Najdi forum

presno vegetarijanstvo

V forumu spletne revije mojuspeh.com sem v eni od tem naletela na debato o presnem vegetarijanstvu. Zanima me, kaj vi menite o tem, da bi se ljudje prehranjevali samo s sadjem in zelenjavo? Je to mogoce?

Mislim, da gre večina takih načinov prehranjevanja v ekstreme in proč od spontanega in zadovoljujočega hranjenja. Hranjenje ima poleg zadovoljevanja potrebe po vsebinsko in kvalitetno primerno sestavljeni hrani tudi druge pomene, kot so recimo zadovoljstvo in socialni ter kulturološki vidik. Mislim, da ekstremi z rigoroznimi vzorci prehranjevanja izpuščajo marsikaterega od teh vidikov. Že o sami pestrosti prehrane bi lahko ob takih dietah imeli pomisleke. Odločitev je seveda v rokah vsakega posameznika.

Jana bre zamere,…ampak ta forum ni namenjen takim vprašanjem…ljudje, ki trpijo zaradi motenj hranjenja ne rabijo takšnih vprašanj in odgovorov…oprosti mi, ampak če bi vedela kako jim je-bi razumela.Hvala ker si to prebrala in brez zamere!

Nekaj o pomanjkljivostih takega prehranjevanja in nepoštenosti nekaterih, ki to prehrano propagirajo, lahko preberete tukaj:

http://www.beyondveg.com/billings-t/comp-anat/comp-anat-9b.shtml#FTT

splača pa se pogledati še povezave s te strani.

lp, romyjana je pisal/pisala:

New Report

Close