Najdi forum

glede na to, da se takih stvari (skrivnosti) ne govori, potem tudi ne more biti slab vzgled. A vi nimate nobene skrivnosti? Sicer pa malo žalite nekateri s takimi primerjavami, malo se prosim brzdajte.

Hvala, se popolnoma strinjam s tabo, tudi s prvim stavkom.
Tako pač je. To je tko kot droge, ko enkrat probaš hočeš samo še več! In obenem sem zmeden od teh načel in pravil kako je treba živet, da je pošteno.
Kdo si jih je pravzaprav sploh izmislil? Ljudje? Bog? Kdo drug?
Zakaj vam je spoznanje o prevari tako zelo boleče? Boleča je lahko le izguba. Če ti umre lastna hčerkica, to je boleče naprimer…. Če pa zapustite partnerja, se mi zdi, da ga kaznujete in ga pravzaprav nikoli niste imeli zares radi.

Uroš ti si dobesedni psiho… ti lahko varaš in se zgovarjaš, da jih imaš rad, ona če bi pa želela oditi stran od tebe, pa ne bi blo fer al kaj, če bi te zapustila, pomen, da te nikol ni imela rada- pahahahahahahah!!!! Valda, ti si jo pa ful imel z varanjem, ane?

Pa daj no… upam, da te skensla, prasec!

Prevara je kršitev dogovora samo z ene strani, torej brez vednosti partnerja. Verjetno svoji partnerki nisi že na začetku povedal, s kom ima opravka, kajne? Zakaj enostavno nimata kar odprte veze, pa ji s tem daš možnost da tudi ona seksa z drugimi, poleg tega pa sta oba iskrena drug z drugim. A vendar se bojiš, da ona tega ne bi vzela kot “športni seks” in ne bi bila razumevajoča do tega, zato ji skrivaš. Misliš da se ne bo kdaj vse skup raukrilo? Morda kaka tvoja ljubica, ki se bo zatrapala vate in bo naredila celo štalo, ko bo videla, da si že vezan in za povrh še imaš družino. Kaj bo potem s tvojima dvema sončkoma, ko bosta odkrila kak dvoličnež je njun oče? Ga bosta še imela rada ali ga bosta zasovražila v dno duše, saj bo s to sceno prizadel njuno mamico?

Prevara je lahko tudi kaj drugega, ne nujno spolna. Lahko je tudi laž, prikrivanje, manipulacija.

Kje je tu ljubezen? Ali v ljubezen spada tudi prevara?

Tale misel mi je ostala v glavi in jo premišljujem že cel teden. Zato mi ni žal, da sem komentiral to temo, – odnesel sem namreč nekaj velikega. Neglede na vse skupaj, sem se dokončno odločil, ne bom več varal!!!! Čeprav bo težko. Jutri se še zadnjič dobim z obema puncama ;(, verjetno se obeta še poslovilni sex, če sem iskren, se ga že prav veselim 😉 Tako da se vam zahvaljujem za te komentarje, ki so name vplivali pozitivno. Večer prebijem doma, v domači postelji, da se bo dan pošteno zaključil. Kar sem vam hotel sporočit je le, bodite punce bolj odpustljive do nas fantov (in tudi obratno), saj smo na koncu pred Bogom vsi le grešniki.

Še zadnjič se dobiš z dvema? Poslovilni seks? pa koga ti farbaš, človek!? Ti boš varal vedno, le skrival boš bolj, vedno boš našel 1001 izgovor, da opravičiš ta dejanja. Enkrat se bo usoda obrnila, pol boš pa jokal. In če Bog obstaja, boš za svoja dejanja primerno kaznovan. Upam da ti nikoli več ne vstane.

Ti si za kozlat, prasec ušivi! Jaz bi te res prebutala!

