Preprost način pridobitve ubranih energij v stanovanju
Pozdravljeni!
Tudi mene zanima, kakšne barve naj damo v fantovsko sobo. Rojena sta 19.06.2000 ob 14:40 ter 17.05.2003 ob 08:16. Starejšemu je všeč rumena barva, mlajšemu oranžna. Vsaj tako sta si izbirala pohištvo Malega princa v kombinaciji z lesom seveda (NI ŠE KUPLJENO). Kaj na stene (barve) ter sama postavitev postelj ter druge opreme? Soba ima okno na vzhod, vhod v sobo je SZ, za vrati je prostora za širino ene postelje. Tam je zdaj omara. Soba meri 12,5 m2 in je pravokotne oblike, možna je postavitev vzhod-zahod ter jug.
Hvala in lep pozdrav.
Spoštovana pia2!
Lepo vas prosim, da preberete moj odgovor na vprašanje MamiceD, pod naslovom: OTROŠKA SOBA, ki je zelo podobno vašem vprašanju in sem ga pravkar poslal na forum.
Za vas velja še opomba: zelo previdno z rumeno barvo, ki zasluži posebno pozornost od vseh barv!
Ubrane energije.
Harmonični bivalni prostori
Bistvo zdravega načina življenja je, da smo v harmoniji s seboj in z okoljem v katerem živimo.
Kako vemo, da smo v harmoniji?
To se lahko hitro ugotovi, ker oddajamo pozitivne vibracije.
Umirjenost, preprostost, iskrenost, prijaznost, dobra volja, srčen nasmeh na obrazu, z veseljem opravljeno delo, otroška radovednost in ponižna hvaležnost za obstoj, so zadosten dokaz harmoničnega življenja.
Qi energija je življenjskega pomena. To je večplastna energijska danost morja energij. Če je pravilno zagotovljen njen permanenten dotok v bivalni prostor, bodisi stanovanjski ali poslovni, nam omogoči energetsko ubranost. Hitro se začuti ugodje in prijetno bivanje, saj je tak prostor harmoničen. To pomeni, da je doseženo jin jang ravnovesje.
Energetsko ravnovesje dosežemo potem, ko sprejmemo fs in redno uveljavljamo nasvete iz skrbno in strokovno izdelanega celotnega feng shui elaborata za bivalni prostor.
Stanovanjska hiša, ki je narejena po feng shui izročilu, bo delovala kot zdravilni vrelec. Prizadevamo si vzpostaviti takšno energetsko stanje v našem domu, ki nas energetsko podpira. Bivalni prostor postane dobavitelj dobrohotne Qi energije. Tako pridobimo svoje naravne moči, nujno potrebne za ubrano in polno življenje. Omogoči in nam ponudi potrebne energetske možnosti in navdihe za kreativnost, ustvarjalnost, harmonijo in notranji mir. V tako urejen dom se bomo radi vračali in dolgo bivali v njem.
Feng shui je avtentičen, saj prinese praktične pozitivne rezultate in energije, ki so nam primanjkovale v stanovanju. Gre za občutek in občutenje, kot vir informacij, ki pomaga najti rešitev po pravilni, naravni poti, ta nam je vsem blizu in najbolj domača, ker je vgrajena v vsakega posameznika kot intuicija in preprosto merilo, občutek ugodja.
Glavni cilj feng shui je kopičenje dobrohotne či energije v naš dom, da postanemo vzradoščeni in začutimo notranji mir.
To dosežemo upoštevajoč zakone v naravi, ki so predstavljeni v načelih feng shui modrosti in sicer:
1. Ravnovesje jin in jang,
2. Pet tokov jin in jang,
3. Leteče zvezde, The Flaying Stars, osem smeri neba, 24 emergij,
4. Šola oblike, štiri živali: Želva, Zmaj, Feniks in Tiger ter
5. Ji Čing in DZK
Lepe in ubrane energije ljubiteljem feng shui in harmoničnega bivanja.
