Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Bolečine v sklepih in mišicah Pretegnjena trebušna mišica

Pretegnjena trebušna mišica

Pozdravljeni,

pred nekaj leti se mi je po telovadbi pojavila bolecina v spodnjem desnem delu trebuha. Zaradi omenjene bolečine sem šla k zdravnici, ki je z otipom obolelega mesta ugotovila, da gre za vneto mišico, ki se je pojavila zaradi prevelikega napora in ker sem nekoliko drobcena. Od te poskodbe je že 3 leta, vendar se ob vecjih naporih vedno spet pojavi nek neprijeten občutek, kot da je misica nategnjega. V taksnih primerih ne morem lezati na trebuhu, saj je občutek kot da bi se mi misica nategovala. Prav tako tezko dvignem desno nogo ce sem na primer v sedečem polozaju. Zanima me, ali se taksna poskodba kdaj pozdravi oz jo je mozno pozdraviti ali gre za trajno saj traja ze toliko casa.

Pozdravljeni,

smiselno bi bilo narediti kakšno ultrazvočno diagnostiko, da se pregleda mesto poškodbe. V koliko gre izključno za poškodbo mehkega tkiva bi priporočala izvajanje nežne frikcijske masaže na mesto bolečine vsaj 3 tedne 10min vsak večer. Naše telo namreč ne celi 100%, ampak ostane brazgotina, ki sicer za vsakdanje aktivnosti ni boleča, pri večjih obremenitvah pa lahko povzroča neprijetno zatezanje.

V kolikor si sami ne boste mogli pomagati smo za to tu fizioterapevti.

Lep pozdrav.

Ajda Kolmančič, dipl. fiziot., trigger point terapevt, obravnava po metodi Cyriax in IASTM Fizioterapija z Ajdo - Fizioterapija Maribor Šentiljska cesta 37c, 2000 Maribor [email protected]

Najlepsa hvala za odgovor

New Report

Close