Najdi forum

Pozdravljeni.
Dolgo se že odločam, ali naj vam pišem ali ne in končno sem zbrala pogum, da vas vprašam za nasvet.
Stara sem 22 let, fant jih ima 25. Skupaj sva že skoraj dve leti, živiva skupaj in razen manjših prepirov se imava lepo. Ljubezen med nama je močna in obojestranska in zelo resno razmišljava o najini skupni prihodnosti.
Žal pa se jaz še vedno ne morem sprijazniti s fantovo preteklostjo. Imel je veliko deklet, večinoma za potešitev ….. potrebe. Resnično navezan je bil mogoče na eno ali dve. Popolnoma normalno se mu zdi, da je sexal z več kot 25-imi ženskami in da je nekaterim kar tako na lahko vzel nedolžnost. No, ma saj to bi še nekako razumela, je bil pač v tistih nesrečnih letih, ko ga je razganjalo in še v taki družbi je bil, da če ni delal to kar so delali ostali, je bil izločen.
Bolj me moti afera, ki jo je imel kake štiri leta od tega. Delal je na neki firmi (kot navaden delavec) in tam je v pisarni delala neka ženska, ki je bila grozna nimfomanka. Povedal mi je, da je stalno letala okrog njega in ga vzburjala, tako da je prišlo do tega, da sta nekajkrat občevala kar tam, na delovnem mestu. Saj vem, da mu ni pomenilo nič in mu celo ni bilo všeč (takrat je bil že skoraj dve leti brez ženske in se je pač nekako moral izpraniti), ampak mene vseeno moti. Nekoč, še ko sva bila na začetku najinega razmerja (in nisva bila še niti zaljubljena) mi je povedal (po tem ko sem ga toliko časa pumpala, da mi pove), da mu je delala tista
ženska enkraten “pompin” (se oproščam izrazu). Vsake toliko, ko se s fantom ljubiva, mi pride pred oči slika njega in nje, ki mu to dela in počutim se čudno in nisem v dejanju več sproščena. Počutim se umazano.
Jaz sem izgubila nedolžnost dokaj pozno (pri 20-ih letih) in še to z napačnim človekom (je poročen in z otrokom, deset let starejši od mene). Z njim sem bila 10 mesecev in sem ga pustila za mojega sedanjega fanta. To pomeni, da sem jaz imela prej le enega spolnega partnerja.
Vem, da se preteklosti ne da spremeniti (fant mije tudi rekel, da mu je za nekaj razmerij, ki jih je imel neizmerno žal…še posebej za to z njegovo sodelavko, a kar je bilo je BILO). Rada bi vas samo vprašala….a je to normalno? V bistvu bi rabila samo tolažilno besedo. Z njim sem se o tem problemu že pogovorila in mi je dejal, da sedaj je z menoj in me ima rad, ter naj pozabim na preteklost….A menite tako tudi vi?

Spoštovana Tanja,

namesto, da brskate po fantovi preteklosti, ki datira pred čas vajine zveze, se raje posvetite sedanjosti. Ste očitno bolj zavrti in nesproščeni in je to opazno tudi v spolnosti. Skušajte se zavedati, da je spolnost poleg reprodukcije, namenjena tudi uživanju in kot pravi naš aforist Žarko Petan : “spolnost ni samo telovadba ampak je srečanje z bogom”.

Ne glede na vse povedano imejte na očeh svoje sedanje razmerje, saj obstaja možnost, da bi vaš partner s promiskuitetnim načinom življenja nadaljeval, v tem primeru pa seveda ni smiselno načrtovati daljše skupne prihodnosti. Obstaja sicer redka možnost, da predstavljate vi uresničenje vseh njegovih želja in da ga emocionalno in erotično tako privlačite, da ga druge ženske sploh ne bodo več zanimale.

Kakšen čuden odgovor gospoda psihiatra! Normalno, da nihče ne poteši vseh želja svojega partnerja, nekatere fantazije nam vedno ostanejo v glavi, vendar jih ne realiziramo, ker ne bi hoteli prizadeti svojega partnerja.
Tudi meni se zdi da si preveč zavrta, razmisli malo o tem in poskusi uživati v seksu! Takoj pa prenehaj razmišljati o njegovi preteklosti, preteklost nima veze
z vama. HALO!? Saj se še poznala nista! Brezveze je že to da ga sprašuješ o tem.
O svojih bivših in o raznih afericah se s svojim partnerjem ne pogovarja, čeprav te na začetku strašno zanima, kasneje te pa žre in to je popolnoma brez smisla!
Uživaj sedanjost, fant te ima rad, preteklost pa imamo vsi- nakateri takšno nekateri drugačno, pa kaj? Delali smo tako kot smo v tistem trenutku najbolje znali, od takrat pa smo se že veliko naučili in postali boljši ljudje!
Veliko sreče vama želim!

PRASE JE PRASE IN TAK TUDI OSTANE. PUSTI GA, KO JE ŠE ČAS.

New Report

Close