Več razlag je, kako bi slona namestili, odvisno kaj hočemo doseči.
Ampak nekaj pomembnega ne smemo zanemariti in sicer, da slon predstavlja s svojo več tonsko maso Jin princip.
Namestili ga bomo vsekakor na mesto, ki je preveč Jang, da umirimo te nemirne, “v prepihu”, energije. Pri tem slona obrnemo tako, da je rilec obrnjen kontra prihajajoči nemirni energiji, se pravi, slon s ta zadnjim delom “gleda” proti drveči energiji, da jo ustavimo in omilimo energetsko neskladje.
Po drugi strani, slona ne damo na mesto, ki nam ne napreduje v življenju, oziroma na tisto mesto življenjskega področja, ki ga želimo pospešiti, razen v izjemnih okoliščinah.
Poskusite kaj več izvedeti na: http://www.dragon-gate.com
Lepe in ubrane energije vam in vaši prijateljici.
mene pa zanima ce vi tudi opravljate meritve tokov po stanovanjih… in pozitivnih in negativnih lokacijah v prostorih…kje je dobro imeti kaj postavljeno…ali vse to predlagate in ugotovtie samo na podlagi izkusenj kako mora biti kaj postavljeno ali obrnejo…ali ni res da se teji tokovi spreminjajo?
hvala
Živjo!
Po vodi, vašem imenu, bi rekel da govorite o vodnih tokovih, ki se seveda spreminjajo. Govoriva o radiesteziji, ki sem jo včasih, pred 17 leti delal, sedaj pa ne. In je tovrstne zakonitosti vsekakor treba upoštevati, če se želimo izogniti nevšečnostim, tudi najtežjim zdravstvenim, kot je rak, imel sem takšne primere pri radiestezijskem pregledu stanovanj.
Pozitivne in negativne lokacije energetske v stanovanju, so pa tudi iz naslova feng shui, ki ima svoja pravila in zakonitosti, se pa tudi spreminjajo, ker se čisto vse v vesolju spreminja in je v gibanju. Dojeti način spreminjanja in kako takšna sprememba vpliva na človeka, nas zanima, da “plavamo” Z energetskim tokom in ne proti njem! To je cela umetnost, kako doseči bivanje v harmoniji s seboj in okoljem.
Upoštevam pet glavnih tem, pri svojem svetovalnem delu ureditve stanovanja in okolja. In seveda tudi na osnovi 15 letnih izkušenj, kolikor se ukvarjam s fs modrostjo.
Želim vam ubrane energije v bivalnih prostorih.
Ja, res je, to je zelo narobe!
Pravokotnik je šele na tretjem mestu po kakovosti in je potem nepravilna oblika tlorisa sobe neubrana, oziroma manjka ji nekaj energetskih palač, a vsaj ena, kar se direktno negativno odraža na prav konkretna življenjska področja vseh, ki živite v tem stanovanju.
Lahko noč.
Če hočemo imeti harmoničen in prijeten dom, poleg drugih pogojev, moramo poskrbeti tudi za:
– To, kar začuti energetsko telo, ko smo v bližini hiše in jo še ne vidimo.
– To, kar vidijo oči: prijeten videz parcele in fasade, k hiši grede od daleč naj bo lepo in zunaj in znotraj.
– To, kar slišijo ušesa: prijeten zvok, glazba, petje ptičkov, brenčanje čebel in čmrljev na vrtu.
– To, za kar je nos, da vohamo in brbončice kar “zaživijo”: prijeten vonj iz vrta in v hiši.
Mislim, verjetno podobno kot vi in vaši najbližji, da je potrebno odstraniti to nevšečnost, naj ne zaudarja! V nobenem primeru ne sme biti v bližini shramba z živili, sadjem itd!
V primeru da je vzrok smradu, ne odtekanje vseh odpadkov iz hiše po normalni poti, da vse gre hitro proč, torej, da so zastoji v ceveh, se ta energetski zastoj aplicira na človeka in ovira pretok krvi po žilah in se naredijo takoimenovani energetski “zamaški” v žilah, podobni strdkom od prevelikega holesterola ali stresov!
