Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Gradimo, opremljamo in urejamo dom Preprost način pridobitve ubranih energij v stanovanju

Preprost način pridobitve ubranih energij v stanovanju

Zdravo White!

Hvala za vaš obisk foruma, za vaš prvi mail in sorry za čakanje na odgovor.
Zelo izpolnjen svetovalni urnik imam, ljudje se vračajo z dopustov z novo (jang) energijo, kjer so v miru »premlevali« to in ono, tako se lažje nekateri odločijo za fs nasvet, … eto, toliko za krajši uvod.

Vaša ugotovitev, da je spalnica »prava katastrofa«, je osnova za resno akcijo. Lahko dodamo nekaj samo po sebi razumljivega in logičnega:
To, kar mi gre na živce, (bom že spil eno pivce!!!, mala šala), si bom prizadeval(a) hitro odpraviti!! Sicer se težave kopičijo.

Majhna spalnica – velike težave!

Bi lahko bil naslov vašega maila. Tretjino življenja preživimo v spalnici, ki mora biti najboljši prostor v stanovanju, harmoničen in enostaven.
To je zelo preprosto izhodišče za planiranje boljših bivalnih prostorov. Kar nekaj primerov je pri parih, ki so imeli razne težave, da je bil končni in edini pravi nasvet zamenjati majhno spalnico za večji dnevni prostor!!! Morda je to videti čudno in se sliši noro, ampak tako je bilo rešenih nekaj zakonov pred ločitvijo in rezultat je, boljši medsebojni odnosi, ki so pogoj za planiranje prodaje stanovanja in izbire bolj ustreznega, za kar je poklicana modrost fs.

Karkoli »dodajamo« v spalnico, je porušeno ravnovesje jin jang, ki je 3/5 jin priporočljivo. Ker je vetrnica – mobile zelo, zelo jang, saj je izpolnjena njena osnovna funkcija, če je v gibanju – tudi v mirovanju je jang, vam je ne bi svetoval, izognemo se energetskemu vplivu »od zgoraj«, iz stropa, ki lahko deluje moreče.

Zamenjava postelje z manjšo je vaša modra odločitev. Za posteljo moram poudariti nujno pravilo, da je EDEN jogi dovolj in nujen! Namreč, videl sem kar nekaj spalnic, ki imajo dva jogija in po fs, so bile tudi prisotne pričakovane težave v odnosih, do primerov pred ločitvijo, pojav »trikotnika« itd … Ne strašim, to so le moje izkušnje v osmih letih svetovanja.

Ne vem ali obstaja možnost zamenjave vrat s tihimi drsnimi?! Preštudirajta.

Za ostre robove, obstajajo v Bauhausu takšne lesene okrogle palice dolge cca 3 m, fi cca 50 mm, ki so posnete po celi dolžini pod kotom 90° na cca 20×20 mm, in se jih zalepi na štrleči vogal, seveda v primeru, da je to možno izpeljati, … zaradi odpiranja vrat …itd.

Če je možna ta izvedba rešitve, potem odpravimo negativni vpliv ostrega roba, ki v prostor in na vas nenehno “pošilja” tako imenovano sha qi – ša či, čigar tendenca je intenzivno negativen vpliv in zelo (smrtno) nevarna.
Če ni možna, potem se rob omare posname, kolikor je pač možno.

Barve sten in omare naj bodo zelo pastelne, ker navidez povečajo prostor, ampak morajo biti vajine koristne barve, ki vaju podpirajo in »hranijo«, dve steni vaše barve in dve steni partnerjeve koristne barve.

Eto, upam zadovoljna s prvim, nekoliko širšim odgovorom, na vaše prvo in zahtevno vprašanje.

Ubrane in harmonične energije v vseh bivalnih prostorih.

