Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Cepljenja Prestrasena

Prestrasena

Mogoce bom zvenela noro. Par dni nazaj sem se brila z britvico, ki sem jo potem odlozila na zgornjo policko v kuhinji. Danes sem britvico vzela, jo uporabila ze malo pod pazduho potem pa videla, da je popolnoma rdeca, nekako zivo temno rdeca.. Nekaj takega. Je to res lahko rja, zaradi slane vode in soncne kreme, ki sem jo imela na nogah, ko sem se brila? Britvica je bila ves cas na policki, zaprta s tisto varovalno plastiko cez polovico, z nami ni nikogar drugega kot moj moz, ki ima svojo in je zagotovil, da je ni uporabil. Zdaj me je pa ze strah, da bi kdo prisel v nas bungalov tu na dopustu in premazal mojo britvico, da bi se okuzila. Ali sem upraviceno zaskrbljena? Pomagajte prosim.

O joj, joj, pa saj se je britvica sremenila kasneje…..torej po uporabi… dajte no, malo logicno razmisljati. Tudi ce bi se kopala v krvi, bi bilo to po uporabi…..predvidevam, da je bila barva ob oporabi se “normalna”…

Nina Pirnat, dr.med., spec.epid.

Ne, britvica je bila taka ze pred uporabo. Jaz sem jo samo na hitro potegnila pod pazduho, mogoce malo zmocila pred tem, nisem je pazljivo pogledala, ker je bila itak moja in bungalov zaklepamo. Po potegu, kjer se nisem urezala, sem jo hotela splakniti in opazila da je cisto rdeca. Skoraj kot pobarvana, celotna. Ne samo sem in tja kaka packa. Ali je taka lahko rja? Smo na morju in voda iz pipe je slana

Opazila sem se pri novi britvici, enako kot je bila stara, da ima na vrhu rumen in rdeckast trakec, crtico.. Ne vem zakaj je to. Je mozno, da se je to razbarvalo in teklo? Res me skrbi, obenem pa ne vem, zakaj bi kdo okuzil oz uporabit mojo uporabljeno britvico

Mokra je bla oz vlazna in je zacela rostat.
Sam najprej barvo spremeni sele pol orng zarosta

Glede na to, kako opisujete, gre skoraj za gotovo za spremembo barve zaradi bogvecesa. Je vprasanje za proizvajalca….

Mislite, da se nisem mogla okuzit? Je to moja domisljija iz strahu, da bi nekdo prisel in okuzil mojo britvico? Zdaj se spomnim, da sem jo nazadnje uporabila na nogah, namazanih s soncno kremo, potem sem jo mogoce obrisala, mogoce oprala pod vodo iz pipe (slana) in dala s pokrovckom na visoko policko. 5 dni je nisem rabila, imamo notri tudi klimo prizgano.

Spostovani, prepricana sem, da je tole domisljija. Soncna krema, sol, kovina in barva, …

Pa se lahko takole okuzis, ce bi bila vse to kri, ce se nisem urezala? A je sploh mogoce, ce bi bila kri, da na pokrovcku je pa pa ne bi bilo? Ker britvica je bila pa celotna rdeca. Naj na to pozabim, ali kako ukrepam? Ampak saj verjetno ljudje ravno ne vdirajo v apartmaje v kampu pri belem dnevu in uporabljajo tuje britvice kajne 🙁

Okužili bi se lahko v primeru, če bi se neposredno pred vami brila in urezala okužena oseba. NEPOSREDNO PRED VAMI – PAR MINUT. Torej se niste mogli okužiti. Predlagam, da o barvanju obvestite proizvajalca – še bolje, če mu pošljete produkt.

Hvala vam. Rada bi vas vprasala se za mnenje, ker se ze dalj casa borim s fobijo pred krvjo in boleznimi.. Se tudi vam zdi tale moj scenarij, da je nekdo v kampu vdrl/odklenil vrata v naso hisko in pomazal mojo britvico s krvjo, da bi me okuzil cisto neumen? Domaci trdijo, da kaj tako paranoicnega se niso slisali in da potrebujem psihiatricno pomoc. Sama sploh ne morem vec razsodno razmisljati. Ze tako me je strah vsega rdecega, ko pa sem videla se rdece na lastni britvici, me je popolnoma pretreslo. Saj britvice ne izposojam, tu sem z ozjo druzino in britvica je bila vec dni na policki. Hvala se enkrat

Spostovani, ja, tole razmisljanje je fobicno. Priporocila bi vam, da res poiscete psihoterapevtko pomoc. Lep dan

New Report

Close