Najdi forum

Najin zakon je veliko bolj iskren kot je bil nekoč.Pod iskren ciljam na to,da sva oba dozorela v spoznanjih,da je ni idealne ljubezni,ne idealnega partnerja,še manj pa idealne zvestobe.Zvestoba je raznolika stvar.Se vedno sva zvesta dolžnostim pod katere spada starševstvo,dom in delitev nalog v gospodinjstvu.S seksualno zvestobo pa se ne obremenjujeva.
Mož je imel na začetku veliko težav preden se je sprijazil,da si deliva tudi na glas mišlenje,da ima vsaka seksualna zvestoba omejen rok trajanja.Dozorel je in sprejel,da sva si tudi tu enaka.Ni starih zamer.[/quote]
Jaz bi rekel, da sta se le sprijaznila s stanjem, kakršno pač je, z drugimi besedami, nehala sta se borit za svoje želje. Vidva pa temu rečeta, da sta dozorela. Upam, da vsaj verjameta v to, vsaj tako močno, da vaju ne žre od znotraj od časa do časa.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Najin zakon je veliko bolj iskren kot je bil nekoč.Pod iskren ciljam na to,da sva oba dozorela v spoznanjih,da je ni idealne ljubezni,ne idealnega partnerja,še manj pa idealne zvestobe.Zvestoba je raznolika stvar.Se vedno sva zvesta dolžnostim pod katere spada starševstvo,dom in delitev nalog v gospodinjstvu.S seksualno zvestobo pa se ne obremenjujeva.
Mož je imel na začetku veliko težav preden se je sprijazil,da si deliva tudi na glas mišlenje,da ima vsaka seksualna zvestoba omejen rok trajanja.Dozorel je in sprejel,da sva si tudi tu enaka.Ni starih zamer.[/quote]
Marsikdo bi si samo želel, da bi njegov partner doumel to, kar sta vidva. Če sta se s tem spoznanjem tudi sprijaznila, ni lepšega partnerstva, vsaj za mene. Žal pa večina partnerju ne pušča lastne volje – prosta krila, sami pa bi varali… Mislim, da ne spoštuje partnerja tisti, ki ga omejuje.

To, kar si povedal je res. Pa si postavi vprašanje, ali spoštuje partnerja tisti, ki mora početi neke stvari (vara) na skrivaj, zato da odnos sploh lahko laufa? Če te tvoja omejuje, pomeni, da te ne spoštuje. Zakaj si torej z njo, če te ne spoštuje? In zakaj si z njo ti, če nje ne spoštuješ?
Po drugi strani pa se strinjam, partner v odnosu se mora počutit svobodnega in delat kar ga je volja. Ampak, če boš pri tem ravnal(a) tako, da boš žalil ali prizadel mene, grem stran od tebe in te ne potrebujem več.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Ali spoštuje partnerja tisti ki vara? Da ali pa ne. Ni to vprašanje ki da en odgovor. Jaz ne jemljem tega kot izkazovasnje spoštovanja, varanje sem vedno ločeval v drug svet kot še eno življenje, ki nima s tem življenjem nič skupnega, razen tega da je treba ravnat premišljeno da nič ne uide iz enega v drugo. Ali pa bi moral izkazovat spoštovanje z abstinenco? To je prehudo omejevanje, a ni? Ne moreš nekoga spoštovat s svojo vzdržnostjo, saj trpiš… Mogoče eni lažje, meni je to prehudo. Meni se strga, če bi moral vsa leta spat samo z eno žensko. 1x na leto z drugim partnerjem se mi zdi realna številka, minimum! Mislim da tudi pri drugih tako je, samo nihče ne prizna. Praviš, zakaj varati, da odnos sploh laufa? Spet se motiš, najin odnos nima nobene veze z varanjem. Varanje je skakanje in point je v skakanju, ne v iskanju neke trajne veze. Nevem zakaj ta dva pojma tako povezujete. Sem pa veliko razmišljel o tem, zakaj je temu tako. Varanje – kaznovanje. Cilj je kaznovati in od tod vsa ta vprašanja. In največje kaznovanje – iti stran, se ne sprijazniti s tem da smo le ljudje, ki nas na čas mečejo lastni hormoni in nimamo ravno najboljše kontrole nad abstinenco ali pa jo nočemo imeti, saj paše… Tisti, ki namerava svojega partnerja, ki ga ima mimogrede tako zelo rad, zapustiti, ga po mojem mnenju nikoli ni imel prav zares rad, ali pa je zadnji čas imel drugačne plane s svojim življenjem in mu je to ravno pravi alibi, da to stori?

