Najdi forum

Zanima me kaj bi to bilo, sicer močno me peče in boli v presredku mod in obcasno me boli levo modo. UZ mod in trebuha je bp, jemal sem tavanik 14 dni in stanje ni nic bolse. Spodnih hlač ne morem nositi ker me preveč boli u presredku mod, to traja ze 6 mesecev. Na zadnjem izvidu piše da če po antibiotik ne bo bolje naj se zglasim nazaj. Naj še povem da se mi je levi testis zmanjsau prema desnemu, sicer bolecina levo u skrotumu popušča u presredku pa nikakor noče. Kaj bi bilo še potrebno opraviti da bi prišli stvari do dna, občasno me boli še u predelu pasu in u krizu

z vsem spoštovanjem do vasega odgovora

Spoštovani,

vsekakor je potreben kontrolni pregled za ponovno oceno stanja in morebitne druge preiskave, s katerimi bi lahko prišli do diagnoze.

V vašem sporočilu ni razvidno,ali ste že bili pri urologu. V kolikor niste, vam svetujem pregled pri njem.

Razlogov za kronične skrotalne bolečine je lahko več. Pri mladih je možna intermitentna torzija testisa (po domače, se testis zavrti v svoji osi, kar povzroča začasno prekinitev prekrvavitve, kar boli, nato gre nazaj v normalni položaj in bolečina poneha). Možna je tudi nabreklost ven semenskega povesma zaradi zastoja (po navadi posledica same anatomije žil, bolj pogosto je na levi strani. Le ta je povezana tudi z atrofijo testisa na isti strani). Kamen v sečevodu bi lahko povzročal bolečnost, ki izžareva v moda. Seveda je tudi možno, da okužba (mod in/ali obmodka) povzroča bolečine. Bolečina je lahko posledica kirurškega posega. Manj pogosto (čeprav lahko do 30-40%) jo povzročajo tumorji testisa. Še drugi so lahko, npr zaradi stisnjenih živcev pri hrbtenici ali draženja le teh v predelu dna medenice (npr pri zelo pogostem kolesarjanju). Pri 25% primerov jasnega vzroka za bolečine ne najdemo

Torej, za začetek je najboljše obiskati (verjetno ponovno) urologa, da se nadaljuje diagnostična pot. Do pregleda bi priporočal jemanje analgetika (zdravila proti bolečinam), relativen počitek in malo potrpljenja 🙂 .

Lep pozdrav!

Najlepša vam hvala za vaše odgovore

Pri urologu sem bil 1.12. 09

Diagnoza . orchialgia sin

Terapije: izdam napotnice za uz skrotuma in abdomna. Vkolikor bojo izvidi ok predlagam 14 dnevno antibiotično terapijo.

Ker so čakalne dobe na napotnico dolge sem obiskal že drugič samoplačnisko uz testisov in abdomna. Radiolog je rekel da v testisih ni nič narobe. Ko sem mu omenil da je levi testis manjsi me je najprej potipal in rekel da se ne motim in da je levi res manjši kot desni, vendar da ni nič narobe, narobe je če se testis veča. UZ sem opravil 9.12. 09, se pravi teden dni po obisku pri urologu

Kot pravim bolečine levo v skrotumu, samo levo, desno vse ok ampak na otip me levi testis sicer ne boli, je pa manjši kot desni. Prej ko težav nisem imel tega ni bilo. To se še najbolj vidi pri erekciji ker mi levi manjši testis stoji vzporedno z penizom. Imam pa tudi bolečine u presredku mod, tako da spodnih hlač katere sem prej normalno nosil sedaj ze 7 mesec ne morem. Tudi pri aktivnostih več ne morem kej dosti ker me potem še bolj boli. Kot sem vam omenil sem ze jemal antibiotik TAVANIK po katerem ni nič bolje. Včeraj sem sel do svoje zdravnice po napotnico za ponovni pregled pri urologu.