Nekakšno preprosto pravilo po feng shui je sledeče:
To, kar mi gre na živce (sicer je kul, da popijem eno pivce!), ampak si predvsem moram prizadevati, da nemudoma odpravim vsako takšno nevšečnost. To je zelo preprost feng shui.
In če iz domače kanalizacije zaudarja, potem je to nekoliko večja nevšečnost od tistega, da mi nekaj gre na živce. Škodljive bakterije oslabijo imunski sistem, možnost bolezni …. Nemudoma v akcijo!!!
Ubrane energije po feng shui, so tiste brez smradu.
Pozdravljeni!
Stanovanje si želim urediti tudi s pomočjo feng shuia. V ta namen sem dala narediti analizo. Vendar sem se zmotila pri podatku, letnica rojstva hiše. Ker je oseba, ki je analizo delala daljši čas odsotna, jaz pa bi pravilne podatke rabila prej ( zaradi montaže kuhinje, izbire barve ploščic in sten)vas prosim za pomoč.
Računali smo po letnici 2005, pravi podatek pa je letnica 2006. Koliko se rezultati spremenijo? Spada hiša v vzhodno ali zahodno skupino? Glavni vhod v stavbo je z vzhodne strani, vhod v stanovanje pa je iz severa.
Zanimajo me hišne energije na zahodni in južni strani, kjer bosta kuhinja in jedilnica oz. kje so dobre in kje slabe hišne energije.
Hvala in lep pozdrav!
Živjo pikapo!
Vaša vprašanja so zelo strokovnega značaja.
Najbolje je da stopite v stik s to svojo svetovalko in jo povprašate/pišete. Morda pa vam je le nekaj oddala svojega materiala in je napisala, poiščite to in preberite detajlno.
Pri mojem svetovalnem delu dobite dva elaborata, za prvi obisk 25 strani, za drugi okrog 15 in obvezno celodnevno razlago pri obeh obiskih, kako to uporabiti. Nekateri me prosijo celo, da snemajo delavnico na MP3, ker na delavnici slišijo mnogo novih in strokovnih izrazov, ki so neizogibni. In jo lahko snemajo, ker mi je razumljivo, pa še v svojem domu so.
Pri meni se nikoli ne konča svetovanje, ko oddidem in je konec delavnice tisti dan na domu. Potem sem na voljo po mailu, telefonu, gsm-u; predavanja, delavnice in ponovni strokovni obisk, če sem vabljen in na željo. Toliko za uvod, ker mi je čudno, da nimate stika s svetovalko.
Če je vaša svetovalka uporabila svetovno znano metodo izračuna večplastnih energij v bivalnih prostorih, ki se imenuje The Flaying Stars, Leteče zvezde in vam izdelala Geomantični zemljevid energij v stanovanju/stavbi, potem je moj nasvet le delno možen. To pomeni, da je ona uporabila 20 letni cikel, ki se je začel 2004 in se bo končal 2024 leta. Potem je ok in se rezultati nič ne spremenijo.
Ne vem v katero skupino Jin – Zahodno ali Jang – Vzhodno spada vaša stavba, kako bi vedel brez izračuna, brez dokumentacije, ogleda, izračuna in analize?! To ugotovim po analizi vsega naštetega, ki ga sam uporabljam.
Po vhodu v objekt in stanovanje, sta oba vhoda Vzhodna, ampak po izračunu energij in dobljenem trigramu za objekt pa ne vem. Vaš vhod v stanovanje je najbolj umirjen od vseh možnih, najbolj Jin, kako bo to vplivalo na vas?
Dobre in slabe energije so razvidne iz tistega Geomantičnega izračuna, ravno temu je namenjen, ki pomaga odpraviti neubranost. Šele nato harmoniziramo vas in te energije.
Eto, upam za začetek zadovoljna z odgovori.