Na nek način imaš prav, si načelen in iskren s svojo neiskrenostjo…saj ti ni mogoče očitat nespoštovanja…Bi znalo bit vse narobe, če bi svoji priznal, kako misliš in kaj delaš. Neodgovorno in zelo sebično. Je pa zvestoba neka vrednota, ki je smiselna, ne samo za enega, niti ne samo za dva.
Podrejo se ti vse kocke takoj, ko priznaš, da bi tebe ista stvar motila. Na drugi strani imaš človeka, na katerega ne moreš vplivat.
Ne razumem, se ti res ne zdi vredno se nič trudit v svoji trajni vezi? A moraš zato, da lahko ‘funkcioniraš’ v njej, vsake toliko časa nekam ‘skočit’? Je ta veza tako zelo lepa, da vztrajaš vnjej in tako zelo dolgočasna, da ne moreš vztrajat samo v njej? Kakšen si potem ti?

[i][code]"Nekoč bo lepo, ko blazni bomo ob ognjih čepeli in bomo odprte rane imeli- takrat bo lepo..."[/i][/code] [sup]france balantič [/sup]

Ah, vidim, da veliko stvari ne želiš razumeti. V bistvu sam sebi lažeš in si izmišljuješ razne izgovore (saj smo vsi enaki), ki so resnični samo v tvojem svetu, samo da si opereš vest. V resnici pa trpiš, pa ne veš zakaj. V glavnem, ne morem več debatirati s tabo, ker si ves čas v konfliktu s samim sabo ali pa enostavno ne razumeš. Dopuščam eno obeh možnosti.
V enem momentu rečeš, da boš nehal varat, v drugem že praviš, da se ti zmeša, če boš nehal. Počni kar misliš, da je prav, še naprej.

Verjetno ona sploh ne ve, da ga omejuje. Sicer pa se omejuje že otroka, da se mu vedeti, da njegove želje niso brezmejne in da s s svojimi dejanji lahko prizadene drugega. Če želiš živet popolnoma svoboden, bodi raje samski do konca življenja, tako se ne boš rabil ne prilagajat ne se odrekat svojim željam ….

Zvestoba, ne vem če je smisel, da je omejevanje sebe zaradi drugega človeka. Vsaj jaz to razumem kot nekaj, da drugega ne bom prevarala, ker mi preveč pomeni sam po sebi. To, da bi ga prizadela, je šele na drugem mestu. (saj mogoče ga sploh ne bi)
Bi se počutila zelo omejena, če bi morala nekoga varati zato, da bi izgledalo, da nisem omejena.

Na tak način so smiselne odprte veze, pač za tiste , ki to zmorejo. Ampak takih je zelo zelo malo, večina se jih slepi in skriva za svojimi bolj ali manj plehkimi interesi ali čustveno nezrelimi kompleksi.

V tem primeru pa ne gre niti za odprto vezo. Uroš32, a ti res misliš, a sta vidva srečna s tem?

[i][code]"Nekoč bo lepo, ko blazni bomo ob ognjih čepeli in bomo odprte rane imeli- takrat bo lepo..."[/i][/code] [sup]france balantič [/sup]

Tako pač je, Katenjka. Kaj naj zdaj? In spet se je zgodilo.
Želim si, da bi bilo drugače, a očitno ta želja ni močnejša od želje po tem, da najina zveza ostane. Težko je nekaj v realnosti narediti- se raziti… če tega to ni vredno.