Tale misel mi je ostala v glavi in jo premišljujem že cel teden. Zato mi ni žal, da sem komentiral to temo, – odnesel sem namreč nekaj velikega. Neglede na vse skupaj, sem se dokončno odločil, ne bom več varal!!!! Čeprav bo težko. Jutri se še zadnjič dobim z obema puncama ;(, verjetno se obeta še poslovilni sex, če sem iskren, se ga že prav veselim 😉 Tako da se vam zahvaljujem za te komentarje, ki so name vplivali pozitivno. Večer prebijem doma, v domači postelji, da se bo dan pošteno zaključil. Kar sem vam hotel sporočit je le, bodite punce bolj odpustljive do nas fantov (in tudi obratno), saj smo na koncu pred Bogom vsi le grešniki.[/quote]

Nekateri pa res nimate pametnejšega dela kot da provocirate druge?

__________________________________________ Fear of doing things does not prevent you from dying, only from living!

Pa aj ti nisi normalen!… ne vem,če človek,kot vsi mi ostali!!.. nekje na tebi je nekaj zgrešeno totalnoo!!!!!!.. pa da vem katera je ta tvoja uboga žena,ki bo ju3 naverjetneje veselo skuhala kosilo dragemu možu,ko pride domov.. tudi zlikala ti bo in prala,pospravila stanovanje.. medtem pa se boš ti poslavljal od dveh punc,s katerima si jo prevaral-le bog ve kolikokrat!… in poslovit se nameravaš s seksom???.. pa daaaajjjjjj… daj obišči najbližjega psihiatra in to še anes,da ne bo prepozno!!… zaradi takih,kot si ti,bi svet propado,pobil bi se med sabo,idiot zarukan!!
Želim ti vse naj naj najslabše v življenju!!!!! RESNIČNO!.. kmet totalni!!”! …pfuuuuuuj!!

Tale misel mi je ostala v glavi in jo premišljujem že cel teden. Zato mi ni žal, da sem komentiral to temo, – odnesel sem namreč nekaj velikega. Neglede na vse skupaj, sem se dokončno odločil, ne bom več varal!!!! Čeprav bo težko. Jutri se še zadnjič dobim z obema puncama ;(, verjetno se obeta še poslovilni sex, če sem iskren, se ga že prav veselim 😉 Tako da se vam zahvaljujem za te komentarje, ki so name vplivali pozitivno. Večer prebijem doma, v domači postelji, da se bo dan pošteno zaključil. Kar sem vam hotel sporočit je le, bodite punce bolj odpustljive do nas fantov (in tudi obratno), saj smo na koncu pred Bogom vsi le grešniki.[/quote]

Nekateri pa res nimate pametnejšega dela kot da provocirate druge?[/quote]
Ti pa v vsaki temi pišeš ljudem, da nimajo nič pametnega za počet. Kakšen potem šele ti izpadeš ? Groza ane…

"No one can make you feel inferior without your consent." - Eleanor Roosevelt.

Ne zgrabi za vsako kost, ki jo vrže, ker farba cel čas, nadriblal te je, da se razburjaš. 😀 A misliš, če bi zares varal, da bi mu vzbudile slabo vest in bi se nato posipal s pepelom ter obžaloval svoja dejanja? Lepo vas prosim… ;))

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Nekateri pa res nimate pametnejšega dela kot da provocirate druge?[/quote]
Ti pa v vsaki temi pišeš ljudem, da nimajo nič pametnega za počet. Kakšen potem šele ti izpadeš ? Groza ane…[/quote]

Mar ni res?

__________________________________________ Fear of doing things does not prevent you from dying, only from living!

Ne zgrabi za vsako kost, ki jo vrže, ker farba cel čas, nadriblal te je, da se razburjaš. 😀 A misliš, če bi zares varal, da bi mu vzbudile slabo vest in bi se nato posipal s pepelom ter obžaloval svoja dejanja? Lepo vas prosim… ;))[/quote]
Tako je to ja, nadriblal vas je kot Ronaldo iz leta 96, ko je še igral za Barcelono.

"No one can make you feel inferior without your consent." - Eleanor Roosevelt.