Srečno vselitev v novo stanovanje in prej naredite ritual energetskega čiščenja!
p.s. Vabljena na moja predavanja, 10.2.2007, glejte naslov Mavrična sobota.
Hvala za odgovor!
Svetovalka je odsotna in je v tujini, zato nimam kontakta z njo. Absolutno se nameravam pogovoriti z njo o vseh nejasnostih in vprašanjih, ki se mi pojavljajo. Vendar moram imeti že pred njeno vrnitvijo izbrane barve za kuhinjo. In ne bi želela, da še podpiram slabe energije, ker po izračunih na 2005 je kuhinja področje D1.
Lep dan želim!
Pozdravljeni!
Solne luči so mi zelo všeč in načrtujem nakup nove. Zanima me katere so najboljše in kje se jih dobi? Imam pa še en pomislek glede solnih lučk. Glede na to, da se uporblja sol za energijsko čiščenje prostora in jo je v takem primeru potrebno zamenjati v nekaj dneh, kaj ne velja isto za solno lučko? Ali ne postane taka luč s časoma vir “zastale” energije, glede nato, da je iz soli?
Hvala in lep pozdrav!
Solne luči so iz kamnite/kristalne soli. So različnih velikosti in teže od 1kg do 30 kg, uporabljamo jih v odvisnosti od velikosti prostora in so s svečo ali z lučko.
Za nakup solne luči se odločite po občutku, manjše so primerne za otroške sobe, večje za dnevne in poslovne prostore. Dobite jih v skoraj vseh trgovinah s fs zdravili v BTC-ju ali na stojnicah v predverjih velikih trgovin. Solne luči je treba redno vzdrževati od prahu in pajčevin. Ni primeljiva z morsko soljo in jo ni treba zamenjati.
Za rituale energetskega čiščenja pa uporabljamo grobo morsko sol, pridobljeno iz našega morja in solin po istem tehnološkem postopku že 700 let, skratka zelo kakovostno domačo sol imamo.
Moč solne luči v primerjavi z električnim ionizatorjem je, da ionizira 10x manj koristnih enot/m3 prostora.
Električni ionizator oddaja 200 enot/m3. Dobra lastnost teh ionizatorjev je, da poberejo in vsrkajo radioaktivne snovi iz prostora in na ta način le-te ne pridejo v naša pljuča.
Ampak, zato se nabira “prah” na predmetih v stanovanju, na omarah, slikah in stenah, ki postanejo sive, oziroma kar črne od prahu, torej nujno je redno vzdrževanje okrog ionizatorja, sicer je potrebno ponovno barvanje sten. Posebej je to opazno na belih stenah, ki kmalu postanejo sive.
Glede na dejstvo, da je solna lučka “počasnejša”, bi rekel temu “dela v naravni hitrosti”, se raje odločam za takšne vrste fs zdravil, ker se mi nikamor ne mudi pa še permanentno oddaja v prostor koristne vibracije kristala, modificirano energijo elementa Prsti. Samo na pravilno izbrano mesto v stanovanju jo moram namestiti, to pa določa fs prostora, Pet tokov jin in jang, osem smeri neba, naše želje oz, bolj težave itd.
Primer praktično koristne solne lučke v Ljubljani:
Oče astmatičnega otroka, je kupil solno lučko, ker je slišal da očisti zrak v stanovanju. Čez čas se je zdravstveno stanje otroka izboljšalo in ni več potreboval nujnih zdravil za astmo.
Potem, čez nekaj časa je pregorela žarnica v solni lučki. Oče je bil zaseden tri dni, torej ni takoj zamenjal pregorelo žarnico. Po treh dneh so se pri otroku pojavile stare zdravstvene težave astmatika. Poklical je prodajalca solnih lučk, pogovarjala sta se nekaj časa in mu je tudi to povedal, nakar je hitro prišel iskati novo žarnico. Kmalu po zamenjani žarnice v solni lučki se je stanje otroku ponovno izboljšalo.