Najdi forum

prepovedane sanje

Rada vas bi prosila za nasvet in mnenje. S fantom sva skupaj pet let, gre nama super, se mi pa zadnje čase dogaja nekaj blazno čudnega. Vsak teden najmanj trikrat sanjam, kako fanta prevaram in seksam z drugim. Tega “drugega” zelo dobro poznam, saj se veliko družimo, je najin najboljši prijatelj (in njegova punca tudi). Najprej sem si mislila, da je to pač nekaj prehodnega in si nisem obremenjevala, vendar se to zdaj dogaja že drugi mesec in mi je postalo odveč. Fantu ne povem, ker bi ga prizadelo (verjetno) in bi pripisoval temu preveliko težo. Po drugi strani bi se gotovo ohladil tudi odnos s prijateljema.
V realnosti se v njuni družbi včasih počutim zelo hecno, kot bi on vedel, kaj sem sanjala (samo občutek). Do zdaj ga nisem nikoli opazovala kot moškega, kar naenkrat pa opazim njegove poglede, ki mejijo na spogledovanje… Res ne vem, je to posledica mojih sanj, ali mi on pošilja take vibracije… Hočem zbežati mešanju realnosti in sanj in nočem pokvariti odnosa med nama s fantom in ne med nami kot prijatelji.. Kakšen nasvet?

Nočeš pokvariti odnosa s svojim fantom in ne s prijateljem….mislim, da ti ne znam dati kakšnega pametnega nasveta…..se mi pa dogajajo podobne stvari….in tudi sam se kamoj znajdem, zadržim…ne vem, res ne vem.

Sosedov krompir je vedno najboljsi, ali pa…

Ja, tole je pa težka tema…. Še vedno ni čisto raziskano kaj sanje sploh pomenijo. so odsev podzavesti? Želja? Hrepenenj? Mogoče tisti tujec s katerim varaš fanta v sanjah pač enostavno dobi obraz mošega, ki ga poleg fanta najpogosteje videvaš… res zakomplicirano. Probaj tole vprašanje postavit tam pod temo psihiatrija, pa ti bo strokovnjak znal sigurno bolje svetovat. Vsekakor pa se poskusi čimmanj s tem obremenjevat, fantu ne povej, ker boš res vse poslabšala, pa sama vase se “pogrezni” in poskusi ugotoviti če ti oni tip res pomeni kaj več ali ti je morebiti celo všeč. Upam, da se bo vse lepo uredilo!

Meni se pa zdi da z vama s fantom kljub vsemu ni čisto O.K. Namreč sanje so velikokrat odraz naših misli čez dan. In da ti še v sanjah oni drugi hodi po glavi, se mi ne zdi tako nedolžno.

Prepričana sem, da je med nama s fantom odnos odličen (si paševa tako fizično kot po značaju). Ljubim ga in želim ostati z njim. To, da mi pa v sanjah prijatelj hodi po glavi, se pa tudi meni ne zdi nedolžno, saj za zdaj uničuje predvsem mene, ves čas me gloda, ali naj mu povem ali ne (navajena sem mu zaupati, za to stvar pa mislim, da je bolje, da ostanem tiho???). Podnevi nič ne premišljujem o tem, da moj fant ni v redu, tudi me pri njem nič velikega ne moti, kakšna malenkost že (npr. ko ne pospravi umazanih nogavic v koš za perilo), ampak to je verjetno v vsakem odnosu tako (ali ne?) in mislim, da to ni taka resna ovira, da bi zdaj začela sanjati zaradi tega.
Pa še vprašanje za Kajo: se ti zdi, da bi morala na vsak način brskati za stvarjo, ki škripa v najinem odnosu? Kaj mi svetuješ?
Prijatelja do zdaj sploh nisem opazila kot moškega (to sem že napisala), ampak zdaj ga pa bolj opazujem. Fizično me v budnem stanju ne privlači kaj posebno.

Nobene sanje niso prepovedane.

Če želiš ostati s fantom, potem bi moj predlog morda bil: potegni kaj dobrega iz sanj, uživaj v njih ter se ne obremenjuj več. Sprejmi jih kot dejstvo (tako kot npr. tečno sosedo), pa boš vidla, da bo vse uredu.

V generalnem se pa strinjam s Kajo – mislim, da ima prav.

LP, Učo

No, naj te potolažim (ali pa tudi ne), men se je dogajalo nekaj podobnega…No, v bistvu nekaj čist istega. Ampak un kolega na srečo ni tak, da bi varal (sej jest tud ne, ampak nikoli se ne ve-če se dva res neustavljivo privlačita…in se celo zaljubita, potem je morda res bolje, da nekaj tudi naredita v tej smeri – ne le golo varanje, ampak se odločita, da zapustita svoje partnerje in postaneta par). Skratka, pošiljala sva si kinky maile, se dost pogovarjala, enkrat v preteklosti sva bila tud nekaj malega skupaj, vendar sva bila oba preveč nezrela, da bi kaj pametnega ratalo iz tega. V končni fazi mu je punca prepovedala vse stike z mano (ker je ful ljubosumna, je brskala po GSM-jih, našla maile itd.). Moram rečt, da sem ji kar hvaležna..
Ampak ne morem se pa izognit temu, da se ne bi vprašala, kaj pa, če sva si usojena? Dejstvo je, da se privlačiva, sva zelo dobra kolega, dostikrat se tud zabavava na ta račun… Ampak, zgleda, da nama ni usojeno nič drugega in najbrž je bolje tako.
Ja, spet sem zabluzila s svojo zgodbo, tebi pa nič pomagala, a ne? Ne vem, pri meni je bilo to, da s tem (bivšim) nisva več dostikrat seksala in so me zato obletavale misli o tem kolegu… Ampak zgodilo se je pa itak, da sem ga v končni fazi pustila in sem sedaj srečna z drugim… S kolegom pa sva ostala dobra prijatelja – taka, da si res lahko vse poveva, pomagava, vprašava…Najbrž ne bi bila, če bi takrat kaj imela…
Punca pa še vedno ne ve, da se kdaj pa kdaj dobiva na kavi in da se dostikrat slišiva in si mailava…Bi se ji najbrž strgal…Ups, kaj pa če sodeluje na temle forumu???? :)))