Varanje je odsev tega, da smo vedno bolj prevarani od drugih in vedno bolj živmo v nekih iluzijah in izgubljamo stik s sabo.
Živimo v svetu materijalizma in norega kapitalizma, kjer več ni pomembno kdo smo, kaj čutimo….Živimo v svetu, kjer je vrednota denar, uživanje….Človek je le še številka, nek stroj za produciranje dobička….In to postaja vedno bolj del naše realnosti……

Jooooooooj kako grdo ste me napadli 🙁 Ne morem verjet kolk ste lahko nekateri žaljivi…. A se sploh poslušate? Stalno me žalite s psovkami, ki bi itak morale bit cenzuriane (sam tolk) čeprav sem samo komentiral to temo. Pa rekel sem, da mi je ta tema dala mislit in da sem se zaradi vas odločil da bom nehal, pa ne.. še hujše! Samo tolk- sem se poslovil od mojih dveh ljubic. Ne veste kolk boli – tud to – vsaka izguba! Sam tolk. 🙁

Prav zares so te grdo napadli, psovke niso bile umestne in ne sodijo v civilizirano komunikacijo.

Ampak, v civilizirano komunikacijo pa ne sodi tudi tvoje početje, sori. Lepo, da si to sam ugotovil in da si se odločil prekiniti. Ampak mislim, da boš imel težave. Tak način življenja, kakršnega vodiš, je huda odvisnost, kot je odvisnost od drog in alkohola. Potreboval boš ogromno volje, da se boš odvadil varanja. Morda boš kak mesec dva mislil, da brez problema zdržiš brez varanja, potem pa se bo ponudila priložnost in boš spet podlegel skušnjavi.
Ne vem, kaj bi ti predlagala. Morda za začetek to, da neguj to misel, da je varanje škodljivo početje in da zanj preprosto ni opravičila. Izjavil si, da smo pred Bogom itak vsi grešniki. Dobro, tu imaš prav, a to nas še ne opravičuje, da se ne bi trudili odpraviti tistih grehov, nad katerimi imamo moč. Morda se ti čutiš trenutno nemočnega, da bi odpravil svoje početje – varanje. Ampak, kjer je volja, tam je moč. Jaz verjamem, da ti lahko uspe, če si boš dovolj želel. Torej, razvijaj željo, da bi bil zvest, premišljuj o tem, kakšna lepa vrnina, kakšna moralna moč je to. Več kot boš premišljeval o tem, bolj se ti bo usidralo v um in potem boš lažje pravilno ravnal.

Tako kot obstaja odvajanje od drog in alkohola, se zdravijo tudi odvvisniki od seksa.

Najlepša hvala za tako lepe misli Tigresss. In imaš prav, se strinjam s tem kar si napisala. Nekateri pač ne razumejo, da je tudi to problem. Nekaj časa bo sigurno težko, potem pa bo bolje. Lep dan!

Jaz mislim, da je v današnjih časih malo parov, ki so sposobni med seboj komunicirati kot je za uspešno zvezo potrebno. Ob vsakem nestrinajanju se je potrebno pogovorit, tudi za najmanjše malenkosti in najti skupno pot, ki ustreza obema. V kolikor vidim pogosto iz malenkosti, ki zate ni omembe vredna in ji ne posvečaš pozornosti za partnerja pa je zelo pomembna in ti neuspešno poskuša to dopovedati, izhajajo nezadovoljstva, prepiri, varanja itd.