Mirza Terzimehić, inž. svetovalec za feng shui Telefon: 01 50 71 856 GSM: 041 768 571 feng shui je enostavna, čudovita modrost http://www.mirza.si

Ali je OK, če čez dva ločena jogija damo rjuho v celem? Oziroma je bolje imeti en velik jogi; moti me, da zlahka takoj začutim vse premike na drugi strani postelje.

Hvala!

LP!

To je zelo pogosto vprašanje.

Ni dovolj dati čez dva jogija eno rjuho, s tem smo jo samo skrili. In nismo odpravili izvora negativne energije iz moteče energetske luknje dveh ločenih jogijev, le-ta je pa dejavna ves čas. Zato je najbolje imeti en jogi.

Morda se navadite partnerjevih premikov, ki tudi mora sodelovati in vedeti o vaši občutljivosti ter se prestavljati bolj nežno po postelji. Pogovorita se o tem v miru.

Vaša občutljivost na premikanje partnerja, ni v tolikšni meri primerljiva z permanentnim negativnim vplivom energij iz dveh ločenih jogijev.

Mirno spanje v dvoje na enem jogiju.

Mirza Terzimehić, inž. svetovalec za feng shui Telefon: 01 50 71 856 GSM: 041 768 571 feng shui je enostavna, čudovita modrost http://www.mirza.si

Pozdravljeni Mirza,

hvala za odgovor! Zvedam se da je feng shui kompleksna veda in se s samo enim premikom ne da odpraviti težave; mislim da se na tak način lahko težava še poveča. Želim postopno vnesti spremembe in sedaj sem še v prvi fazi, ko moram pospraviti vso kramo, omare, zavreči nepotrebne stvari…in ne grem dalje niti s teorijo dokler ne udejanim prve faze. drugače bo nastal kaos v moji glavi in ne bom naredila nič, le še eno knjigo bi prebrala 😉

Razporeditev v spalnici pa je tako očitna da bi tam pa res želela narediti nekaj “na hitro” – kot ste rekli na nek način zaobliti kot omare.

kakšnih večjih sprememb v smislu premikanja sten, vrat itd ne morem uvesti ker imava stanovanje najeto – želela pa bi imeti svojega 😉 želim pa kolikor se da hramonizirati bivanje…

Lep dan želim!

p.

Odlična in pravilna odločitev!
Na pravi poti ste.
Iskrene čestitke.

Zdravo!

Prosila, bi še za kakšno dodatno informacijo v zvezi s solno lučko. Namreč moja pisarna v službi je skoraj brez dnevne svetlobe, luč imam ves dan, ne glede na vreme, letni čas… To pomanjkanje sončne energije zelo čutim in radi bi izboljšala svoje počutje v službi in ob koncu delovnika, da nisem popolnoma “izžeta”. Razmišljala sem o večji kameni streli ali pa solni lučki. Bolj se nagibam k zadnji. V kateri predel je najbolje, da jo namestim? Ali je to primerna rešitev moje situacije?

Hvala že vnaprej:)

LP

Živjo!

Da imamo dovolj energije čez cel dan, potem trdnost, oporo,… je potrebno izpolniti kar nekaj pogojev: imeti energijo Želve, koristne smeri neba za posteljo in mizo v službi in po drugi strani izogniti se škodljivim vplivom in nepotrebni izgubi energije, potem hrana, oblačila, bioritem, pa intimni partner, šef, …….. in mnogo drugih zadev, ki jih usklajujemo in si prizadevamo doseči ubranost vsak dan nekaj, “step by step”.

Zato bi se za začetek “malo usedla” in kakšno konkretno rekla mi2, za dobro usmeritev in pravilen pristop. Eno urna konstruktivna debata tudi za začetek naredi dobro.

Solna lučka

Vem za en primer, da je neka gospa bila razočarana nad solno lučko in je baje rekla, da jo ni napolnila z energijo, kot je pričakovala.
Pa ne da bi delal slabo reklamo prodajalcem solnih lučk – nasprotno, ampak želim povdariti, da ni ena “poteza” in ena odločitev naredila neke bistvene spremembe. Če pa še ni pravilno namestila lučke je spet naslednje poglavje. In če ima zamenjanega Zmaja in Tigra…kriza!

