Najdi forum

Prosim vas , svetujte mi kako naj živim naprej, sedaj ko se mi je zgodilo to česar v sanjah nisem pričakovala.Prevaral me je ljubeči mož, katerega sem kovala v oblake…Nekaj mesecev se je že čudno obnašal, pred tremi dnevi sem našla pismo te ženske.Zvečer, ko so otroci zaspali, sem ga vprašala, kaj je to in ali ima drugo, pa je odgovoril, da ne ve in da je bilo samo enkrat in da mu je žal, pa da je zmeden.Ker sem kar burno odreagirala, je 13-letnahči vse to slišala..
Skratka, hudo je in boli tako močno, da si v življenju nisem tega nikdar predstavljala ! Rada ga imam bolj kot vse na svetu !Šla sem tudi do te ženske vprašat kakšne ima namene z njim in je rekla, da nobenih in da je to storila , da bi vzbudila ljubosumje svojega fanta!Zakaj mu je potem pošiljala SMS,(in on njej), pisala pismo.
Mož pravi da bo drugače in da naj mu trga več ne omenjam pa bo vse vredu.Kako naj pridem preko tega? Nekaj časa je v redu, potem pa semi začnejo pred očmi vrteti prizori kako je “seksal” z njo, kaj sta počela itd..
in mi je za znoret !Kako bova prišla čez to če sploh?

Tina,

verjetno ti je res težko in najhujeje je, ko mislimo, da se nam pa to ne more zgoditi. Vendar je sedaj zopet vse na tebi. On lahko še tako sklene, da bo od sedaj naprej vse v redu, ampak ti se boš morala odločiti, kakšno spremembo bo povzročilo v tvojem življenju. Kot drugo, pa je to tvoje življenje. Živimo zato, da izpolnimo življenje in ga preživimo, ne zato, da mine dan.
Vsekakor pa moraš nekaj časa počakati, kajti res je tudi to kar pravijo. Da se nobena juha ne poje tako vroča kot se skuha.

In za vse stvari pravim, za nekaj so že dobre, da se mi je to moralo zgoditi, ampak kdo bi poznal višje in večje načrte, počakati moramo in slediti notranjemu glasu.

NIč ni brez namena, smao ta nemen tako težko sprejmemo in razumemo. Držim pesti, da boš našla svoj mir.

Primož

************************************************************************************* www.mgc-bistrica.si Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben. [url]https://www.facebook.com/med.over.net[/url]

Draga Tina,

žal nisi edina, ki se ji je to zgodilo. To seveda zate ta hip ni nikakršna tolažba, vendar, sčasoma boš na vse skupaj pogledala z drugačnimi očmi.
Reči želim, da je v vajinem odnosu nekaj manjkalo, da je prišlo do tega.
Se pravi, v partnerski zvezi vedno nastopata oba, in tudi če pride ločitve, nosita vsak svoj del krivde, nikoli samo eden.
Poleg tega smo starši odgovorni za otroke in vajina hči je vpletena v družinsko dogajanje in ne ve, kaj se dogaja.
Najvažneje je, tako kot je napisal že Primož, da se umiriš in poskusiš najti svoj mir.
Nobeno prehitro ukrepanje ne prinese zadovoljivih rezultatov.

Pa srečno vaši družini !

Nina

srce je strto čas pa pozdravi vse rane. čez to se da iti, pozabi se pa ne, je pa potrebno odpustiti. ne ga obtoževati, ker nima smisla le energija ti bo odtekala. dve poti sta da ostaneš z njim ali da greš stran, nobena pa ni lahka. si v življenskem obdobju, ko boš temeljito delala na sebi,.. vse te preizkušnje pa nas delajo močnejše in boljše,… in dovolj si močna da boš preživela. dejstvo je da se tu ne da iskati krivca,.. potrebne pa so spremembe, ki pa že tako potekajo,… veš moški so drugačni, morda je tudi to vredno vzeti v zakup. želim ti da bo pri tebi kmalu posijalo sonce,.. posijalo pa bo,.. čez čas boš videla, spoznala zakaj je bilo vse to potrebno,…
ne bom ti razkrila svoje zgodbe in rezultata, ker te lahko zavedem,.. je pa blizu tvoje,.. spoznaj stvari, ki jih še ne poznaš in bodi ti, saj veš da si edinstvena,…če bo pa to tvoj mož odkril videl je pa že njegov problem,…
lep dan od line

Vem kako to boli. Lahko ti rečem samo to, da čas celi rane. Jaz sem pomislila na vse sorte neumnosti (od tega, da bi kar umrla, do tega kako bi mu varanje vrnila) , nič od tega nisem naredila, še ločitev sem umaknila. Ostala sva skupaj, tega je sedaj 12 let. Obljubil mi je,da se to ne bo več zgodilo. V tem času me je prevaral še dvakrat (vsaj). Jaz mislim, da če človek prevara enkrat, bo še varal. Kdo pri nama nima pošlihtano v glavi, se ve. Jaz , ki kljub vsemu ostajam pri njemu, življenje in leta pa tečejo. Malo pomisli tudi na to !

