prestavitev menstruacije
Pozdravljeni!
Mogoče imam eno čudno vprašanje,ampak rabim strokoven nasvet.
S partnerjem se že leto in pol trudiva na naraščaju.Prejšnji mesec sem začela s klomifenom,na katerega reagiram u redu.Imam PCO.Imava tudi že enega otroka starega 6 let.
sedaj pa vprašanje.5.avgusta odhajam za dober teden na dopust.pričakovana M pa bo prišla 6.avgusta.Imam zelo točne M.
Kaj naj storim,ali naj pojem kakšno škatlo KT in prestavim terapijo s klomifenom po morju,ali naj uporabim primolut nor?Ne vem kaj naj storim,kerdopusta pa res ne bi kvarla Z M,ker imam precej močno krvaveče.
Najlepša hvala in lep pozdrav.
Obe rešitvi sta lahko povsem sprejemljivi. Pri kontracepcijskih tabletkah morate Klomifen pričeti uporabljati po dopustu. Če uporabite Primolut, pa je tudi bolje, da odložite Klomifen na kasnejši čas, ker uporaba Primoluta v času nosečnosti ni priporočljiva. Pri tej varianti je tudi bolje uporabiti vsaj kondom, da ne bo skrbi s prestavitvijo mensesa, če bi le zanosila spontano pa tega še ne bi vedela v času uporabe Primoluta.
Pozdravljeni.
Dosti sem že prebrala o prestavitvi menstruacije, ampak vseeno rajši povprašam… Čez 2 tedna nameravam na morje in ravno takrat bi naj imela perilo, vendar bi ga rajši prestavila. Že 2 leti in pol jemljem KT Logest. Ali jih naj neprekinjeno jemljem naprej in vzamem še naslednjo tablico KT ali le še tisti teden ali kako je s tem? Vsak nasvet pride prav… Hvala za odgovor že vnaprej!
Najpreprosteje je pri kombiniranih tabletkah kar podaljšati jemanje. Torej brez pavze kar naprej naslednja tablica tabletk do konca in šele potem 1 teden pavze. Na ta način ni ostankov tabletk, ki potem najraje končajo v smeteh in ni težav pri dvigovanju novih tabletk, ker jih potem prehitro zmanjka.
Jemljem tablete Diane. Prejšnji mesec sem zaradi prestavitve menstruacije vzela iz nove tablice tri več, po treh dneh sem dobila menstruacijo. Sedem dni od prenehanja jemanja zadnje tabletke pa sem nadaljevala z novo tablico. Sem storila prav, ali bi bilo bolje, da bi novo tablico tabletk pojedla do konca??? Kako je sedaj z zaščito pred nosečnostjo?
Za odgovor se vam najlepše zahvaljujem.
Pozdravljeni!
Zaradi dospusta sem hotela prestaviti menstruacijo, in sicer tako, da nisem imela 7-dnevnega premora. Jemljem Cilest, nikoli ni bilo nobenih težav. Ko sem začela jemati 2. škatlico, se je krvavitev vseeno pojavila, vendar zelo šibka, a traja že skoraj 14 dni. Vsak dan mislim, da je zadnji, ker je tako šibka, a se kar ne ustavi. Kaj to pomeni?
Hvala za odgovor.
Pred dvema mesecema približno sem začela z jemanjem Logest, pojedla sem tablico nato naredila 7dnevni premor in sedaj pojedla dve tablici naenkrat ker sem bila na morju. Zadnji tablet sem pojedla v nedeljo menstruacije pa šekar ni,sem mogoče ‘zmedla’ telo s tem da sem pojedla dve tablici eno za drugo?
Pozdravljeni.
Drug teden se odpravljam na dopust in ravno takrat bom dobila menstruacijo. Ker imam zelo močne in boleče, tamponov pa ne uporabljam, bi jo rada prestavila. Problem pa je, da sem zaradi uporabe KT pred šestimi leti dobila trombozo in od takrat KT ne jemljem več. Zanima me kaj bi v mojem primeru prišlo v poštev. Stara pa sem 27 let.
Za odgovor se vam že vnaprej zahvaljujem in vas lepo pozdravljam.