Mislil sem samo povedati, da je v zvezi najpomembnejša komunikacija med partnerjema, ker če tega ni ima razmerje zelo malo možnosti za uspeh. Moje skromno mnenje 🙂

Tipičen primer je recimo ko moški rajši gleda nogomet kot pa, da bi se posvetil svoji dami.
Reče: počak da bo tekme konc. Potem se pa čudi, da se ženska obrne stran ko pride po tekmi v posteljo…

Jaz pa mislim, da so in bodo vedno obstajali ljudje (ženske in moški), ki bodo varali. Sama sem bila večkrat prevarana v vezah, ki jih nisem imela za resne. Ampak sem takrat in še sedaj razumem zakaj sem bila prevarana. Veza ni bila za nikogar resna oz. zavezujoča. Bila je sicer zaljubljenost, ki je največkrat tako hitro kot prišla – tudi odšla.
Sedaj sem v resni vezi, precej daljši, pa tudi zakonsko potrjeni. Že da sem se z nekom obvezala za zmeraj, je terjalo veliko premisleka s kakšnim človekom se možim. Pa to ne pomeni, da sedaj pa imam zagotovilo, da me ne prevara. Upam in želim da me ne. Ker če bom izvedela da me, bom odšla. Ali mu bom s tem naredila uslugo ali mu uničila življenje – me ne zanima. Sama sem mnenje, da se izgubljeno zaupanje ne pridobi nikoli več nazaj. Podobnega mnenja je tudi moj mož.

Uroš pa je pisal tipično razmišljanje nezrelih tipov, ki so se odločili, da bodo živeli življenje na polno – vsaj dokler ne bodo “ujeti”. Kaj bo ko bo, niti ne razmišljajo. Trenutno pa ima za svoje razmišljanje idealno življenje – vsaj tri ženske, ki so mu na razpolago ob vsakem trenutku, partnerico, ki skrbi zanj in dva krasna otroka, ki ga imata rada. Ne zaveda pa se, da ko bo zadeva prišla na ušesa njegove partnerice, ko bo potrta in žalostna – da bosta to tudi čutila otroka, ki bosta zmedena in jezna. Družinska idila se bo podrla. Ko bo svoje težave začel nositi še ljubicam, se ga bodo le te hitro naveličale. In kaj največkrat potem nardijo taki ljudje – se predajo pijači in sami sebe uničijo. Sama sem imela opravka s takim tipom, ampak kot kolegom. Izgledali so dobro in so hoteli izkoristiti dober videz za svoje sanje. Pozabili pa so da se vsak človek stara in da je večina žensk nagnjena k tem, da slej ko prej občutijo pomanjkanje pozornosti/pripadnosti in jim ljubčki kmalu niso več dovolj. No iz mojih izkušenj so se taki tipčki postarali in danes precej bolj skulirano in resno jemljejo življenje in veze. Je pa res, da izkoristi vsako priložnost ko se mu ponudi, da le dobi še malo pozornosti, od kake češplje. Zato tudi sama nikoli nebi nazaj sprejela varalice.

V kolikor bi se to zgodilo, tega ravno ne priporočam. Fant s temi dejanji sigurno ni želel niti razdreti zakona, niti narediti težave otrokom (vsaj zavestno), verjetno te tudi nima nič manj rad, toliko iz njegove strani. Ti pa bi kaznovala s tako akcijo celo družino. Da bi se okrog otrok govorilo o tem, bi verjetno tudi ti poskrbela, ne on. Človek je po naravi naravnan po napredku – preprosto iz tega razloga, ker vedno hoče nekaj več. Ko je sam, si želi da bi imel partnerja, in mu takrat obljublja vse, le da bi ga dobil. Ko pa ga ima, kaj je naslednji korak? Vsak se s tem spoprime, vsakega mami (se mi le zdi?). Če se temu odreka, trpi. Če to dobi, se težko odreče. Težko je, ko se je treba omejevat. Jaz lahko zagotovo trdim, če bi zvedel, da me moja vara, bi malo bolj “trezno” razmišljal in ukrepal, sicer se taki “otročji” ukrepi lahko usodno vpljivajo na celo družino. Verjetno vsak ki še ni nikoli prevaral mnenja, da je treba partnerja pustit in bla bla… Če ga ne razumeš, ga tudi nimaš rad. Ne obtožujem nikogar, je le moje mnenje. Verjetno bi tudi moja ravnala isto, če bi to počel še naprej in bi izvedela.

New Report

Close