Vzami si vso svobodo, da ukrepaš po svoje, ko boš hotela in kakor boš hotela. Če moraš govoriti o tem, govori, saj brez tega ne prideš nikamor, če si niti razjasniti ne smeš stvari. Prvih nekaj dni pa raje ne reci in ne naredi nič odločilnega, da šok mine. Saj bo boljše, boš videla. Srečno!

Doletelo te je tisto, da te ljubeči mož zaradi trenutka naslade zamenja za drugo žensko. Vse, ki nas je to doletelo smo mislile, da se nam to nemore zgoditi, vendar smo se zmotile. Sedaj preživljaš najhujše trenutke, ker je vse še zelo sveže, ko pa bo minilo nekaj časa, boš mogoče gledala na to drugače, če se bo seveda življenje spremenilo v tvoje dobro. Svetujem ti, da vse dobro premisliš in da se s partnerjem pogovorita in, da se razjasni kaj on hoče v življenju. Če bo že na začetku vsemu nasprotoval kar mu boš predlagala, potem veš, da je nekaj močno narobe. Je pa tudi to res, da se vse ne morejo sprijazniti, da jih mož vara in se raje odločijo za ločitev.
Želim, ti da bi se ti življnje uredilo, kot si sama želiš in, da bi bila srečna.

Tina,
wellcome to the club. Ravnokar prebolevam podobno situacijo kot je tvoja. Boli, boli da bi najraje umrla. Še vedno, po vsem tem času.
Pa se zjutraj zbudiš in glej ga zlomka, živiš.
Čas ti bo počasi celil rane, medtem pa razmisli kdo si in kam greš. Ne spremeni si življenja v životarjenje!
Sama se nikakor ne morem sprijazniti s stavkom “moški so pač takšni”, še posebej ,ko gre za mojega moža s katerim sem že več kot pol življenja in mi poleg otrok pomeni zelo veliko. Ne kujem pa ga več v oblake ( verjetno tudi ti zdaj ne več). Mit o ljubezni mojega življenja se je porušil. Da o zaupanju ne govorimo.
Če ga imaš rada, mu daj še eno priložnost. Jaz sem mu jo dala. Čas pa bo pokazal ali sem ravnala prav.
Še verjeti v ljubezen? Ne? Glede na to da ostajava skupaj da?
Še verjeti v ljubezen?
Tina, zberi moč, pogovori se in naj ti sonček spet posije!

Vem kako se počutiš!
Mene je fant prevaral ( zalizal ) pred mojimi očmi, ker sta mislila, da sem tako pijana, da nič ne dojemam. Tudi seksala sta v sosednjem apartmaju, tako da sem po vrh vse slišala. Bilo je na dopustu, ki sem ga pričakovala z velikim veseljem.
Blo je zelo hudo. Ful se mi je opravičeval,….
svetujem ti da najprej misliš nase in otroke. Vem da ne moreš pozabit tudi meni kar naprej skačejo slike pred oči. Pusti času čas. Sama pa veš kakšno je tvoje stanje, kam se lahko obrneš,… Upam da se boš pravilno odločila. Želim ti samo najboljše v življenju!lina napisal:

> srce je strto čas pa pozdravi vse rane. čez to se da iti,
> pozabi se pa ne, je pa potrebno odpustiti. ne ga obtoževati,
> ker nima smisla le energija ti bo odtekala. dve poti sta da
> ostaneš z njim ali da greš stran, nobena pa ni lahka. si v
> življenskem obdobju, ko boš temeljito delala na sebi,.. vse te
> preizkušnje pa nas delajo močnejše in boljše,… in dovolj si
> močna da boš preživela. dejstvo je da se tu ne da iskati
> krivca,.. potrebne pa so spremembe, ki pa že tako potekajo,…
> veš moški so drugačni, morda je tudi to vredno vzeti v zakup.
> želim ti da bo pri tebi kmalu posijalo sonce,.. posijalo pa
> bo,.. čez čas boš videla, spoznala zakaj je bilo vse to
> potrebno,…
> ne bom ti razkrila svoje zgodbe in rezultata, ker te lahko
> zavedem,.. je pa blizu tvoje,.. spoznaj stvari, ki jih še ne
> poznaš in bodi ti, saj veš da si edinstvena,…če bo pa to tvoj
> mož odkril videl je pa že njegov problem,…
> lep dan od line

Hvala vsem za vaše iskrene in dobroželjne odgovore!
Ravno danes imam spet slab dan, grozno mi je…Ampak se trudim…Težko je.
Še enkrat hvala!