Povej ji, naj se ona odloči namesto tebe, ampak tega nočeš, pa ne zato, ker ji nočeš zlomit srca, ampak zato, ker si strahopeten in sebičen.
Kaj pa je razlog za raziti se po tvoje?

Lep pozdrav!

Z partnerjem sva skupaj ze 16 let pa me je mislim vsaj letosnje leto prevaral.Ker nisem 100 odstotna se obracam na vas da mi odgovorite.Zacelo se je tako da je zacel popivat dobivat sms-je in skrivat telefon celo pod kodo ga je dal.Ko sem ga vprasala kaj se dogaja mi je rekel da nic.Dobila sem tudi izpiske na katerih je bilo razvidno kolikokrat sta se klicala in si posiljala sporocila.Ko sem ga vprasala zakaj ga klice ali mu posilja sms ob tako poznih urah zvecer je rekel da ni nic da sta samo prijatelja.Malo se mi zdi cudno da se je zaljubil oz.me prevaral s tako mlado punco saj jih ima ona 18 on pa 39.Sedaj se sicer ne kliceta vec vendar imam se vedno obcutek da imata stike.Vedno ko jo omenim mi odgovori da je on to ze pozabil in naj tudi jaz.Zal se ne morem sprijaznit s tem da bi pozabila.Ne vem kaj naj storim prosim svetujte mi ker mislim da sem zaradi tega ze malo depresivna.

Hvala za odgovore in lep pozdrav!

l.p. dvojčica

Svetujem ti,da se se o tem čimprej pogovorita oz.vsedeta za mizo in prideta temu do dna.Ker si začela poizvedovat in ti ni jasno za kaj gre -ti povem da te lastni instinkt ne vara ,imaš pravi občutek pa vendar sedaj fant ve da ga krinkaš ,bodo stvari šle iz vajeti “obnašanje,navade,zmedenost ,če se je slučajno zatrapal v drugo v kolikor pa te je prevaral in je šlo samo za bež bež avanturo pa bo probal zakopati stvar čimprej in preiti v realnost kot da nič ni zgodilo.Tu gre seveda za dve stvari in ti povem oz.rečem “če gre za prevaro takšno ali drugačno “zame” ni opravičila saj te čustveno uniči da bi bil s to osebo za vedno in ker se prevara kar rada ponovi raje prej odneham ko je še čas ,če pa gre za tretjo osebo in je tvoj partner ponovno zaljubljen in to traja za hrbtom že mogoč lepi čas pa verjemi je “zelo boleča stvar”in žal moramu človeku pustiti svobodno pot odločitev ,čeprav bi za obstoj ljubezni naredil vse in bi zanj “u….l ” ,vendar na koncu škodiš le sebi ,kajti oseba ki ti je pomenila vse sedaj živi v drugem svetu .Žal velikokrat ljudje mislimo ,da se nam to ne more zgoditi ker se pač v partnerstvo ni nikoli varalo ,lagalo,nespoštovalo ali vse kar sodi zraven ,lahko doleti prav vsakega ,da nas partner pusti zaradi tretje osebe sredi lepega dne Prebolevam slednje saj je bila zveza dolga kot si sedaj ti v partnerstvu Nasvet poskusi se pogovoriti kaj te muči,ker če je pošteno boš izvedela resnico “z zaupanjem se vse začne ,nezaupanjem pa vse konča”.
In nebiti depresivna -odpri oči ,zaupaj vase

Trapa… Priloži sliko, da bomo vsi vedeli zakaj.

Sem ravno prebrala tisti post od Tine po 6 letih. Zenska ga je zapustila in zacela znova :).

