Najdi forum

Vaša rubrika bo kar pravšnja zame saj sem res v stiski . Partner je imel razmerje skoraj 2 leti z drugo žensko . Razšla sva se vendar se je on po tistem razhodu vrnil nazaj k meni . Bilo je to ravno v času ko ga še nisem popolnoma prebolela in sem ga z delom sebe še vedno ljubila .
Namesto da bi ga zavrnila sem mu pokazala veselje ker se je vrnil nazaj ,zato sva nekaj časa dobro funkcionirala in on se mi je za to dejanje tudi opravičil . Vendar so se čustva do njega po prevari čez noč čudežno obrnila na slabše .
Začela sem čutiti čedalje intenzivnejši bes do njega . Sprva kot blaga jeza kasneje pa vedno bolj razvneto nerazpoloženje ki je postajalo čedalje bolj negativno . Na njega sem pričela gledati kot na neko zgubo in nesramneža . Po tistem njegovem prihodu nazaj v najino razmerje sem začela razmišljati kako preračunljiv je v resnici on zaupanje vanj pa je popolnoma izginilo .
Takšen bes in nezadovoljstvo nad njim bega tudi mene saj sem ga vendar nekoč ljubila . Ljubezen je zamenjala jeza ki kar noče oditi od mene in midva sva le še kup nesreče . Počasi izgublja živce tudi on zato je ponovno navezal nekakšen Kontakt s svojo simpatijo , vendar ona nima več tako zelo velikega zanimanja zanj .
Kaj se je v resnici zgodilo z menoj in mojimi čustvi do njega ? Čedalje bolj besna sem nanj in namenim mu marsikatero žaljivko ki še mene preseneti .
Čutim da je kriv za razpad te zveze in bi bilo bolje , da se nikoli ne bi vrnil . Tako pa je izkoristil tako mene kot njo .
Najbolj me skrbi ta bes ker ne vem od kod se poraja in kaj me pravzaprav tako žre ?
Po vseh teh izpadih tudi on name ne more več gledati kot na čutečo in Prijetno žensko .
Res pa je , da tudi pred to prevaro ni bil kaj prida odgovoren do mene .
Je mogoče izbruhnilo na plan še kaj za nazaj ?
Enostavno ne morem iti mimo njega , da mu kaj grdega ne zabrusim .

Pozdravljeni, Siva pomlad!

Bili ste prizadeti, prevarani, izdani… Izdal vas je človek, ki ste mu zaupali in ga ljubili. Z njim ste si predstavljali prihodnost, on pa vas je razočaral.
Vsa ta čustva, o katerih pišete (bes, jeza, nezadovoljstvo…) so del procesa žalovanja in prebolevanja. Ljudje smo različni, zato tudi za prebolevanje potrebujemo nekateri več, drugi manj časa. Odnos se po prevari lahko nadaljuje, vendar pa morata biti oba odločena, da si tega želita ter biti pripravljena na intenzivno delo na sebi in na odnosu.

Predvsem je pomembno, da se s partnerjem iskreno pogovarjata o prevari. Ne sme vam ostajati občutek, da vam še kaj prikriva, ne smejo vam ostajati neodgovorjena vprašanja.

Pomembno pa je tudi, da se iskreno pogovarjata o čustvih, vaših in njegovih, o spoštovanju, o odnosu, ki bi ga želela imeti v prihodnje, o načinu reševanja težav, o potrebah in željah drug drugega, o ciljih… Ponovno navezovanje kontakta vašega partnerja s svojo simpatijo, je nespoštljivo do vas in je gotovo korak v napačno smer.

Če bosta želela ostati skupaj, bosta morala na novo postaviti temelje odnosa, čustveno povezanost in zaupanje. Pogoj za nov začetek dobrega odnosa pa je tudi odpuščanje. To je končni korak v procesu prebolevanja oziroma okrevanja po prevari. Takrat se bodo tudi čustva jeze in besa umirila.

Za pomoč pri predelovanju in soočanju s čustvi se lahko obrnete tudi na zakonskega oziroma partnerskega terapevta.

Srečno!

Suzana Gliha Škufca, univ.dipl.soc.del.

Zavod Pelikan - Karitas Materinski dom 01/366 77 21 [email protected]

V življenju sem marsi kaj   doživel   zato  imam kar nekaj dobrih prijateljic  .

Vendar  če imamo kakšno srečanje sem zelo družaben   .

Nikoli   misem prevaral   moje ljubezni   in jo nosim večno v srcu  .

Enkrat ko smo bili   na morju sva se zadnjo noč  zagledala z neko prijateljico  mislim ko sem jo povabil na ples se je malce bala .

No cez kakšno leto sem jo zoped povabil na ples je rekla da sem tak kakor je njeni  fant  ko jo vara  .

Zopet čez eno leto sva skupaj plesala pa mi je punca rekla od kdaj jo varam  saj jo nisem  .

No čez par let smo bili na Pokljuki  ter  me vsaki večer stiskla med plesom .

Zadjo noč me pri mizi objemala ko sva sla na ples sva se objeala in ko sva plesala mi je posla prvi poljubček  prijateljstva  .

New Report

Close