Solna lučka seveda naredi dobro, če jo namestimo na Vzhod ali JV pa na Jug. Treba je zadevi pristopiti bolj natančno in pravilno. Morda je ugotovitev prisotnosti energije Želve v stanovanju in službi bolj pomembna in prioritetna, kot solna lučka. Malo v razmislek.
Za začetek predlagam tisto ta prvo delavnico od treh, eno do eno in pol urno.
Ciao.

Lep pozdrav!

Kako je z zavesami v spalnicah? Ali je vsak ton rdeče barve dober oziroma, ali mora biti rdeča čisto močna ali je lahko tudi temnejša rdeča?

Hvala!

Zdravo!

Odtenek rdeče barve za zavese v spalnici je odvisen od nekaj dejavnikov:

– vajinih let,
– vajinih KUA in DZK,
– smeri neba spalnice, oz. postelje,
– vajinih želja…
– …..
– ………

Dobro je vedeti, da rdeča barva v spalnici poveča strasti, še boljše je vedeti, da strasti lahko gredo v svojo nasprotno smer (Jin), in so strastni tudi prepiri, pogovori, kar pomeni, pozor pri izbiri močnih, Jang odtenkov rdeče barve.
Pastelna roza je zmerna in ni tveganja, je barva ljubezni in je zaželena v spalnici.
Ravno tako temnejša rdeča, “bordo” je v redu, če se oba tako odločita.
Če oba želita imeti močno Jang rdečo, potem srečno in previdno!

Zdravo,Mirza!

Opažam,da postajajo moji obiski tega foruma čedalje krajši…….enostavno smo menda fenghšujevci prekmalu utonili v jesensko spanje,ali pa smo že tako dobri,da ne rabimo nobenega nasveta več….hahaha..Edino ti Mirza poskušaš razbliniti monotonijo s svojimi prispevki in seveda hvala zanje….
Naj te izzovem z vprašanjem,kateri mi sili na površje in mi ne da miru.Vprašala bi te,kateri motivi slik,posterjev,grafik….bi bili primerni za opremo spalnice.Vem,da motivi s simboli vode niso zaželjeni in teh se uspešno izogibam….vem tudi kaj prinašajo,saj sem imela na prejšnjem domu to tematiko v spalnici,a ker nisem imela vpliva na menjavo slike,sem imela težave…..,a te težave so mi potem ko sem jih prebrodila,prinesle novo in lepše življenje…..
Naj te samo spomnim Mirza,da so moja KUA števila 449,oz.297 po DZK in da se moja spalnica nahaja v V palači.
Upam,da sem ti navrgla majčkenega izziva,pa da se oglasi še kdo in te česa povpraša.
Veselim se tvojega odgovora,lepo te pozdravljam

mani

… Ojla, dama!

… ma vidim jaz, da te ni, pa si mislim, uživa ti ona v harmoniji novega barvnega stanovanja, pa v novi ljubezni….v življenju……

…kul, samo se ti smej, imaš tudi za kaj, kdor poskrbi za sebe in pravočasno nabira sladke sadove, jih po zimi tudi uživa….

…joj, kako si to dobro spesnila, evo pošiljam ti srčeka, …pa še nekaj je, dobro opažaš….

…odlično vprašanje, a se spomnim, da sem ti ga na delavnici tudi povedal, samo vem pa, da nihče ne more toliko informacij sfolgat in sem videl, da si bila odsotna, ker so ti bolj pomembne misli hodile takrat po glavi, zapisala si pa tudi verjetno nisi.

Ni problema, zato na koncu delavnice rečem:

Ponujam roko fengshui prijateljstva, kar pomeni, da ostanemo v stiku po delavnici. In evo, ravno to se nam dogaja.

