Najdi forum

Preproge

Pozdravljeni.

Imam astmo, a nameravam zaradi obrabljenega parketa v sobi kupiti neko preprogo. Zanima me, kakšno preprogo priporočate, da ne bo povzročala dodatnih nevšečnosti z astmo? Kolikor vem, obstajajo tudi protialergijske, samo ne vem, ali gre tu za kakšen marketinški nateg, ali pa te dejansko ne povzročajo dodatnih nevšečnosti pri astmi.

Hvala za odgovor.
lp

Predlagam kakšno plastično oblogo, topli pod. protialergijskih preprog ne poznam, si predstavljam, da gre bolj za marketinško potezo.
Lep pozdrav
Mitja Košnik

Pozdravljeni.

Če prav razumem, s to plastično oblogo mislite, da bi prekril celo sobo? Rajši bi videl, če bi lahko dal na parket samo kakšno preprogo, s katero bi prekril samo njegov obrabljeni del. Morda kakšno tako, ki ni iz blaga, temveč iz kakšnega drugega materiala? Hvala za odgovor.

lp

Preproge so problem, kadar je astma alergijska in se v preprogi zadžujejo alergeni, ki potem prehajajo v zrak in lahko delajo probleme. Sicer ni nujno, da bi vam preproge škodile. Tako da lahko poskusite in boste videli, ali je kakšen problem, ali ne. Vsekakor čim manj dlakavo preprogo, tako, da se jo lahko čisti.
LP
Mitja Košnik

Imel sem do nedavnega položeno eno, ki ni pretirano dlakava, ampak sem imel precej težave z dihanjem to poletje. Sedaj sem jo dal stran in dihanje je ok. Sedaj pa ne vem, a so bile težave zaradi preproge ali zaradi letnega časa. Čeprav tudi lani poleti, ko preproge nisem imel, sem imel težave.

lp

Pozdravljeni.

Imel sem v mislih preprogo, ki je v stilu te spodnje. Gre za preprogo, ki ni iz blaga, temveč iz lesa. Ta spodnja je iz bambusa. Takšne po vsej logiki ne bi smele astmatikom povzročati dodatnih težav?

http://jysk.si/izdelki-za-dom/preproge/majhne-preproge/preproga-edelgran-67×160-cm/family

lp

Ja, ta se zdi primerna.
Lep pozdrav
Mitja Košnik

New Report

Close