Najdi forum

prevajalstvo

Živjo!
Zanima me,če kdo tukaj hodi na prevajalstvo in kako ste bili sprejeti gor? Kolikšna je omejitev točk? Zanimajo me predvsem vaše izkušnje…hvala

Mnja, pomoje letos nau omejitve. Uzamejo vse kar pride:). Drgac pa…js ti svetujem studij v Grazu. Ce nisi iz LJ, te bo priblizno enako stalo mesecno. Da ne omenjam razlike v studiju in pridobivanju znanja:).
LP

Kako to mislis ne bo omejitve? Saj je vsako leto, menda jih sprejmejo od 20-40 neki tazga(tko je v razpisu). Kaj pa ti studiras? Katere jezike? Jaz sem v bistvu ze odlocena da bom studirala v LJ, zaradi starsev tudi, ker me verjetno ne bi pustili it kam drugam, pa tudi zelo tezko verjamem da bi me enako stalo!

ponavadi je tako, da se najboljsi studentje vpisejo na anglistiko, germanistiko itd. (ped., nep.), zato je za tja potrebno visoko stevilo tock. Na prevajalstvo si pa lahko sprejet, tudi ce si imel recimo tisti jezik v gimnaziji 3, tako da res nekak vzamejo vse in kvaliteta ni ravno oh in sploh:) Sicer so pa uvedli tudi magistrski studij tolmacenja, tako da ti je tudi to lahko opcija. Kar se pa Gradca tice – je res fajn in to, samo ce primerjam tekste, ki se jih prevaja v Ljubljani, in tekste, ki jih prevajajo tam…. je pri nas dosti bolj zahtevno.

pa ne ns zdej dol tlact no 🙂 itak da smo se poskusni zajcki, sam tolk zanc pa spet ni vse skup 🙂

Omejitev je bila pa zdaj vsa leta skoraj.

ni nic za dol tlacit. Trenutno sem v tujini in tukaj bi sele dol lahko tlacili. Prevajalstvo v Slo. je zakon:)

Joj, smo ne iti študirati prevajalstva (še manj pa jezikov). Namreč, predlagam ti, da se vpišeš na nek konkreten študij in zraven “financiraš” še izpopolnjevanje v določenih (1 ali 2) tujih jezikih v tujini / doma, ipd., ker ti iz osebnih izkušenj povem, da s končanim študijem jezikov / prevajalstva tudi slučajno nimaš izkušenj z določenega področja, da bi dobila zaposlitev. Tisto o iskanju prevajalcev zaradi potreb Eu ipd, je lari fari. Vse gre po vezah in poznanstvih in izkušnjah oz. specializiranosti za neko področje.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close