Glej, v spalnici pa naj se dogaja čudovita Ljubezen!!!
Zato so dobrodošli odlični umetniški akti, par v ljubezenskem objemu, in je zelo jasno iz slike, da gre za čisto in lepo ljubezen.

Glede na tvoje energije iz KUA in DZK, bi prevladovale pastelne barve: vijolična, roza (močnejši odtenek od stene, ki je odlična), nekaj nebeško modre, seveda nekaj rdeče, oranžne, marelične, malo svetlo zelene….v glavnem te barve, ki te “povezujejo” med KUA in DZK.

Poleg barvne slike v spalnici, lahko imaš tudi “spodbudo” v figurativni obliki, lep kip dveh v objemu, skratka zelo zaželen motiv je: Ljubezen.

Kip lahko namestiš na mesto Zmaja, samo ne spomnim se ali imaš dovolj prostora ravno tam!?

In, da povzamem: v tvoji spanlnici imaš lahko eno sliko in en kip.

Valjda si ga navrgla, saj veš kako dobrodošla si na tem forumu, resnično.

Eto, upam zadovoljna z odgovorom, pa piši kej, ma, ne decembra, prej!

Fajna bod,
draga mani,
v teh dneh,
prvih jutranjih slan
(btw: toplo se obleci, da te ja ne bo zeblo, hahaha)
to jesen,
in počasi, počasi
prihajajoče polne lune,
ki nam bo tokrat,
naslednji teden,
godla v Škorpijonovi vibraciji.

Zdravo,Mirza !

Ja hvala za tako hiter odgovor in seveda za tvoje pohvale,ki še dodatno pogrejejo prostor okoli srčne čakre….
ja saj se spomnim,ko sva na delavnici rekla,da bi v prostoru lepo vibrirala slika s poročno tematiko in ona je nekaj časa tudi kot mobile visela,upam da se malo spomniš.Naj ti povem,da sem imela v mislih to tematiko,oz.imam sliko s tematiko ljubezni že doma,me je “potegnila” k sebi zadnjič v Ljubljani in na ta način sem vedela da je to to,ampak vseeno še prašam tebe,ker ti zaupam in ne bi rada da gre zdej kaj narobe,ker sem na dobri poti….

Tako,kot vidiš nisem čakala decembra,karkoli mi” bliskne ” v glavo,sporočim tebi in tudi vsem ljubiteljem modrosti,v kateri ti tako uživaš in napreduješ.

Pa lep pozdrav ,mani

Lep pozdrav! Čestitam za forum.
Pred kratkim sem spoznala čednega fanta. Sicer ločen, sam živi.
En teden sva si pisarila, se klicala … pogrešala drug drugega. Nenadoma, ko sva bila zadnjič skupaj, pa ni več glasu od njega??? Prvič ob njem sem se fantastično počutila; zdaj pa ni nobenega glasu in se čudim, ker to njemu ni podobno. Nočem pa biti orodje za kratkotrajno romanco. Ne vem, ali ga je sploh vredno poklicati, ker sem ga že in nočem biti vsiljiva. Tudi sama ne vem, kaj je bilo narobe, da se ne oglasi več. Kljub temu mi je žal za njim, ker sem videla kvalitete pri njem.

Po izračunu naj bi bil on Kovina 6, jaz pa les. Kaj še lahko naredim sploh?

Hvala!

Zdravo Erikca!

Lepo, da pridete na fs forum in hvala za čestitke.

Glede vašega novega fanta in vajinih energij, se le-te nahajajo v tako imenovanem “Zvezda uničevalnem ciklu” – Petih tokov jin in jang, kjer njegova Kovina uničuje vaš Les, torej on nadzira/uničuje vas, ali pa vi izčrpavate njega, pa ne da bi to hotela, tako to je, in kljub vajinem komaj začetem odnosu, ki naj bi bil najboljši del za par, evforičen in mil.

