Pozdravljeni,
zanima me, ali je možno presaditi lase na kožo, ki je bila obsevana? Bi se sploh “prijeli”? Na obsevanem mestu mi je sicer zraslo nekaj malega las, brez barve. Gre za par kv. cm. Kvaliteta las ni bogvekaj, vendar jih je povsod drugod zadosti.
Prosim vas še, če lahko na kratko opišete postopek. Z vašim oddelkom imam sicer dobre izkušnje (lepota reza čista petka od petih), vendar dostopnost do informacij je bila pa katastrofa. Upam, da ne zato, ker sem bila na napotnico.
lep pozdrav,
marge
Živijo
🙂 na napotnico ali brez sedaj sva na netu…
Z lasmi je pa tako. Prav posebno dobro podlaga za presadke las obsevana koža ni.
Če gre za nekaj cm2 ali tudi več je verjetno oblje plešo izrezati in jo kriti z lokalnimi režnji. Tako se da pokriti v enem posegu tudi pleše velikosti 6 x 6cm včasih tudi večje. Če je pleša prevelika lahko okoliško kožo razširimo z ekspanderji (napihljivimi baloni, ki jih vstavimo pod kožo in tako skozi nekaj mesecev ustvarimo višek kože).
Tehnike presajanja las se razlikujejeo od položaja pleše in željenega učinka. (mikro, mini presadki, snoipiči las …)
Svetujem vam, obisk v naši ambulanti na sredo popoldan kjer vam bom lahko svetoval najustreznejši način zdravljenja.
Lep pozdrav
Aleš
Najlepša hvala za hiter odgovor.
Zgleda da pri meni vse to odpade, ker je brazgotina ne meji med čelom in lasiščem in posledično tudi obsevani del. Samo frfru nekako ni moj stil, zato sem po par letih še vedno presenečena, ko se pogledam v ogledalo. Pa sem pomislila, da vprašati ni greh. Drugače bi šla v torek popoldne, če je urnik še isti 😉 Nameravala sem se prej oborožiti z informacijami, ker je potem lažje spraševati, vsaj ob tem terminu. Upam, da niste jezni, ker sem kljub temu izkoristila vašo prijazno ponudbo do svetovanja preko neta.
lep pozdrav
marge
Dober večer
Imam eno mičkeno vprašanje 🙂
in sicer
ali obstaja lepotna presaditev las?No naj opišem malo bolj…namreč stara sem 36 let in že vrsto let barvam lase in zaradi poklica,ki ga opravljam imam večinoma časa dnevno lase spete oz povezane v čop.Zadnje leta opažam,da ob straneh čela imam vse manj las in še ti so tanki in lomljivi.Vem,da z leti pač žal zgubljamo gostoto in kvaliteto las,vendar me ta mala lepotna napaka moti čedalje bolj saj ponavljam,da večino dneva imam čop in je to opazit.Vprašanje je torej ali se da to popravit v smislu presadit lase oz popolnit to majhno plešo?
Najlepša hvala za odgovor in želim Vam uspešno delo.
Zdravo. Star bom 18 let, in že opažam znake plešavosti in redkih las. Predvidevam, da je to posledica dedovanja, mogoče pa sam ne ravnam prav z lasmi. Zanima me če bi se dalo to zrihtat, tako da bi spet imel goste lase, ker res nebi rad bil plešast že pri 20ih letih, in užival svojo mladost s prijatelji, ki jim to neopazno skrivam, vendar se mi posledično vse bolj uničujejo lasje. nebi rad bil v centru posmehovanja, saj veste kako je to pri mladih. Ter seveda koliko bi to približno prišlo.
Hvala že v naprej za odgovor.
Aljoša