Najdi forum

Prešanje jabolk

Vinček se dela v sodih, cca 1200 kg jabolk je tud že pobranih in čakajo na mlin in pol na prešo. Na drevesih je še cca 1000 kg za pobrat. Kakšen užitek je ta del, ko pol uživaš v okusih, domačih okusih, od vina, jabolčnika, soka ( gosti in bistri, kisa, vinskega in jabolčnega.
Nam na kmetiji je res lepo.

Saj, najprej je fajn. Kasneje, ko si zadet, tudi.
Je pa malo manj fajn, ko ti rata psiha, kot od moljev požrt firnk stare mame.

A misliš od vina?
Če ga piješ po pameti ( 2 deci na dan ) se molji lahko kar skrijejo.

Dva deci na dan, ja! Malo morgen. Za koga pa potem prešaš preko tavžent litrov bunkovca? Za one, ki ravnokar pritiskajo iz Azije?

Mogoče ve kdo za koga, ki stiska sok in ga tudi pasterizira iz pripeljanega sadja?

A misliš od vina?
Če ga piješ po pameti ( 2 deci na dan ) se molji lahko kar skrijejo.[/quote]
dva deci na dan je že krepek zalogaj za jetra

Kje? Pri nas delajo to na eni kmetiji, si lahko tudi ves čas zraven, da veš, da jo to res tvoj jabolčni sok.

A misliš od vina?
Če ga piješ po pameti ( 2 deci na dan ) se molji lahko kar skrijejo.[/quote]
dva deci na dan je že krepek zalogaj za jetra[/quote]

ti boš pa očitno zelo zdrav umrl…

Si slišal za prodajo? Neki malega bo pa nam ostal, do naslednje jeseni.


dva deci na dan je že krepek zalogaj za jetra[/quote]

ti boš pa očitno zelo zdrav umrl...[/quote][/quote]

Japajade, sej je vino, ne šnops.

Delam na tem…

Kako bi jaz zvedela za naslov te kmetije? Hvala!

Vnajnarje 5 … 041*503-964

New Report

Close