Po drugi strani, dobro je da veste, da je njegova slaba lastnost – žalost in ji ni kos, ki je njegova karmična naloga v tem življenju, da jo najprej prepozna, potem odpravi. Tu mu lahko pomagate in vam bo neskončno hvaležen, sicer se pod tem pritiskom zapre vase in je groza za njega, morebit želi to svojo nevšečnost prikriti in se je iz tega razloga umaknil v svojo tihoto. Pišite mu, ga sprašujte, da poizveste, kaj neki dogaja z njem.

Če je ločen, je lepo da veste, da se bo nekoliko bal žensk in tudi globljega dolgotrajnega odnosa, bodite potrpežljiva in ne vzkipevajte, kajti prav vsi ločeni pridejo nekoliko “ranjeni” iz ločitvenega postopka in to je “paket”, ki ga pač dobite zraven.

Vaša hiba, ki jo ravno tako morate prepoznati in odpravljati je – jeza, in bog ne daj, da bi kdo “rinil” v vaš jutranji del dneva, joj njemu, ker znate “usekati” kot Grom, ki je sicer vaš simbol! Pazite se jetrnih in žolčnih težav (beri: razprav in lastnih misli), zato sta primerni zelena in modra barva, potem pa vijolična…., ki vas lepo umirijo.

Tak vajin energetski odnos, dveh različnih in neharmoničnih glavnih energij, se da harmonizirati, ampak prej je potrebno narediti analizo vseh preostalih energij, vaših treh iz DZK in treh iz KUA, kot tudi njegovih. Šele potem lahko pravilno ukrepamo.

Kljub vsemu, trenutna rešitev in praktičen prvi nasvet bi bil, da aktivirate energijo Vode, energijo elementa, ki vaju harmonizira, kar praktično pomeni, da ga povabite na plavanje, đakuzi …itd., ter tudi to, da si nabavite vodno fontano in ga potem povabite in ne na zadnje, to vam bo verjetno najbolj všeč, kateri ženski pa ni, da se oblečete v vodne barve: turkizna, aquamarin, mornarsko modri špricani dizajn… itd.

Drugi nasvet je, da si nabavite svečnik za dve sveči in ga namestite na JZ del vašega stanovanja (tudi v službi, če le gre?!) ter prižgete obe sveči, najprej svojo, nižjo in potem njegovo, višjo, in bodite v ljubezni do njega ob tem dejanju, zasanjajte se in si prikličite vajine najboljše intimne trenutke ter le BODITE.

Letošnje leto je ravno leto odnosov in naslednji mesec, november, je mesec odnosov, torej, narava vam stoji ob strani – bodite potrpežljiva in modra, tako kot ženske to znate in zmorete.

Zadovoljna?

Zdravo!

Še ena, ki je bila kot otrok zelo zavzet zbiralec kamnov. Potem sem na njih risala, jih barvala, …. In tudi pri meni so se do pred nekaj let nahajali v spalnici. No comment:)

Pa še kako je vse napisano resnično!

Če prav razumem tvoj odgovor na podobno vprašanje pred časom, kamni sami po sebi niso negativni, samo “previdno” z njimi, da energetsko ne prevladujejo nad drugimi elementi. Kamne imam še v stanovanju in se mi že nekaj dni postavlja vprašanje kam z njimi. Shranjeni so v okrogli, zaprti stekleni posodi in jih ne občutim kot moteč predmet, samo rada bi jim našla pravi prostor v stanovanju in zdi se mi, da je to Z palača. Prosim te za nasvet, mnenje, idejo …

Lep večer

Ja, fajn, ampak za tebe ni ravno toliko škodljivo – razen količinskega pretiravanja (ravnovesje petih elementov), ker ti moraš aktivirati Prst (res je, imaš Prst 5), ampak jo še rabiš in ti ne more biti odveč. Ja, in prav imaš, ne ravno v spalnici in pretirano mnogo, par školjk, lepi kamni…

Verjetno si kot otrok uživala v barvanju in zbiranju kamnov. Tvoja otroška potreba je bila nujna in je odlična, ej, kaj pa, če bi zdaj preizkusila ta dober način sproščanja za sebe, morda, probaj!