Dvojcica, pred leti mi je fant, po enem letu zveze, priznal, da mu je vsec druga. Vseeno sva ostala skupaj. Ni bilo, da tega nisem mogla pozabiti, naju pa je definiralo. Cela zveza je bila od takrat naprej drugacna. Taka zveza meni ni bila lepa, pogresala sem pravo cutnost in se marsikaj.. Sedaj sva narazen ze nekaj let in… no.. ni mi zal.

Depresivna dvojčica!

16 let zveze. Manjkajoči podatki imaš otroka ali ne?
Lastne izkušnje. Imam prav tako 16 let zveze, brez ene same prevare, čeprav je bila priložnost že ponujena, ampak ves čar, kar jaz mislim je, kaj kdo hoče, kaj kdo želi, kaj kdo zahteva in kaj se v tej smeri stori.
Lahko je samo enostranska korist ali enostransko izkoriščanje drugega in nespoštovanje partnerjevih potreb ter ignoranca le teh. Zato menim, da je treba razčistit pred domačim pragom.
Če so zadeve, s tvoje strani razčiščene in je partner tisti, ki te ne spoštuje pravil, kljub tvojemu prizadevanju za ohranitev ali izboljšanje zveze, ti priporočam popolno ignoranco, pa čeprav bo bolelo, vendar pri vsem tem ti bo jasno, kam pes taco moli. Ali bo partner zadevo končal, ali pa se skesal, ter nadaljeval življenjsko pot s teboj naprej.
Dan danes obstajajo tako imenovane “liberalne zveze”, brez obremenitev in ljubosumja, ki po mojem mnenju niso odobrene, vendar se partnerji v tem oziru v večini ne odločajo za skok čez plot, ker ni prisotnih nekakšnih čustvenih pritiskov.
Zato malo v razmislek ti podajam svoje videnje na ljubezenski svet.
L.P.

Prevaral me je!
Mene pa že 35.let vara, vsaka mu je dobra in tudi moja sestra .Mislim , da bom enkrat , ko mi bo počil film odšla za vedno. LP

Haha, magdalena, ti še ni počil film? Pa saj…. ti ne bo nikoli ane:-) Vedno boš ostajala in pohlevno prenašala njegova poniževanja.Smiliš se mi, tebe lahko vsak pohodi pa boš še prosila za še. Ojojojojo, saj ni čudno da se prevare dogajajo sa ni čudno da te vara, če pa mirno vse prenašaš.
Trapa.

Magdalena,brez zamere.Ti si za en orang pregled pri psihijaru.

Tudi meni se je zgodilo, zelo grda zgodba, res ne morem vrjet da je lahko človek tako podel. začela sva pred enim letom, vse je bilo najlepše, govoril je da me ljubi, da še nikoli ni bil tako zaljubljen..konec septembra je odšel na misijo na kosovo, jaz sem ga čakala, med misijo sva se pogovarjala da bi skupaj živela, komaj sva čakala da se zopet vidiva, še na obisk sem šla k njemu na kosovo..končno pride domov, 1 mesec za tem mu prekriža pot druga, druga ki jo je poznal prej kot mene saj živita v istem kraju in evo po slabih dveh mesecih je bil z njo, do mene se je obnašal kot da ne obstajam več 🙁 ne vem kako lahko človeku govoriš da ga ljubiš in mu potem storiš to po dveh mesecih, ko bi se moralo začeti najlepše obdobje..
ne vrjamem mu nič več, njegove besede med misijo in pred njo se mi zdijo največja laž, jaz sem ga čakala in nikoli niti pomislila nisem da bi bila z drugim, ker sem ga resnično imela najrajši, ga imam še zdaj pa čeprav noče niti poskusiti urediti situacije.
ne razumem kako mi je lahko to naredil!!! :(((

Hja,

težko je, ko imaš 2-letnega otroka, pa te mož zapušča zaradi druge in ti povrh vsega še pogleda v oči in reče: “Veš, prvič v življenju imam nekoga v življenju res rad.” in s tem ni mislil mene …

Kar te ne ubije, te naredi močnejšo … vprašanje je, za kakšno ceno …

New Report

Close