Najdi forum

Spoštovani,

sem v 35. tednu nosečnosti, in namesto, da bi se sedaj največ ukvarjala z nosečnostjo in s tem, ali je vse OK z otrokom (no, saj je vse OK), se močno ukvarjam s tem, kako bi se po porodu počutila zdravo in lahko.

Visoka sem 174 cm, in sem že pred zanositvijo imela 85 kg, zdaj jih imam pa 105. Če jih bom 10 takoj izgubila, je to še vedno 95 kg. Seveda se počutim slabo, ampak predvsem škrobnati hrani se ne morem in ne morem upreti. Nekaj mi pravi, da bom potrebovala strokovnjaka, da tega ne bom zmogla sama.

Prosim za nasvet.

Monika

Draga Monika,
morda je bolje, da se škrobnati hrani nehate upirati, ampak uvrstite tudi živila, za katere mislite, da jih ne smete, na svoj jedilnik. Pomembno je, da to vnesetre na jedilnik vnaprej in v točno določeni koločini. Npr, košček sladice (rezina torte…) vsak dan po kosilu ali za popoldansko malico. Ne bo se jim potrebno upirati, ker jih lahko pojeste, vendar le ob času, ko pridejo na vrsto in v primerni količini. Vsak dan lahko nekaj.
Glede kilogramov pa, za otroka samega in potek nosečnosti ni potrebno, da bi pridobila kakršenkoli kg več, otrok ima hrane dovolj, po nosečnosti je čas dojenja, ko se zaloge maščob v telesu normalno porabljajo, če bodo težave s prekomernim hranjenjem ostajale, vam tudi jaz svetujem, da obiščete strokovnjaka, s katerim bosta pregledala vaš način hranjenja in možnosti za spremembe le-tega, pa morda tudi vzroke zanj.

Marija Anderluh

monika, pisi mi!

New Report

Close