Tina

Tina,

tudi jaz pišem iz lastnih izkušenj. Mislim, da je lažje sprejeti dejstvo, da se je mož podal v krajšo avanturo kot pa da bi se zares zaljubil. Verjemi, da čas naredi svoje in spomin na te dogodke (ki so sedaj strašansko boleči) polagoma zbledi. Pri meni je minilo komaj mesec dni, pa je že veliko bolje.

Verjamem, da je zelo težko sprejeti, da se ti poruši neki življenski ideal. Jaz se nekako tolažim s tem, da v poprečju moški res drugače razmišljajo kot ženske. (Iz moških ust: imajo dve glavi, le da je krvi žal zadosti samo za eno). In mislim, da v taki situaciji ni dobro radikalno ukrepati prehitro.

Iz pogovorov z veliko ljudmi vem, da je samo varanje redko razlog za ločitev, pa če se ti to ta hip še tako čudno sliši. In mislim, da je malo takih, kjer do tega na ta ali oni način ne pride. Verejetno tukaj narava in pravni red ne gresta najbolj skupaj. Za začetek morda poskusita življenje spraviti v nek normalen tir in se čimveč pogovarjati brez preveč obtoževanja. Je pa po mojih izkušnjah tako, da ženska rada vleče stvari na plan medtem ko jih moški želi čimprej pozabiti. Tako je včasih kar težko balansirati nekje vmes.

Jaz sem recimo morala zvedeti kakšen je bil dejasko odnos do ljubice (brez nepotrebnih podrobnosti). In nekako dojela (ne še čisto odpustila), zakaj je bilo potrebno toliko laži. To mi je bilo spočetka popolnoma nerazumljivo.

Veliko mi je v tisti najbolj kritični situaciji pomagalo se veliko pogovarjati in to z več ljudmi. Glede na to, da je moj razmišljal o tem, da gre, sem na ta način manj gneva spravljala nanj, ker sem drugje lahko stvari dala (in to večkrat) ven. Z njim sem se pa lahko potem bolj konstruktivno pogovarjala.

Še veliko bi lahko napisala pa bodi dovolj. Daj času čas. Lahko mi pišeš, če želiš.

Ivanka

samo vprasanje zakaj za vraga odpuscate takim debilom??’

Draga tina !

Edino merilo je ljubezen. Če moža ljubiš , boš zagotovo vedela, kako mu odpustiti. če je sploh treba, se pogovoriti, kaj je pogrešal , da je šel drugam (odnosi niso enostavni, imajo mnogo odtenkov ).
Če pa ljubezni ni , pa briši čimprej !

Nihče ni popoln in s tem je potrebno živeti, ko nekoga ljubiš , ljubiš tudi manj prijetne stvari, to je še vedno ON – ali prav zato ?

želim ti, da se pravilno odločiš- sama, v svojem srčku, ne glede na vsa mnenja – tu in zunaj !

lp iza

Jaz mu ne bom nikoli odpustila tega kar mi je naredil. Mogoče bom sčasoma pozabila. Ful je težko, ko si z nekom nekaj ustvariš nato pa moraš vse pustit.
Midva sva v tem času, ko me je prevaral upala, da bom zanosila.
Zdaj sva se pa začela tudi malo bolj pogovarjat,.. in hodiva po čisto drugi poti kot sva do sedaj. Upam, da bo ta pot drugačna.
lp

Enkrat ni nobenkrat. verjemi mi.
P.S premalo se je kesal. deluje zahrbtno.

nočem biti nesramna,najdi sebe in novega..lp

Veš kaj? Ženske smo neumne, iščemo pogovore in nasvete, razmišljamo zakaj in kako, pa kaj za vraga smo naredile narobe in sploh joj…to je čisto v naši naravi. Dejstvo je, da so moški lovci in nasploh “pomembni” in se morajo potrjevati…in mi tukaj sploh nimamo veze, smo lahko 100x žene in matere, nas spoštujejo in ljubijo, pa bodo še zmeraj skakali drugam, skrivaj, samo, da bo sam sebi dokazal, da lahko še kakšno ulovi…in sploh ni prizadet ampak počaščen, to mu je dodatna energija. Obžalovanje v glavnem hlinijo, hitro pozabijo in si najdejo zopet novo trofejo. Tisti, ki so bolj “moški”, pa se sploh ne spremenijo! Pravi moški to izkoristi v samskih letih, ko pa si najde ženo, je zvest, dober, pošten in spoštovanja vreden. In to je temelj sreče. Žal so to pravljice, ali pa nekje izumirajo zadnji svoje vrste.
Povej, ali ga zdaj spoštuješ?
Ne išči napak v sebi, če veš, da si sama spoštovanja vredna in se poberi s tal. Imej ponos.
LP

