Najdi forum

Pretirana vkipljivost

Pozdravljeni!

Ne vem, če sem na pravem forumu, vendar imam kar nekaj težav in bi rada da mi pomagate.
Imam brata, ki je od mene starejši 1 leto. Jaz sem 24. Brat ima grozne težave z vzkipljivostjo. Mislim, da kar od otroštva. Tudi oče je tak vzkipljiv človek, vendar vseeno ne toliko, kot on. Če pogledam malo globje v otroštvo so se težave verjetno začele tam. Živeli smo skupaj z babico in dedkom. Babica je znala brata fino okrog prsta ovijat. Predvsem ga je napeljevala proti očetu.Iz otroštva se zarad tega spomnim dosti prepirov. Sedaj babice, že nekaj let ni več, težave so pa še vedno tu.

Recimo: brat pride iz službe in popolnoma popeni, ker mu mama, po njegovih besedah ni dobro skuhala, to naredi pred gosti. In kaj naredi mama, obrne se in začne jokat. Ne razumem te reakcije.

Potem mu ne opere oblačila, ki bi ga hotel imeti tisti dan, spet popiz..
Če je v hladilniku, kaj zasvinjano totalno vzkipi, itak on ne zbriše, zato mi še bolj ni jasna ta reakcija.
Če WC ni papirja, v kopalnici ni brisač, se dere ko zmešan. Zakaj si jih sam ne prinese? Ne spomnim se vseh stvari, ampak je preveč vsega in ga počasi imam dovolj.
Kaj ob vsem tem stori mama? Popolnoma nič. Zato ker se ga boji. Vse mu prinese k riti, popolnoma vse. Malo se zjoka in po 5 minuta z njim govori kot da nebi bilo nič.

Verjetno se sprašujete, zakaj se ne postavim za mamo, zato ker se tudi ona nikoli ni zame, če sem z njim prišla v konflikt. Sploh se ji ne da reševati tega problema. Ne pove mu nič. Čaka da ga mine. Zadnjič sem ji povedal, da naj se končno enkrat postavi zase, da jaz več tega ne morem gledati. Odgovorila ni nič.

Oče dela v oddaljenem kraju. Tudi on se ga boji. Ne ve udariti po mizi, in povedati: zdaj pa konec! Obadva z mamo se delata kot, da to nebi bil problem.
Brat pri hiši ne dela NIČ. Hodi na rekreacijo, v službo. To je vse. Kosi mama. Sama ji pri tem ne pomagam, ker sem rekla, da če imamo moškega pri hiši bo pa to on delal.

Zdaj sem o tem spregovorila, ker se selim iz hiše in se sprašujem: kdo jima bo pomagal kaj postoriti ko bosta sama, in kako se bo to še stopnjevalo.

Ko jima omeni, da sta za to po mojem mišljenju kriva onadva. Se takoj znata postaviti zase, da temu ni tako. Da je to verjetno kriva babica (zgoraj opisani problem). Ampak meni se vseeno zdi, da sta si kriva sama. Nikoli mu ni bilo treba delati. Moška dela je vedno delal oče, pomagati pa mu je morala mama. On je ležal v sobi. Poleg tega je oče tudi en poseben tip. Ga vprašaš koliko je ura , pa ti odgovori 3, pa je recimo 4. To je nenehno, tako da ne gre za šalo.

Vem, da sem napisala, na dolgo, ampak rabim vaš nasvet.[/left][/right][/center]

V vasi druzini primanjkuje odgovornosti za svoja dejanja in spostovanja.
Tvoj brat ni postal tiran sedaj, temvec to raste z njim od otrostva, ker se je z njim manipuliralo in se ga ni spostovalo kot otroka. On z manipulacijo samo nadaljuje, ker je bil zrtev nezdravih medsebojnih odnosov. Menim, da se je zaradi tega v njem nabralo ogromno jeze, ki jo sprosca v svoji okolici. Menim, da je on se najmanj kriv za svojo jezo.

Pozdravljena Sza!
Tvoje sporočilo bom dala raje na forum za svojce. Verjetno boš tam dobila več odgovorov.
GittaAna

GittaAna

New Report

Close