zelo dobra provokacija, zelo pohvalno, ne pa za kritizirat, ti kar vztrajno nadaljuj v tej smeri.

Draga Matimila, razumem tvojo stisko in mislim, da razmišljaš zelo zrelo. Tudi jaz mislim, da moraš v prvi vrsti misliti nase. Najvrjetneje bi bila situacija zelo drugačna, če bi zadevo vedela preden sta se poročila, imela otroke…tako pa verjamem, da je taka stvar po dolgem času preživetem skupaj, zate pravi šok. Kaj pa on pravi na vso zadevo? Veš, poznam vsaj 2 podobna primera. V prvem primeru, sta se mož in žena ločila. On ima sedaj parterja že nekaj let. Oba sta nevrjetno zreli osebi in sta ostala najboljša prijatelja. V drugem primeru sta ostala skupaj. Ker njega zanima samo seks z moškim, ne pa zveza. Delujeta mi zelo srečno, je pa res, da sta oba zelo svobodomiselna. Poleg tega pa poznam še nešteto primerov, kjer moški za hrbtom svoje žene, varajao z moškimi. Prijatelj, ki je gay mi je povedal, da pozna ogromno poročenih moških ki ljubimkajo z moškimi. Večino jih spozna, na internetu. Pravi, da je več poročenih kot samskih. Želim ti povedati, da čeprav je bila izkušnja žalostna in grenka, je vseeno pozitivna. Vsaj veš pri čem si in imaš možnost izbire. Večina živi v zanikanju iz dneva v dan. Iskreno ti želim, da iz te negativne izkušne potegneš najbolše 🙂 Lepo te pozdravljam, E.

To ni varanje pravite WTF!!!!!!!!!!!!! pol tudi ni varanje če imam jaz (ženska) partnerico 17 let in seM pol leta seveda na skrivaj z drugim tipom, mam romantic bubble bath…, ker pač mi to tudi paše

Čez to ne boš mogla nikoli oz. ne boš nikoli pozabila. Priporočam ti, da obrneš nov list v svojem življenju.
Ampak saj to že veš.

Ne morem si niti predstavljati, cez kaj gres…Toliko let laganja v obraz, sta se kdaj v sali pogovarjala, ce si ti kdaj sanjarila o zenskah, on pa o moskih? Socustvujem – z obema. Ocitno je, da te moz ni zelel prizadeti in da je veza z moskim pac zanj nujna, bog si ga vedi zaradi katerega razloga. Bodi tako pametna in mirna se naprej, pa bosta z mozem zagotovo nasla pot, kako lepo vzgajati otroke, ceprav locena. kjer je volja, je pot.

Priznam, da sem naravnost zgrožena nad odgovori. avtorici je v bistvu čisto jasno, da se je poročila s prikritim homoseksualcem in ne želi živeti lažnega življenja. Vsi ostali pa kakor noji glavo v pesek in razmišljate samo o izgovorih, da ne bi bilo treba priznati, da vse pač ni tako kot naj bi bilo.
avtorica, vidim, da si zelo zrela osebnost. Verjamem, da je šok neznanski in da se ti v glavi dogaja sto na uro. Sledi tistemu kar čutiš, ne kar ti bo hinavska okolica poskušala vbiti v glavo. Glede na to, da si pokončna in zrela oseba, boš morda prva, ki boš upala s tem živeti. Družin, ki se gredo skrito življenje in navzven kažejo neko idealno podobo, je v Sloveniji več kot dovolj in preveč. Vtipkaj na internet tisti seznam o skritih znanih homoseksualcih v politiki in gospodarstvu. Da ne boš imela občutka, da si edina ženska na svetu, ki se ji je to zgodilo.

A ti pa si bila tega deležna od njega? Mater, ti je dobro spral možgane in nabil krivdo za njegovo prevaro.

Avtorica, mislim, da zelo zrelo razmišljaš in predvsem se ceniš in se boš postavila zase. Takemu, ki te je prevaral, ne boš mogla nikoli več zaupat, če ostaneš z njim. Redko katera ženska je tako pogumna, da bo od varalice šla stran, zato: kapo dol. Seveda te bo bolelo en čas, ampak sem 100%, da te bi bolj bolel dvom, če ti je zvest, v primeru, da ostaneta skupaj. Ko boš razvezo dala skozi, se bo tudi zate našel partner, ki te bo spoštoval. Ta te namreč ne.

redko človek na mon-u prebere tako “zbrihtano” pisanje. vsa pohvala razmišljanju, treznosti in odsotnosti scen, ki ženskam spuščajo ceno.

mislim, da se zate ni bati, da ne bi speljala stvari dobro.

pazi nase. zaslužiš si boljše !

Joj, ne vem kaj drugega bi na tole rekla kot… mati mila…

Ko berem tole zgodbo (in nima nič opraviti z mano) je seveda tako smešna, da bi se najraje po kolenih tolkla od smeha. Ne morem si predstavljati, da bi svojega ujela v banji z drugim, pa imam zelo veliko domišljije. Tebi, najbrž, pa se je svet postavil na glavo in te čisto razumem.

Jah…življenje je dolgo, zakomplicirano in res nikoli ne veš, kaj te čaka za vogalom.. Ufff… Ko sem še študirala sem imela zelo dobro prijateljico, ni bilo dneva, da ga nisva preživeli skupaj. Po marsikateri zabavi sva končali skupaj tudi v isti postelji. Seveda, le kot sošolki. Čez nekaj časa pa izvem, da je v zunajzakonski skupnosti z žensko. Bila sem tako presenečena, da dolgo nisem prišla k sebi.

