Najdi forum

Prerez presredka

Pozdravljeni.

Pri porodu sem bila prerezana in tudi raztrgana, 2 stopnje. Od poroda je 17 dni, spodaj me še vedno boli predel kjer sem šivana, sedeti ne morem in tudi ko stojim me boli. Zadna dva dni me še posebej, sem več na nogah s punčko. Dvakrat na dan si predel tuširam pod vodo,tudi zaradi krvavitve ki je še prisotna. Zanima me ali je to normalno da še boli in koliko časa ponavadi traja celjenje. Do vnetja mislim da ni prišlo, šivi so še, rdeče in zatečeno tudi ni. Rada bi se čimprej posvetila hčerki.

Hvala, lep pozdrav.

Spoštovani,

hm?… vsaka rana praviloma zaceli v 6 tednih, čeprav primarno celjenje se lahko zaključi tudi prej. Po 17 dneh vsekakor še ne smemo reči, da je kaj narobe, ker rana še boli. Če bo bolelo še enako čez en teden, bi morebiti vseeno ne bilo narobe, če se preveri, v čem je stvar. Včasih je vzrok le kak preveč zategnjen šiv, ki se ga po 3 tednih lahko tudi prestriže ali odstrani.

mag. Stanko Pušenjak, dr. med., specialist ginekolog in porodničar; Lepo prosim uporabljajte iskalnik! Samoplačniški UZ pregledi v nosečnosti: GSM 051 321224 nuhalna svetlina, morfologija ploda, preverjanje plodove rasti in ocena stanja pri tvegani nosečnosti, merjenje pretokov skozi različne žile ploda in popkovino, merjenje materničnega vratu, posveti v nosečnosti, npr. o porodu pri medenični vstavi, dvojčkih.

New Report

Close