Pozdravljeni,
pred pol leta sem postala veganka, sedaj pa v svojo prehrano čimbolj vključujem še presno hrano. Za kosilo si še vseeno velikokrat pripravim kuhano hrano (špinača, riž, krompir…), za zajtrk pa vedno surovo (zmiksano) sadje. Zdaj to prakticiram kakšen teden (zajtrk z zmiksanim sadjem) in sem opazila težavo. Vsako jutro, že med pitjem mojega zajtrka, moram na wc – blato. Blato je čisto mehko, kot driska. Samo gre iz mene. Nato lahko zajtrk pojem dokonca in je v redu. Čez dan podobnih problemov nimam. Za malico pojem sadje v kosu (jabolka, jagode), kosilo je ponavadi kakšna solata ali prej omenjena kuhana hrana, druga malica so oreščki, rozine,… večerja pa spet kakšna sadna solata ali zelenjava.
Prej teh jutranjih težav nisem imela zato sklepam da je problem v zajtrku. Za zajtrk sem poskušala že različno sadje (en dan: banane, jabolka, jagode, pomaranča, drug dan: breskev, pomaranča, jabolka, tretji dan: pomaranče, nektarina, korenje, špinača), a še vedno je bilo isto.
Je morda to le zato ker se še telo ni navadilo na tak zajtrk? Blato tudi nima prijetnega vonja, prav tako urin. Pijem veliko vode, 2,5l na dan. Predvidevam da veliko vode dobim tudi z hrano…
Stara sem 19 let, 57kg, 172cm.
Hvala za odgovor!
Lp
Pozdravljeni
Mislim da ste ze sami odgovoril na vprasanje. Za telo je to velika sprememba in verjetno bo trajalo nekaj casa da se navadi.
Lp