Moje težave so prisotne 7 mesecev, ni tako hudo da nebi mogel zdraži je pa zelo moteče. Danes mi je sla mami na urološko po datum in sem dobil kontrolo 29.3.2010. Sicer lahko zdržim do takrat vendar ali ni to malo predolgo za čakat, ko je prosila za datum malo prej ji je sestra rekla da prej ne gre, idino če pridem pod nujno. Kaj vi pravite naj počakam. Vrjetno če bi bilo v modu kaj rakavega potem bi se to po 2 dosedanjih uz videlo

P.S

Naj še nekaj dodam. Boli me tudi u predelu pasu in nižje, ni to bolečina da bi me zvijalo, ampak je moteče, že hlačna elastika me moti, narahlo me špika. Naj povem da tezav z uriniranjem nimam, prav tako me nič ne peče ko grem na vodo, izcedka iz peniza nimam.. Imam pa še bolečine u križu in vratu. Ali pri urologu lahko naročijo pregle hrbtenice.Vrjetno bi morale tezave ki vam jih pišem po 7 mesecih izginit, če bi bilo vse ok.

z vsem spoštovanjem do vašega odg in do vas

Gospod doktor glede na to da imam datum pri urologu konec marca letos me zanima glede na to da imam bolečina ali je smiselno čakati do takrat ali naj grem prej, levi testis me boli, u presredku, je manjsi in na otip ni tak kot desni, se mi zdi da je malo trsi in bol cudne oblike

z spoštovanjem do vas in odg ki ga boste upam podali.

Spostovani,

opracivujem se za pozen odgovor.

Glede na to, da je cakanje lahko neprijetna stvar, bi vam priporocal, v kolikor ste pripravljeni sami placati za pregled pri drugem urologu, da se javite v kaksni zasebni uroloski ambulanti. Seveda je tudi moznost da se predcasno zglasite pri vasem sedanjem urologu v kolikor vam je bilo receno da lahko to naredite.

Od zasebnih ponudnikov zdravstvenih storitev pri katerih lahko opravljate uroloski pregled, imate na voljo (prilagam naslove spletnih strani):

http://www.urologija.si,
http://www.cardial.net,
http://www.kirurski-sanatorij.si,
barsos.urol.ordinacija.net,
http://www.septum.si

Upam da boste lahko cimprej resili vase tezave.

Srecno in lep pozdrav!

Hvala za odgovor, ali lahko tudi privat zdravnik predlaga nadaljno diagnosticiranje mojega problema. Ali tudi lahko napiše napotnico za dolocen pregled ali je potrebno tudi vse nadaljne postopke( uz, in podobno), narediti vse samoplačniško.

Pozdravljen,

v kolikor jaz vem, vecina zasebnih uroloskih ambulant deluje na podlagi koncesije, kar pomeni da naceloma ponujajo storitve na istem nacinu kot pri vasem urologu. Torej vas lahko napoti k drugemu specialistu, na preiskave itd. Razlika naj bi bila moznost krajsanja cakalne dobe.

Kar se tice nekaterih preiskav, kot je na primer ultrazvok, jih je seveda mozno tudi opraviti samoplacnisko, kajti so tudi zasebni ponudniki le teh.

Lep pozdrav!

Učeraj sem bil pri svoji zdravnici in sem jo prašal da če grem samoplačnisko urologu pa je rekla da mi lahko napise napotnico za pod nujno, najprej sem klical na urološko na polikliniki da imam napotnico za pod nujno in če lahko pridem, rekli so da delajo urgentno in da lahko pridem. Danes pa grem in me odslovijo češ da nimam datuma in mi dajo datum konec meseca marca. Klical sem na SEPTUM kjer je tudi urolog in so mi rekli da urolog poda mnenje in nato me lahko naroči dodatno se na polikliniko kjer tudi ta zdravnik dela. Se pravi tudi če grem samoplačnisko bom potem mortal spet čakati da dobim datum na polikliniki pri istem zdravniku.Tko da bom počakal do marca. Do sedaj sem opravil vse UZ samoplačniško pa čeprav sem dobil napotnice za te preglede, do marca bom se počakal potem grem še vedno lahko do urologa. Vrjetno če bi slo za raka bi se to po 2 uz videlo. Ali je možno da na 2 uz ni bilo videti nobene posebnosti( rak ), in se bo to pokazalo kasneje . Ker res je čudno da bolečine ne izginejo že 8 mesecev

