Najdi forum

Prerekanje starsev

Spostovani,

Zanima me vase mnenje o tem, kako prerekanje starsev vpliva na 1 letnega otroka. Ce gre za pogosto prerekanje, kjer pride do povzdigovanja glasu, morda tudi joka mame. Ne pride pa do zelo resnih kregov z mocnim dretjem, razbijanje itd.

Je lahko kaksna resna skoda za otroka ze narejena ali ne, ce se starsa sedaj spravita v red in svoja nesoglasja uredita, ko otrok ni prisoten.

Hvala.

Spoštovana Zaskrbljena891,

otrok v tej starosti vpija informacije iz svoje okolice in vsekakor mu ne moremo prikriti resničnega “vzdušja”- pomeni, da zaznava tudi čustva izza tistega kar se dogaja. Mamica je v tem obdobju še kako del njega samega, vsekakor družinska dinamika vpliva na otroka in temu se ni mogoče izogniti. Izogniti pa se ni mogoče niti konfliktom v družin saj je družina po definiciji konfliktna skupina- gre pa za iskanje načinov reševanja konfliktov nekako v smislu, da vsi pridobimo- da ni zmagovalcev in poražencev. Torej starši se ne moremo izogniti konfliktom lahko pa se potrudim reševati jih na konstruktivne načine in vsekakor je priporočljiva pomoč –  formalna in neformalna,

vse dobro, Bernarda

 

New Report

Close