Zelo mi je žal zate, ampak nekako (nehote) mi je žal tudi zanj. Tudi njemu najbrž ni lahko biti v svoji koži.

Pamet v glavo, želim ti vso srečo in ne skrbi za otroke. Bodi mama in vse bo še dobro!

Hvala za odgovore, vsem, tudi tistim plehkim, ki menijo da je moja zgodba izmišljena (šund.com),…ko bi vsaj bila…

Ljudje imamo pač različna mnenja, zato sem se tudi obrnila na forum in je tudi mene presenetilo nekaj odgovorov. Lepo, da je toliko ”odprtih” ljudi med nami, ne vem pa če bi dejansko vsi tako reagirali, ko bi bili v takšni situaciji.

Skratka, jutri se bova z možem spet videla in pogovorila.
Dala mu bom priložnost, da pove vse kar želi, sem pa kljub vsemu odločena da je najinega razmerja konec. Verjetno bova ostala prijatelja, kar si tudi želim, predvsem zaradi otrok, pa tudi zato, ker je človek na mestu in razen te prevare, me nikdar še ni prizadel.

Ne vem pa kako bova otrokom povedala da se ločujeva, že zdaj me boli, ko vem kako jim bo hudo.
Vse kar lahko rečem je ”ŠKODA” Škoda, da je prišlo do tega.

Lepo bodite, hvala vsem za branje in moje ”olajšanje”

Srečno.

Je danes zgodba kaj bolj mila..?

No, sorry, ampak človek težko prebere večjo neumnost kot je tole tvoje pisanje. Če ti je to kdaj nakladal kakšen tvoj partner in si mu verjela, potem te je dobro naplahtal. Popolnoma heteroseksualen moški nima nobene želje po spolnem odnosu z moškim, niti po penisu in čemu podobnemu. Hetereseksualni moški so “mahnjeni” na ženske. Večini od njih že misel, da bi imeli opravka s kakšnim drugim penisom, vzbuja odpor (pa ni nujno, da so homofobi).

Seveda je druga pesem z biseksualnimi moškimi. Ti se lahko čustveno navežejo na oba spola, prav tako imajo lahko spolne odnose tako z moškimi kot z ženskami. Morda je avtoričin mož biseksualen, saj pravi, da je pri njima v seksu vse štimalo.

Normalno je, da obstaja določen procent popolnoma homoseksualnih moških, ki se zaradi pritiska družbe (in družine) poročijo z žensko in si ustvarijo družino. Vendar imajo žene od takih soprogov (vsaj v postelji) ponavadi bolj malo. Taki moški se “potrudijo” narediti kakšnega otroka ali “se prisilijo” v kolikor toliko redne spolne odnose z ženo, vendar tu užitka zanj ni.

Tudi sama imam prijatelja, ki je homoseksualen in mi je prav tako razložil, da je po gejevskih portalih ogromno število poročenih moških, ki iščejo druge moške za avanture in seks. Rekel mi je, da kakšni njegovi znanci še do seksa ne bi prišli, če ne bi bilo poročenih moških!

Tako, da avtorica ni edina, ki se ji je to zgodilo. Mnogim ženam se to dogaja prav v tem trenutku, ampak se jim o tem seveda niti ne sanja. Avtorica se je sicer že odločila, jaz njeno odločitev podpiram in se mi zdi pravilna. Naj pa z možem ostane v dobrih odnosih zaradi otrok. Morda ostaneta za celo življenje zelo dobra prijatelja.

Draga avtorica. Upam, da se nikoli ne bom znašla v “tvoji koži”, ti pa iz srca želim, da zadevo čim prej preboliš. Edino kar lahko naredim je, da ti čestitam za razumsko razmišljanje in pogum. Želim ti vse dobro, ker si to zaslužiš. Srečno na novi poti. Drži se…

Tea

za razumem zadevo:

Glede tvoje teze, da me je partner prepričal v “neumnost” o kateri pišem naj ti povem da se motiš. Moje delo zavzema področja o katerih je govora. Ob svojem svetovanju sem spoznala veliko moških, ki sami sebe niti slučajno nimajo za istospolno usmerjene pa vendarle imajo odnose z moškimi. To sploh ni tako redek primer. Sami sebe nikoli ne bi videli v čustvenem odnosu z moškim. Ravno zaradi ljudi kot si ti, sem napisala, da so Slovenci zaplankani. Ker bi vse radi predalčkali. Pa stvari še zdaleč niso tako preproste…Verjamem, da te tudi ta post ne bo prepričal v obratno, ker si očitno poznavalka človeške spolnosti 😉

V redu. Ampak tudi to tvoje sporočilo ne pove ničesar. Moški, ki seksa z obema spoloma je biseksualec, če to želi priznati (sebi ali drugim) ali pa ne. Če si je za življenjskega partnerja izbral žensko in ji obljubil zvestobo, se mi zdi to enako “dobro” kot če bi si izbral moškega in mu obljubil zvestobo. V obeh primerih gre za prevaro, če te zvestobe ni spoštoval oziroma odnosa ni prej predrugačil (se npr. s partnerjem ali partnerko dogovoril drugače…).
Jaz sem lahko tudi heteroseksualka, pa imam recimo želje, da bi enkrat seksala z dvema moškima. Če to naredim mimo svojega partnerja, ki sem mu obljubila zvestobo, gre za varanje. Pa ne glede na to, kako močna je ta moja želja, da ne rečem kar potreba…

New Report

Close