PREPRODAJALCI – KUPCI, JAVITE SE!!!
Ma saj je imela Marjeti Pečan kar prav. Če mu prej na “Balkanu” nismo nič mogli, mu pa tudi sedaj ko smo v Evropi ne bomo mogli oziroma še težje. To je še ena izmed stvari, ki jo vsi vejo pa si zatiskajo oči.
Bravo andi&brini.
Mogoče pa vseeno bo kdo, ki je videl ta prispevek premislil, da ne bo šel k njemu po psa.Čeprav na kameri razmere niso izgledale slabe. Ni sicer normalno, da so mladički zaprti v nekem hlevu, ampak on je pač rekel, da če poginejo je to naravna selekcija.
Lep pozdrav, Ivana
Jaz sem svoj komentar napisal v forum mojpes.com. Sedajle sem se ob branju vaših prispevkov tule spomnil, kaj je povedal en trgovski kolega od Matoše, tudi preprodajalec – akvarijskih rib : ” da se je Matoši prodaja psov lani po podobni TV oddaji silno povečala.” Ne vem, če je to res, a ko sem danes gledal Matošo, sem dobil občutek, da mu je všeč, da ima intervju in je imel za razliko od lani že kar malo treme (ker se pač zaveda pomembnosti tega za posel?) ?
Ne smemo si delati utvar , da je večina ljudi tako osveščena, kot je nas nekaj na pasjih forumih (ki se tako vsi poznamo, jaz poznam že skoraj vse tule gor, hehe..).
Problem je v neobstoječi zakonodaji in neosveščenih, butastih množicah, ki pokupijo okoli 1000 psov na leto samo pri Matoši . Ta oddaja, se bojim, sama po sebi ne bo spremenila ničesar na bolje, vseeno tudi jaz čestitam vsem sodelujočim za pogum in iskrenost.
No g. Matoša je v prispevku navedel kar nekaj laži. Poudarila bi, da je bil Brin od malega hranjen z kvalitetno prehrano, večkrat tudi z dietno ker se stanje kljub antibiotikom ni izboljšalo.
Vem, kakšno prevozno sredstvo uporablja. To je stara mazda, s pokritim zadnjim delom, ki niti slučajno nima klime, ima pa zračenje.
Psi, ki ste jih videli so naročeni. Zelo malokrat ima pse kar tako v boksih in čaka kdaj jih bo kdo kupil. Res pa je, da folk pse naroči potem jih pa ne pride iskat. V tem primeru psi ostanejo in čakajo.
Brinovo leglo je bilo razprodano, vendar pri njemu velja načelo, kdor prej pride, prej melje. Se pravi, če jaz danes naročim pri njemu psa in me on pokliče, da ga pridem iskat jaz pa se odsotna, lahko neka druga oseba takoj odpelje psa, ki sem ga jaz naročila. Drugo je, če psa zaaraš.
Stanje se je kar precej izboljšalo od mojega zadnjega obiska. Prej so bili manjši psi v nekakšnih stajicah, zdaj ima očitno zagrajeno. takrat tudi ni bilo izpusta v katerem bi pse lahko izpustil. Zdaj jih ima.
Najbolj se mi smilijo njegove ljubke hčerkice. Vse po vrsti imajo kužke zelo rade, stalno jih nosijo po rokah in jih vozijo na sprehode. Ena celo tekmuje v JH.
V glavnem, prispevek je bil pač prekratek, da bi si lahko gledalci sploh začeli predstavljati kaj to pomeni pravzaprav. Vsekakor pa se bila že pred pripravo prispevka bolj za, da se naredi oddaja o “tovarnah” psov in se proti koncu začne izpostavljati, kam pravzaprav mladiči od tam romajo.
Hvala za čestitke, to je le majhna kapljica v morje. Upam, da se je videlo kako je pobalin zopet shujšal od enotedenske driske in antibiotikov.
Zdaj imamo priložnost, da se nas sliši. Klikajte na anketo.
http://www.rtvslo.si/tednik/index.php
Evo mene, buxla!! sem glasovala (oddaje si žal nisem mogla ogledati) in sem glasovala avtomatsko za “grajam”, ker sem mislila, da se graja Matošo!! Pol se mi je pa le čudno zdelo, zakaj ga tako malo ljudi graja in sem ugotovila, da sem grajala prispevek! Zdaj pa ne znam več zbrisat, jasno, da je treba kliknit da želim izvedeti več, pa ne znam izvest maretovega navodila za ponovno glasovanje….