Preprost način pridobitve ubranih energij v stanovanju
Lahko jih primerjamo samo toliko, da vemo to, da spadajo v fs zdravila.
Po svoji energetski definiciji solna lučka oddaja v prostor dve energiji, Ogenj, ki je nujen za ubran in strasten odnos za par (svečnik za dve sveči) in Prst.
Vodna fontana je večnamensko fs zdravilo. Pravilno nameščena, aktivira več energij (in s tem zelo pomembnih za vse osebe 8 življenjskih področij) in sicer za: službo, srečo, denar, pomoč in prijatelje, je dobavitelj življenjsko pomembne vseprežemajoče Qi/či energije v stanovanju in/ali poslovnem prostoru, kjer obvezno aktiviramo energijo Vode, ki je v Geomantiji zelo, zelo in večplastno pomembna …
Nisem jih videl in ne morem komentirati. Če so vam všeč jih kupite. Če imate občutek ponaredkov, potem je tudi dolgotrajna kakovost vprašljiva.
Sicer vse luči aktivirajo energijo Prsti in če jo je potrebno aktivirati, recimo kot odnosov, čustev, ljubezni in poroke, jo je dobro usmeriti v JZ palačo, glede na fs center bivalnih prostorov. Če želimo aktivirati energijo sreče in denarja potem luč usmerite v JV palačo itd.
“Moje število je 3.
Njegovo 2…”
Lestenec izbirajte po teh energetskih osnovah:
Barve: energija Ognja 9, glejte članek Barve v stanovanju
http://med.over.net/forum5/read.php?167,4047871
Oblike: osem kotna, šest kotna, trikotna; ne okroglo!
Material: ne kovinskega
Spoštovani
Z zanimanjem spremljam forum in vaše objave, nisem pa nikjer zasledila, da bi bilo kaj zapisanega o tej temi. Imam malce nenavaden hobi – zbiranje kamnov (rečnih, morskih, raznih oblik, barv,.). Kar precej kamnov imam v spalnici (po tleh, na policah, v škatlah,..). Zanima me če je to v redu, oz. kakšen bi bil lahko negativni vpliv kamnov?
hvala za odgovor in lep dan/večer
Ni ravno v redu!
Lahko povečate svojo konzervativnost, pretirano objektivnost, pomanjkanje domišljije in čuta za romantiko. Lahko je to kazalec, da niste stabilna in ste negotova, v dvomih.
Negativni vpliv kamnov (ali kakršnegakoli drugega elementa od petih), ki potem energetsko močno prevladuje nad petimi elementi v bivalnih prostorih, je v tem, da vpliva na neravnovesje, ker vseh pet elementov si prizadevamo pripeljati v harmonijo, glede na osebo(e)), ki potem po letni energiji določi pravilno razdelitev energij na Jin in Jang, v petih energetskih tokovih. V vaši spalnici to konkretno pomeni, da je večja verjetnost o pretiranem premišljevanju ali pa to, da obstaja možnost žalosti, ki se neopazno vtihotapi v vaše življenje.
Po drugi strani s svojim, verjetno pretiranim zbiranjem teh kamnov, ki vsebujejo energiji elementa Prsti in Kovine, aktivirate neko področje življenja, po katerem ali hrepenite ali vam ga primanjkuje ali pa tudi, da intuitivno želite okrepiti notranje organe: želodec, trebušno slinavko, vranico, … pljuča, debelo črevo, skratka, s svojim zbirateljstvom “sporočate” nekatera skrita (ezoterična, težko dostopna) hotenja, ki vam “nekaj pomenijo” in imajo neko svojo vrednost in pomembnost samo za vas, pa ne veste kako se je lotiti, kako jo ozavestiti.
Lepo pozdravljeni,
ko sem brala vaše nasvete sem se odločila, da vas prosim za nasvet. Vedno bolj imam občutek, da bo ureditev stanovanja tista, ki vpliva tako, da ko pridem domov postanem enostavno brez volje za vse, sem delovno neučinkovita in “prijetno” utrujena – preprosto mi čas kar gre in ne napravim ničesar.
Morda me boste lahko opozorili na nekaj nepravilnosti in podali kakšen nasvet na podlagi teh podatkov:
– ob vstopu v stanovanje je hodnik, v katerem je že tudi kuhinja (kuhinja je torej v hodniku), ki pa je brez oken in tako v kuhinji ni dnevne svetlobe – le luči, stene so rumene barve, elementi pa bele.
– hodnik se nadaljuje v zelo majno kopalnico (stene – ploščice so pobarvane z belo barvo, na parih ploščicah so okrasni liki iz oranžne barve, na steni je zelo veliko ogledalo. Kopalnica ima tudi majhno okno.
– soba je belo popleskana, pohištvo je naravne rjave barve, izstopa pa zofa, ki je pisana (rumena, zelena, modra, oranžna, rdeča)
– v stanovanje nikoli ne posije sonce – morda le dopoldan ali zvečer za kakšen cm skozi okno ali pa še to ne, celotno stanovanje in s tem tudi soba je obnjeno na sever, stanovanje ni veliko niti 20 kvadratov.
