Pretirano nakupovanje
Lepo pozdravljeni,
Prvič sem na vašem forumu in glede na to, da ste osebe z izkušnjami, mi boste mogoče dali kakšen uporaben nasvet.
Oče, 70 let star je dobesedno zasvojen z nakupovanjem od telefonskih ponudnikov. Verjetno tudi k vam klišejo vse mogoče založbe, pa prodalalci zelišč, kremic, (ne)uporabnih hišnih pripomomočkov. Oče kupi od vsakega vsaj eno stvar in že prav nestrpno pričakuje, kdaj bo kdo poklical. Potem te stvari podarja naokoli. Mama izgublja živce, na sporedu so prigovarjanja in kreganja, a on pravi, da je denar za porabit, ne za šparat. Vsakič, ko pridemo na obisk, se mama strašno toži. Prosila je tudi že prodajalce, naj ne kličejo več, a pravijo, da to ni mogoče.
(seveda ne, če pa lepo služijo).
Kako se znebiti teh klicev? saj bi to morali storiti brez vednosti očeta, kar pa se nam ne zdi pošteno do njega?
Koliko naj se mi, otroci (40 in več) vtikamo v njun odnos? Meni je zelo, zelo hudo, saj sta vendar moja starša, sta pa tudi samostojna zakonska skupnost.
Lepo prosim za kakšno besedo oz. nasvet, idejo, karkoli uporabnega.
Lep dan
Težko bo. moj mož tudi kupuje stvari, ki jih malo ali nič ne uporablja in včasih imam občutek, da je kot otrok v trgovini. Pri meni škrtari, da je joj, a mu nič ne morem. Doma bi ne dal recimo za nove zavese, posteljnino…….. kupuje pa orodje, obleke zase, da bo mlad, prijateljem izdeluje fotografije in jim jih podarja, časti jih s pijačo…….. zame, vnukove fotografije pa ne naredi, ampak jih moram dati sama delat. Prav tako mi očita, ker hočem imeti vedno toplo vodo za tuširanje, da je olje predrago. Ima večjo pokojnino kot jaz, a raje daje drugim, ker hoče, da mislijo, da ima veliko. Obupala sem že pred časom in mu nič več ne rečem, sicer mi takoj servira, da imam preveč, če imam za cigarete.
Otrok, ki nagaja, a prestar, da bi lahko ukrepala.
Želim vam, da uspete nekako preprečit neumno početje.