prestrašena muca
Please – nujno rabim vaš nasvet in pomoč!
Danes smo domov prinesli muco – staro eno leto – vso prestrašeno in sestradano.
Sedaj se skriva pod posteljo, jesti noče – komaj sem jo “prepričala”,da je spila malo vode.:-( Kaj naj naredim , če muca jutri še ne bo hotela jesti? Me strašno skrbi!:-( Kako jo naj nahranim? Že zdaj je tako suha.
Je pa tako lepa muca – siva kot iz reklame – taprav cukrček z velikimi prestrašenimi učkami.
Bo jedla takrat ko bo lakota prevladala strah? Upam,da bo tako.
Daj ji posodo z hrano v sobo kjer se skriva, zapri vrata in jo pusti samo naj se malo razgleda, mogoče bo vmes celo kaj prigriznila,
Drgače pa bi sigurno kaj več lahko napisala bradačka o svojih izkušnjah z Grofom podomarskim, ali pa malo pobrskaj za nazaj.
LP nina
Sollesun, naj te ne skrbi – čeprav je to lažje reči! Muci nastavi hrano, vodo in WC v bližino skrivališča (pa hrane in WCja ne preblizu skupaj) in jo pusti tam, kjer se počuti varna. Jedla in na WC šla bo ponoči – pa morda niti ne prvo noč! Sicer se pa delaj, da je vse v najlepšem redu in pač tako, kot mora biti. Mucke ne poskušaj ujeti ali prijemati, se pa kar mirno in prijazno pogovarjaj z njo. Drugače naj pa sama v miru razišče novi dom – verjetno bo to storila ponoči, ko bo bolj “korajžna”. Počasi se bo pa odtajala.
Ja, jaz svojega mačka dva meseca nisem videla, če se nisem ulegla na tla in kukala pod omaro – danes je pa tak cartljivček, da je veselje!
Še tole: moj mačji grof je šel prvič lulat šele tretjo noč!!! Jesti je pa začel še kak dan kasneje, tako da te naj res ne skrbi!
Je pa muca pri enem letu še zelo mlada, tako da se bo verjetno v nekaj dneh navadila. Če imaš kako vprašanje, pa kar vprašaj, moj “strahec” (ki ga imam zdajle v naročju in pošteno prede) mi je res preskrbel nekaj izkušenj.
Lp, Breda
Naj povem,da je bil trud celega popoldneva poplačan!!:-)))
Naša Jacki pod posteljo – jaz pa na tleh. In sva se menile na veliko – pravzaprav jaz sama s sabo.:-)) Najprej jo je ven privabila skodelica vode. Žejna takoooo – da je kar mlaskala – mljask.:-) Zaprla sem vrata – tako da sva bili sami. In glej ga zloma – počasi svoj smrček prinese k meni in se carta na velikoooooo!!! In celo skodelico hrane pojedla , zdajle pa zmazala še malo ribe! Juhej! In ravno ko tole pišem mi skače po naročju..-)))
Imam občutek,da bomo danes ponoči bolj malo spali,ker tale muca potrebuje ektra large doze crkljanja in pozornosti!:-)
Seveda je njeno gibanje strogo omejeno na otroško sobo – za drugam nima poguma. Tudi na oba fanta se privaja – jima svetujem,da naj bosta nežna. In kar gre – počasi.
Imamo našo cesarico Lizo (muca) , ki malo piha in renči – ampak se bosta po moje ujeli. Za zdaj ju držim narazen , ker tale naša Jacki nima dobrih izkušenj z mucki – zato je tako plašna.
Naj samo še vprašam.
Kako dolgo naj počakam preden jo dam sterilizirati? Rada bi,da malo prej pridobi na teži in postane malo bolj pogumna. Ker naša muca doma je sterilizirana. Potem peljemo obe – eno na cepljenje in drugo na sterilizacijo.
Vem, da bo tale muca še takšna lepotica – da bo kar veselje. !!
LP
Muca je bila oddana zaradi neprimernega okolja.
Ampak moram povedat,da je celo noč skakala naokoli in iskala pozornost- sedaj je pa ni nikjer.
Imela je prosto samo v sobi in predsobi – in že celo uro jo iščemo – pa je ni!
Sploh mi ni jasno!?? Pa smo pregledali vse kote in omare.
Bomo počakali ,da vidimo s katerega kota bo gospodična prilezla ko se naspi. Sem preverila vrata – zaklenjena niso bila ampak so bila zaprta. In zdaj mene skrbi. Mejduš – s tole muco bodo še skrbi.:-))
Mamci – vi ste svojo že našli?
Naj samo povem, da tale naš najnovejši član – muca Jacki – pridno je. In je strašno nagajiva in navihana. In tudi piha zlo rada – se vidi da ima malo siamske krvi v sebi.:-)) Še vedno jo prestraši vsak najmanjši zvok – od TV pa do ptičkov zunaj – zato se najbolje počuti ponoči.:-)) In jaz ob treh zjutraj na tleh dnevne sobe – animiram ter zabavam naše dve muce……
Preden je posvojenja Jacki prišla k nam – je imela malo garij za ušeski- ampak je pri veterinarju dobila inekcijo. Kako dolgo traja , da garje popolnoma izginejo? Muci čez dan držim narazen – vedno pa to ne gre. WC sem jima uredila vsaki posebej. Kakšen nasvet? S tem namreč nimam izkušenj.
Obema sem tudi dala tabletko proti zajedalcem Pratel. Dobivata pa tudi vitaminsko pasto VMP-Pfizer Katzenpaste.
Lep pozdrav!
Sem še malo pregledala po zgodovini foruma za garje in sedaj me resno skrbi. A moram še našo drugo muco peljat po inekcijo? Ker ko je Jacki dobila inekcijo – smo veterinarju povedali,da imamo še eno muco doma in ni nič rekel .
Sem jo zdajle pregledala in garje ima še malo za enim ušeskom…..in eno tipam pod vratom. In v enem ušesku ima nekaj takšnega – kot da bi imela uho umazano.
Mejduš – kaj so s to muco počeli tam kjer je prej bila?? Sestradana,prestrašena,garjava…….Smo našo Lizo komaj uredili- ker je tudi posvojenka- ampak tale Jacki je pa morala biti zelo boga.-((
Ajde punce – vem da ste daleč bolj izkušene kot jaz – svetujte mi!?:-(