prestrašena
Pozdravljeni!
Stara sem 23 let in športnica (resno treniram 5-6x na teden).
Pred kakim mesecem so se mi pojavili krči v nogah, ki bi lahko bili posledica česarkoli (dehidracija, primanjkljaj mineralov..) zgrabili so me 2x ponoči, potem še parkrat zelo blago, nato je zadeva ponehala. Kljub vsemu pa sem se zelo prestrašila in začela iskati možne vzroke, kar me je pripeljalo tudi do MS. To bi kmalu izključila, če ne bi dobila čudnega občutka v hrbtu (kot neka bolečina ali gomazenje), ki traja že kakšna dva tedna. Ta občutek sem imela že pred leti, vendar ne tako močen. Zdravnik mi je rekel, da gre najbrž za vnetje živca, ki se samo pozdravi v nekaj tednih. Zdaj sem popolnoma sprestrašena, trzajo mi mišice celega telesa, ne morem spati, dobivam panične napade…po študiji vseh simptomov se mi zdi, da nimam več moči in začelo me je pikati oko.
Stanje se izboljšuje a mene je strah kot psa in sem čisto napsihirana. Sploh se ne morem več zbrati, kljub temu da bi se morala učit, trenirati…
Naj še povem, da se mi je pred slabim mesecem zgodila izjemno huda življenjska izkušnja, ki pa me v nasprotju s pričakovanji sploh ni prizadela. Je možno, da se mi telo maščuje oziroma da me je stvar runila bolj kot sem mislila?
Hm… Jaz bi izključila MS. Lahko je karkoli drugega. Sama sem prav tako intenzivno trenirala odbojko 5 let – trzanje mišič in krči je posledica pomanjkanje C vitamina, kalcija, mineralov… in seveda počitka.
Stres je pa tudi velik dejavnik pri “poškodbi” telesa. Jaz vem, da ko sem pod stresom se mi situacija z MS bistveno poslabša. Noge so mi kot čigumi, tresem se – pač kriv je adrenalin.
Jaz bi na tvojem mestu odšla k dr. in ZAHTEVALA, da me pošlje na preiskave – že sama osnovna analiza krvi bo pokazazala ali je kaj narobe. Ker pa tudi verjetno bereš veliko o MS je možno, da podzavest – psiha dela svoje čudeže in RES dobiš simptome podobnemu temu kar si brala. Verjemi da naši možgani nas lahko uničijo 🙂
Tako,da bodi OPTIMIST – jaz sem do zadnjega verjela da ni kej hudega z mano…ampak pač… je šlo drugače, žal. Privošči sebi dovolj počitka, vode , vitaminov in optimizma – poslušaj svoje telo in ne pretiravaj. Raje kakšen trening izpusti, kot pa da se zlomiš.
Poročaj kako je kej šlo……..
lp, od Karmen