Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Prebavila Urologija pretrgano tkivo med glavico in kožico penisa

pretrgano tkivo med glavico in kožico penisa

Pozdravljeni, v priponki pošiljam fotografijo z označenim delom omenjene pretrganine.

http://www.fimoza.info/img/fim2.jpg

Zgodilo se je včeraj med bolj grobim spolnim odnosom, pri katerem ni prišlo do penetracije, zaradi česar nisem bil dovolj lubriciran. Trenutek potem, ko je vezno tkivo počilo, sem rahlo zakrvavel, bolečine ni bilo. Urolog na urgenci mi je le namazal antiseptično kremo in dejal, da zadeva ni za šivanje ter da se nikoli ne bo zacelilo (predvidevam, da je s tem mislil, da se tkivo ne bo zarastlo v prejšnje stanje).
Ko kožico potegnem dol, mi to pretrgano tkivo štrli – zgleda kot da bi imel na penisu večjo bradavico.

Ali je potreben kirurški poseg, šivanje ali nemara odstranitev štrlečega tkiva (slab 1 cm) ?

Kakšne vse so možnosti sanacije, rehabilitacije?

Hvala in lep dan.

Spoštovani!

Nekateri pretrganje kratkega frenuluma primerjajo z izgubo nedolžnosti pri ženskah. Če ni poškodovana sečnica ali kaj drugega, temveč gre le za pretrgan frenulum, je to nekaj običajnega in rehabilitacija ni potrebna – lepo nadaljujte s spolnimi odnosi, do zacelitve ranice pa uporabljajte kondom.

Navadno se taka stvar – pretrganje frenuluma – zgodi pri prvem spolnem odnosu, lahko pa seveda tudi kasneje. Če pa kdo že vnaprej ugotovi, da je frenulum prekratek in ga to moti pri spolnem odnosu, je moč to opraviti tudi “vnaprej” – to je čisto običajen mali poseg v lokalni anesteziji. Če se je to (pretrganje frenuluma) zgodilo že samo, je edino, kar napravimo (če je še potrebno, ko pride na pregled), da ustavimo krvavitev. Če vam kasneje izgled ne bo všeč ali bi vas kakorkoli motilo, vam bo večina urologov in plastičnih kirurgov pripravljena priskočiti na pomoč – če vam izgled “štrlečega tkiva” kasneje ne bi bil všeč, ga je seveda mogoče odstraniti, vendar je zato seveda treba videti v naravi, kako točno se je pretrgalo in potem zacelilo. Do dokončne zacelitve predlagam pri spolnih odnosih uporabo kondoma, če bo kaj moteče ali je še kaj nejasnega, pa se obrnite na svojega zdravnika ali na urologa.

Lepo pozdravljeni! Urološko svetovanje - [url=http://centerurol.de]CenterUROL[/url]

New Report

Close