absolutno))))))))))……

Jaz sem tudi danes izvedela, da me je prevaral. Grozno je :'(
prikrival mi je že od avgusta. od avgusta.. sicer sva začela hoditi u juniju in sva se oba močno zaljubila en u drugega.. ampak očitno nekaj ni bilo prav. videval se je z drugo in me prevaral :'( hudo je in boli tako močno. fak!! sploh ne vidim več smisla u življenju in totalno mi je uničil ljubezen, ki sem jo čutila… Tako močno sem ga ljubila da še res ni. samo še o tem razmišljam, kako bi se ubila, rada bi izginila s tega sveta. poleg depresije ki jo imam že nekaj časa, še ta udarec.. a je to sploh možno? da mam tako nesrečo v življenju, da me oblegajo sami prevaranti :'( in vem, da ni kriva moja depresija in moje nezaupanje, ker takrat še nisem bila tako hudo u depresiji in tudi nikoli mu nisem rekla, da mu ne zaupam.

depresija je tako huda, da nič ne morem in on je bil edina stvar, ki me je držala pokonci. EDINA. edina stvar, ki mi je pomagala dobiti optimizem… samo ko sem bila z njim sem pozabila na žalost… zdaj me je pa ubil. ubil me je. ne morem nehat jokat in vse mam že prpiravljeno, da bi se fentala. kaj naj nardim ne vem ker ne morem veeeeeeč :'( nimam več volje do čisto ničesar. pustila sem ga ker me je totalno uničil. čeprow se mi opravičuje in pravi da je bila to največja napaka.. ampak.. ne zaupam mu… ker sm že prej izvedela. po naključju, da sta enkrat žurala skupaj in da je skoraj bilo nekaj med njima…rekel je, da se je samo obešala na njega in da jo je zavril. verjela sem mu, a od takrat mu nisem zaupala. ker mi je občutek drugače pravil.
pa se ni ona obešala nanj čisto nič… on je silil vanjo. najprej ji je vedno pisal.. potem me je pa še prevaral. po možnosti ne edinkrat ker kakor sem videla sta si veliko pisala in sta se kar dostikrat videvala brez moje vednosti :'(

faking avgusta. in lagal mi je. direkt u OČI MI JE TRDIL, da me NI NIKOLI PREVARAL IN DA ME NE BI BIKOL PREVARAL ker me ima tako močno rad. prosil me je naj mu zaupam, po tem ko sem izvedela, da sta ”skoraj nekaj imela”. in ubistvu sta. in še jokcal mi ja zakaj mu ne zaupam in se kregal da je zaupanje ključno..ampak nikoli nism zaupala ker sem zelo nezaupljiva. no, začela sem mu zaupat. ampak potem sem to izvedela. res sem se mu trudila zaupat, čeprav sem vedno imela zelo močen občutek, da mi nekaj prikriva. včasih je bil ženskar in trdil mi je da se je spremenil odkar je mene spoznal. ampak to očitno ni res :'(. tako prepričljiv je bil… neverjetno. in zares mi je izkazoval ljubezen. ampak… kako je lahko potem to storil?

eff po takšnem dejanju mu neboš nikoli več zaupala, tako, da je bolje da se mu odpoveš. Če te je enkrat prevaral, te bo še enkrat, saj bo tako spoznal, da lahko s tabo dela kar mu zapaše. Na žalost tudi taki ljudje obstajajo in vem kako se počutiš. Mimogrede, ne rabiš se fentat, zaradi takega luzerja. Čez par mesecev se zna situacija obrniti in bo mogoče on tisti, ki bo v depresiji.

Keep ya head up and be strong !

Lp

"No one can make you feel inferior without your consent." - Eleanor Roosevelt.

Nikar ne delaj kaksnih nepremisljenih potez!!zivljenje je eno samo, ti ga zivis zase in ne za druge.se milijon drugih moskih je na svetu.verjamem da se bo nasel nekdo ki te bo cenil, imel rad, stal obstrani..itn.
v tezkih trenutkih poklici prijateljice, zjokaj se, pojdi v naravo, sportaj…najslabse je biti sam s crnimi mislimi.
vsak od nas je verjetno dal kaj taksnega skozi, pa se marsikdo bo.tudi meni se je nekaj podobnega zgodilo pred kratkim, probam se drzati vseh zgornjih stvari ki sem jih napisala…so vzponi in padci, ampak tako bos lazje dala vsa negativna custva in zalost iz sistema.
zelim ti vso sreco da se bos cim prej spet dobro pocutila in hitro prebolela***drzi se 😉

New Report

Close