Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Stomatologija Splošna stomatologija Presledek med zoboma

Presledek med zoboma

Med levo spodnjo petico in šestico imam čudno oblikovan presledek, tako da v primeru, če se vanj zagozdi kak delec hrane, do njega ne morem ne z navadno in ne z medzobno ščetko.

Pravzaprav se to zgodi dokaj redko, vendar temu sledi nekaj dni bolečin v dlesni v bližnji okolici, najbrž vse do takrat, ko delec hrane razpade.

Spoštovani, ali menite, da je možno, da bi mi zobozdravnica ta presledek nekako “preoblikovala”?

Spoštovana Katja10,

glede preoblikovanja vam težko odgovorim, lahko pa vam svetujem uporabo nitke, ki v tak prostor zagotovo pride in z njo lahko odstranite še tako trdovratne ostanke hrane. Ponavljajoča vnetja v tem predelu lahko vodijo do nastanka “žepka” oz. pripeljejo do “raztapljanja” kosti.

Hm, poskusila sem tudi z nitko, ampak to je edini presledek, kjer nitka ne opravi ničesar: zgoraj sta zoba tako rekoč “zlepljena”.

Res me že skrbi. Za zdaj se pač izogibam “nevarni hrani” (npr. govedini) in jo grizem z zobmi na drugi strani ust, vendar mi to že preseda.

New Report

Close