Pozdravljen,

rakava bolezen je po navadi vidna s preiskavami kot je UZ testisov. Ko ni jasno vidna so pa lahko znaki ki bi lahko govorili za moznost prisotnosti le-te. Ce po UZ ni nobenih znakov take bolezni, torej ste lahko brez skrbi.

O vzrokih takih bolecin smo ze razpravljali, potrebno je izkljucevati vse tiste diagnoze. Upam, da boste lahko v najkrajsem casu resili vase tezave ter upam, da bo sam sistem le-to dovolil.

Srecno in lep pozdrav!

Lepo pozdravljeni. Kar nekaj mesecev imam nenormalno pekoco bolecino v presredku,med anusom in spolvilom.Pred 11leti sem zlomil L1 in sem na samokateterizaciji(6 na dan),pogoste uroinfekte odpravljam z antibiotiki,pri kontroli pri urologu in crevesja pa je vse ok. Ne vem kaj mi je storiti ker bolecina je zelo neprijetn,tezave pa imam tudi z vetrovi ki jih klub zdravilom ne odpravim.Hvala za odgovor.

Pozdrvaljen,

dolgo trajajoča bolečina v tem predelu bi lahko bila posledica kroničnega vnetja prostate ob pogostih oz. ponavljajočih se uroinfektih. Bolečina v tem predelu medenice pa ni nujno povezana z jasnimi znaki bolezni kot bi lahko bili patološki laboratorijski izvidi, kjer bi bilo razvidno, da gre za vnetje ali okužbo. To pomeni, da čeprav pri kontrolih je bilo vse v redu, so lahko težave do neke mere lahko še prisotne.

Ko gre za bolečino sem mnenja, da jo je treba včasih obvladati kot simptom tudi če bi bila posledica drugega stanja, dokler ne pridete do končne rešitve. Ker so možnosti zdravljenja kronične bolečine v medenici lahko različne (različna zdravila, fizične terapijem itd), vam svetujem, da se z vašim urologom posvetujete glede možnosti zdravljenja ter učinkovitega olajšanja simptomov (učinkovita protibolečinska terapija).

Lep pozdrav!

Lep pozdrav, ta tema je moja in vsa vprasanja sem vam postavil jaz. Sedaj bom napisal izvid uz skrotuma in abdomna

uz skrotuma vse bp

uz preizkava sktotalne vsebine pokaze primerno položena testisa v skrotumu, običajne velikosti in ehogenosti parenhima, obmodka dobro locljiva od okolja, minimalna zadebelitev glavica levega obmodka ob zgornjem polu levega testisa je videti apendiks le tega, proste tekočine ni

če ste naročeni na kontrolo prinesite vse izvide s seboj in morebitne RT posnetke

moje vprasanje: ali je mozno da meni zaradi teh odsopanj boli levo u skrotumu in presledku ze 8 mesecev. kaj lahko storim glede na izvid, je potrebno iti nazaj k svojemu zdravniku ali ne

lp jure

Pozdravljen,

možnost, da je bolečina posledica težav s hrbtenico ali hrbtenjačo je. Do mnenja drugega urologa o vaših težavaj ste seveda tudi upravičen.

Do sedaj ste vse potrebne preiskave že opravili, da bi ugotovili ali je možno urološkim težavam predpisati vaše težave. Sedaj bi moral pri ortopedu ugotavljati ali gre mogoče za probleme lumbosakralne hrbtenice.

Lep pozdrav!

New Report

Close