Odlično ti to razumeš!
Prst podpira Kovino, ki je na Zahodu, odgovor je odličen.
To pomeni, da boš okrepila energijo potrebno za svoje projekte, plane, načrte, ok, na Z.

Lahko tudi na SZ: prijatelji, pomoč.

Kaj pa, če razdeliš vse kamne in jih daš v dve okrogli posodi, eno daš na Z in drugo na SZ.

To bi šlo, kaj praviš, ti raziskovalnega duha zanimivo bitje?

Buldožer – Žene i muškarci, 3:26
http://www.youtube.com/watch?v=2ncdLIMBubc

Probam! In zanimivo, to sem spoznala ob prebiranju tvojega odgovora, je tvoj predlog že drugi v zadnjih tednih, ki me usmerja k risanju, barvanju ….

Super ideja, Z In SZ. O SZ palači sem tudi razmišljala, ampak sem se bolj nagibala k zahodni palači,kar je seveda logično glede na moje plane. In ta hip ugotovila, da ni potrebno kamnov razdeliti, ker imam še eno podobno zadevo, ki je ravno našla svoje mesto:)

Zanima me sledeče. Kakšne strehe so po načelih feng-shueja pravilne: ali navadne dvokapnice, enokapnice ali pa vse bolj “moderne” hiše, ki imajo preporosto ravno streho?

Zahvaljujem se za odgovor.

To vprašanje mi je zelo všeč, res!
Prva ste, ki ga zastavljate na MON-u, na predavanjih pa je to vprašanje bilo pogosto.

Svetujem vam streho, morda mi ne boste verjela, ampak resnično mislim – takšno obliko, kot so kitajske strehe, saj jih poznamo, glejte fotki!
http://med.over.net/forum5/file.php?167,file=19726
http://med.over.net/forum5/file.php?167,file=19725
Konec strešne poševnine je rahlo zavit, podobno skakalnici v Planici. S tem lepo oblikovanim radijem, se pridobi efekt umirjanja či energije, ki drvi navzdol, podobno skakalcu (Peterka, recimo), ki najprej pridobiva na hitrosti, potem pa, ko se odrine, “lebdi” v zraku. Tudi dež po takšni strehi “lebdi” in ni ravno tako hrupno.

Ampak, predvsem tu gre za umirjanje či energije, ki “od zgoraj”, 24 ur na dan, permanentno prihaja in prihaja…

Zadovoljna, s kitajsko najbolj harmonično streho?

Pozdravljen, Mirza!

Oglašam se ti zaradi miselnega impulza, katerega do današnjega večera nisem zaznala…, dovoli da ti ga predstavim.

Decemberski dnevi in večeri že postajajo čarobni…. mesta se odevajo v okrašeno podobo, dom že napolnjuje vonj cimeta in pričakovanja.

Še malo in naš dom bo “sprejel” novega, a začasnega člana…. božično oz. novoletno drevesce. Največkrat je to umetna ali naravna smreka.Ne spomnim se,da bi kdaj o tem “dodatku” kaj spregovoril z vidika fs,pa te naprošam da to storiš v tem času, če seveda ni preveč obremenjujoče.

Povej, prosim, če na kakšen način smrečica “zmoti” stalne energije, ki prevladujejo v stanovanju?
Kaj pa barve okraskov in lučk?
Lahko svetuješ, kateri dodatek naj ne bi manjkal na smrečici in bi pritegnil čim več dobrega?

Letos sem se odločila za kombinacijo rdeče in zlate barve, kar tako, intuitivno in ko sem kasneje iskala vzrok moje odločitve, sem se spomnila, da sem v letošnjem letu vede in tudi nevede iskala energijo ognja. Kaj praviš na moj izbor?

Toliko o mojem impulzu, kaj več pa prepuščam tebi.

Hvala za tvoje razmišljanje in lep večer še naprej,

mani

New Report

Close