Najdi forum

“preskakovanje” , bolecina v kolku

Pozdravljeni,

..pred 8 meseci sem imela artroskopijo kolena( menisk,odstranitev plik, manjsa poskodba hrustanca). Dolgo po operaciji sem imela bolečine in omejenost fleksije..posledično sem šepala …Po parih mesecih mi je začelo preskakovati v kolku. Izdredno me moti pri hoji, prisotne so tudi bolečine. Pred tem nikoli nisem imela problemov s kolki. Je lahko to posledica šepanja? Kaj mi svetujete?

Zakaj se mi koleno po operaciji še bolj zatika in poka?

Hvala, lp Mateja

Pozdravljeni,

zelo verjetno sta obe težavi, boleče preskakovanje v kolku in zatikanje ter pokanje operiranem kolenu, posledica oslabelosti mišic.

Priporočam, da se najprej obrnete na izkušenega fizioterapevta in usmerita sile v ustrezno rehabilitacijo kolčnih in stegenskih mišic. Če se bodo težave kljub temu nadaljevale, priporočam opraviti slikanje kolena z magnetno resonanco in MR artrografijo kolka (slikanje kolka z magnetno resonanco s predhodno vbrizganim kontrastom s sklep) ter dinamičen ultrazvočni pregled kolka, nato pa pregled s posnetki ter izvidi.

Lep pozdrav, Iztok Pilih [b]ARTHRON, KLINIKA ZA SKLEPE, HRBTENICO IN POŠKODBE UKMARJEVA 2, 1000 LJUBLJANA[/b] [b]AMBULANTA LJUBLJANA,[/b] Ukmarjeva 2, 1000 Ljubljana [b]AMBULANTA MARIBOR,[/b] Lavričeva 1a, 2000 Maribor Naročanje na telefon: [b]041 654 330[/b] ali [b]01 601 11 70[/b] ali na elektronski naslov: [b][email protected][/b]. [b]www.arthron.si[/b] Direktor: mag. travm. Iztok Pilih, dr. med., spec. kirurg član Ameriške akademije ortopedskih kirurgov

New Report

Close