Najdi forum

lep pozdrav. Saj ne vem, če to vprašanje paše sem, a bom vseeno poskusila.Sem eno leto po porodu. Najprej so mi šli kg lepo dol, do stanja pred porodom. Zadnjič pa se postavim na tehtnico in mi pokaže 47 kg, me je skoraj kap. Aja, velika sem 162 cm. Vsi se naveliko ubadajo, da bi bili čim bolj vitki in ne vem kaj. Jaz pa bi se rada malo poredila. Mi lahko poveste kakšna naj bo prehrana, da se mi bo stanje izboljšalo? Sama vem, da moram nekaj narediti, a sem večkrat preutrujena in potem nekaj na hitro pojem, pa je.
branka

Draga Branka,
velika aktivnost, povezana s skrbjo za majhnega otroka in neredno prehranjevanje lahko privedejo v tako negativno energetsko bilanco. Poskrbite, da bodo v vseh vaših obrokih ogljikovi hidrati in maščobe, ki dajejo telesu energijo, predvsem pa, da jeste redno in poskrbite, da obrokov ne spuščate. Zdravo prehranjevanje vsebuje 3 glavne obroke in 2 malici v obliki sadja ali kakšnega keksa.
Pomembno je, da pojeste več takrat, ko ste dodatno fizično aktivna (npr. po večji telesni aktivnosti kot je telovadba…)

Marija Anderluh

New Report

Close