presinkope-MS ali KSU?
Presinkope,omedlevice-KSU?
Avtor: študent Simon
Datum: 14-10-04 23:59
Živjo!
star sem 25 let. Po preboleli okužbi EBV se mi že par let dogaja-seveda lahko ni nujno v vzročni povezavi :
občasno slabše počutje, TT ok.37C, utrujenost, apatija in neodpočivajoč spanec, pomanjkanje energije in slabša koncentracija in učenje, kot da bi ti glava lebdela…zadnje tedne pa se mi med hojo dogaja občutek da bom izgubil zavest, omedlel-kot da se bo naslednji trenutek nekaj groznega zgodilo,,,ob tem me mrazi oz. spreletava srh, mravljinčenja difuzno in imam težke noge,strah, razbijanje srca…še posebej če sem bolj neprespan in utrujen…stvar se popravi po ležanju, potem veliko zeham…
vsi kardiološki izvidi, EKG, osn. krvne preiskave so bp. razen pozitivni test nagibne mize za refleksno sinkopo, kjer pa je občutek drugačen…imam pa tudi zvišan cel. bilirubin:30 in malo nizka? IgG na anti EBNA EBV :25E/ml…
ali ima še kdo podobne težave zaradi KSU? skrbi me da ni kaj drugega narobe celo v jetrih oz. še huje možganih-MS?mogoče???
podobno lahko baje izgledajo še panični napadi…
ponoči slabom spim zaradi nehotenih trzanj delov telesa kar me spravi pokonci in včasih čudni občutki vročine na delih telesa in potenje
poleg tega me zanima kdo v SLO, Ljubljani lahko izvaja kakršnokoli celostno diagnostiko z analizo krvi, vitaminov mineralov,hormonov, encimov, imunskega sistema, terapijo in obravnavo KSU npr. glede na ameriške smernice,
saj na Infekcijski kliniki ne verjamem, da bi mi kaj konkretno lahko pomagali? kam naj se obrnem ?
in ali ima kdo kake pozitivne izkušnje z jemanjem raznih tablet iz http://www.immunesupport.com ipd. npr? ker se mi zdi da so tiste zadeve precej komercialne narave kot veliko v Ameriki
Najlepša hvala za kako pomoč
Simon
to kar si ti opisal sigurno ni MS!težave so povezane z vegetativnim živčnim sistemom ali po domače povedano živčevjem nad katerim mi nimamo kontrole.pri nevrologu si bil??če ne pojdi da se vsaj otreseš nepotrebnega strahu ker težave izvirajo iz psihe in ne fizičnega stanja tvojega telesa.za diagnozo dnv si kdaj slišal?živčno mišična distonija ali psihično labilna osebnost.zdravnik ali nevrolog ti bo dal tablete helex vendar ti priporočam več gibanja,športanja in predvsem manj skrbi.
delam v nevrološki ambulanti na gorenjskem in dobro poznam marsikatero nevrološko obolenje in mogoče se nekaterim zdi da je na las podobna znakom MSja pa se drugače zelo razlikujejo.
Čao
fuul hvala za tolažilen odgovor,
a skrbelo me je predvsem zato ker so se mi mravljinčenja, enkrat tu drugič tam, in čudni občutki u nogah , stalna potreba po premikanju ,,,
dogajali že kar čez dan…
vmes sm pa ponovno lahko čist ok, kot ena nihanja…
sm seveda že sam imel v mislih , upal:)na anksioznost toda zadeve niso bile vedno povezane s tem, ker ko se mi te reči dogajajo nisem večinoma čisto nič bolj anksiozen in v strahu ter pod stresom kot vsa leta prej pa se to ni dogajalo…je pa res da mi je apaurin ponoči pomagal toda to še ne pomeni da je stvar izključena ker lahko samo zabriše simptome…
tako da upam da maš prav, gre pa res za čisto organske simptome….
ščitnioca pa je ok,…
LP
in hvala še enkrat
aja ravno tako se mi dogaja da sem po vsakem daljšem fizičnem naporu
zelo utrujen in apatičen-preveč za mojih 25let,,,,
tako da se sploh ne morem lotiti kakega športa ker se bojim, da mi bo zadeve le poslabšalo…da se ne bom mogel niti učit….
velikokrat se že zbujam utrujen in takrat vem da bo cel dan bol čuden
ali je to tud psihogeno?
LP