Strinjam se z Učom, ker vsak človek ima pravico do svojih fantazij oz. sanj.

In teh ti ni treba nikomur povedati, če tako nočeš. Najhuje pa je, če človeka te fantazije oz. sanje obremenjujejo v resničnem življenju.
Treba je to dvoje razlikovati, torej fantazije in resnično življenje. Pač, sanje vzemi kot tvoj poseben prostor, kjer lahko delaš in misliš, kar hočeš, ko se pa zbudiš pa si spet v resničnem življenju…

Samo najbolj napačno bi pa bilo, če bi se odpovedala katerekoli od teh stvari, ker človek potrebuje tudi sanjarjenje. Samo to sanjarjenje ne sme biti podnevi, temveč ponoči v nezavednem stanju. Ker, če je podnevi, pomeni dve stvari:
-da te ta fantov prijatelj res privlači
-da te ta cela stvar že v resničnem življenju muči (tega pa ne smeš dopustiti)
Premisli…

Upam, da sem kaj pomagal.

Čao!

Za začetek ti svetujem, da pri sebi resnično razmisliš, pa četudi si nočeš priznati , da te karkoli zanima na njem. Jaz ne bi s tem morila fanta, saj je kljub vsemu mogoče , da ni nič na stvari. Mogoče ste se zadnje čase več družili in ti je potem on prišel na misel. Kot že rečeno, enkrat se v miru poglobi vase, razmisli kaj in kako. In če se ti takšne sanje ne bodo pojavljale več in če čez dan ne boš pomislila na kolega in če v njegovi družbi ne boš občutila res nobene spremembe od prej, potem bi moralo biti vse O.K.

LP, Kaja

Vsak dan se veselim noči katera me popelje v svet sanj. Le tam je svet moj. Uresničujejo se mi želje katere se mi nabirajo globoko v meni. Ni lepšega kot sanjati lepe stvari.

LP in še viliko užitka naprej

Ne igraj se z maili!!!:) Mene so maili pokopali….razkrili so mojo skrito ljubezen…sicer pa je bilo prav!!! Hvala bogu!!! To me je stalo toloko živcev, da se mi še danes vtrga in pop…čisto brez veze…

Hvala lepa vsem za nasvete. Se bom potrudila, da sanj ne bom prenašala v resničnost.

Mimogrede, eni pojmujete sanje in fantazije kot eno in isto, vendar ni tako. Sanje so nekaj, kar ne moremo nadzorovati (vsaj zaenkrat še ne) in se pač zgodijo, fantazije pa so v bistvu naše skrite želje, ki si jih zmišljamo v glavah kadar nas je volja.

tako je to ,svojega fanta imaš premalo rada ,misliš da ga preveč in čisto vsega poznaš. Prijatelj se pa heca in drugače smeji in tudi z očmi zavija in te pogleda da ti sapo jemlje .Pazi ,da te kolegica ne spregleda kako včasih buliš v njega .Zaljubila si se do ušes in ne znaš ven iz tega . Moje mišlenje je tako ,če hočeš pokvariti prijatelstvo ga pač boš ne glede kaj ti pišemo.Predlagaj sving in menjava partnerjev ,samo prvo začni z svojim fantom ,njega moraš prepričati in to ob dobrem močnem vinčku.Drugače pa je bolje da počakaš in se umakneš za nekaj časa .Vse je v tvoji glavi in stori po svoji pameti ČAO..

hmmm ja-jer, po moje se je po 8ih letih pa kej že spremenil 🙂

Dr. Rejec je take sanje komentiral:

Kar se babi htilo, to se babi snilo!

A je kaj novega po toliko letih?

Tvoje misli so le poligon, tam se lahko prekupicuješ, spotakneš, letiš… vse je dovoljeno. dejanja pa so nekaj drugega. Tako da, priporočam ti, da si prideš na jasno kaj in kako, tako boš lahko živela svoje PRAVO življenje. Pobrskaj malo po svoji podzavesti, naj pa spomnim, da je nezavedno nekaj, kar obstaja, le osveščeni tega nismo. Včasih pa pride kot: AHA, zdaj vem. Tako da…. razmišljaj o svoji situaciji, fantaziraj in ugotovi, če se ti misli o drugem upirajo ali ne ali jih misliš z radostjo… Pred svojimi dragimi imamo lahko nekaj skrivnosti, saj nisi nič naredil groznega, samo sanjala si, verjamem pa, da te odražajo neko realno stanje, ki se ti dogaja. Tako da, kar pogumno, da boš vedela, pri čem si, predvsem pa boš zelo iskrena do sebe. tako boš lahko zagrabila “bika za roge” in ukrepala tam, kjer je to potrebno, ne da boš izgubljala čas.

STALNO ISTI MAJMUNI KOMENTIRAJO

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close