– verjamem da vpliva na moje počutje tudi to, da ni sonca v stanovanje, čeprav je stanovanje drugače svetlo – bi lahko to premostila z vekčratno uporabo sveč, da vnesem ogenj?
Hvala vam za vaš odgovor in lepo vas pozdravljam.
Sončnica
Živjo Sončnica!
Lep nick ste si izbrala, intuitivno, verjetno tudi razumsko, glede na kronično, res prav kronično pomanjkanje Jang energije v vašem stanovanju. Z nickom Sončnica, ste že aktivirala energijo Ognja 9, na zavestno intuitivnem nivoju ter pridobila delni mir. Preostanejo še aktivnosti na fizičnem nivoju in v vsakdanjem življenju narediti in prav konkretno v stanovanju.
Pravilen občutek imate, ko pravite, da je ureditev, v vašem primeru napačna in sam položaj stanovanja, omenjeni Sever, pa še kaj, vplivajo na vašo intenzivno pasivnost, brez voljnost, utrujenost, da bi najraje zbežala, a kam? V tem stanovanju, ki je začasno, ne boste dolgo živela in delajte na tem, da ga zamenjate, čim prej (v primeru, da ste mlajša in Zahodna skupina).
Ne vem koliko ste stara, ampak stanovanje, ki gleda v Severno smer neba, je najbolj Jin, pasivno, umirjeno in je primerno samo za starejše ljudi, upokojence, da imajo prepotrebni mir za dober počitek ter za Vzhodno skupino ljudi.
Način iskanja Janga, poleg nicka, si izboljšajte in je nujno, da ste vsak dan, ampak res vsak dan več ur na soncu, sprehodih in če je oblačno še zmeraj je boljše zunaj, tudi ob deževnem vremenu (!), kot biti v tako energetsko neubranem stanovanju. Posegla ste po rumeni barvi pogrešajoč Sonce, ki sicer oddaja belo svetlobo, ampak nekaj krat sem na tem mestu napisal, da moramo biti previdni z rumeno barvo in dvema skupinama barv, ki jih boste dobila po izračunu svojega KUA števila, oz. osebne najbolj vplivne či energije.
Zato vam polagam na srce sledeče naloge, da si izboljšate svoje trenutno negativno energetsko stanje bivanja v stanovanju:
1. Dobro preštudirajte in naučite (kot za izpit) moj članek: Pet tokov Jin in Jang – Teorija petih elementov
2. Izračunajte si svoje KUA št. iz članka: KUA (in DZK) število, izračun: Jin formula za ženske in Jang formula za moške
3. In izberite si svoje koristne barve za stene, opremo, oblačila …: Barve v stanovanju in poslovnem prostoru
Vsi omenjeni članki so osnovne lekcije iz feng shui modrosti, ki jih je dobro preštudirati. Lažje jih boste razumela, ko slišite in vidite razlage osnov fs na mojem predavanju.
Ravno včeraj smo imeli lepo obiskano predavanje in uspešno delavnico in smo se štiri ure prav lepo zabavali, večkrat smo se spontano in glasno nasmejali in seveda sproti učili, obrazi so bili videti zadovoljni in hvaležni.
Vabljena na naslednje predavanje, ki ga bom pravočasno objavil na tem forumu, če mi pa pošljete vaš mail pa tudi osebno, vaša volja, od katere je odvisno vse tudi vaše počutje, tako kot se boste sama odločila bo!?
Lep pozdrav,
v iskalnik sem vnesla feng shui forum in prvi zadetek je ravno tale forum, ful dobro 🙂
imam namreč eno vprašanje. začela sem s knjgo o feng shui-ju avtorice Stephani Roberts ter s knjigo Feng Šuj in Ljubezen, Lilian Too.. No in sem ugotovila da je moja spalnica glede na feng shui prava katastrofa. Vrata se odpirajao na posteljo in delajo linijo ravno preko mene ko spim, poleg tega pa še kot omare glede v moji smeri.Partner pa ni direktno v teh linijah čeprav spi zraven mene. Problem je v tem da je spalnica zelo majhna: 3 m x 1,8. Tako da je postelja sedaj glavni predmet in zavzema 2/3 prostora (široka je 1,8 m in dolga 2 m). Omare ne morem postaviti nič drugače ker je to edini kotiček na sploh v stanovanju za tole omaro.
Zanima me kako lahko omilim te strupene puščice. V načrtu imam nakup manjše, ožje postelje (140cm) kar pomeni da vrata ne bodo sekala točno linije postelje ampak malo pa vendarle. Če namestim veterni zvonček s stropa ob robu omare lahko to kaj omili slabe vplive? ne vem pa kaj bi naredila z vrati…
vsakega nasveta bom vesela 🙂
Pa lep dan vam želim!
p.