Prepovedali fasade kričečih barv
Sem nekje v sredi med vami. Res, da mi ni všeč ena vijolična hiša, pa še kakšna, niso pa mi niti same bele in rumene. Je lepo, da je malo pestro tako kot življenje. Smo zidali v času socializma in mi tudi ni bilo všeč, da smo MORALI zidati hiše kot so jih imeli vsi sosedje. Je pa že boljše zdaj, ko so raznoliko grajene in barvane. No pa imamo vseeno rumeno hišo pa sin in hči tudi. Sosed ima ceglasto oranžno in mi je tudi lepa.
100 ljudi 100 čudi.
A bom moral tudi takrat, ko bom izbiral svojo ženo, podati vlogo na občino, da bo občina odločila, katera je dovolj lepa..Za vsak slučaj, če imam sam slab okus…:)
.[/quote]
:-))))))
Robi, za ta komentar pa te častim pivo :-)))))[/quote]
Zmenjeno.
Da ne bo kdo rekel, da se sodelovanje na MON-u ne splača. 🙂
A bom moral tudi takrat, ko bom izbiral svojo ženo, podati vlogo na občino, da bo občina odločila, katera je dovolj lepa..Za vsak slučaj, če imam sam slab okus…:)
.[/quote]
Kva zdej, odloč se, a maš “svojo ženo” al ne! Včeraj si napisal, da je v isti temi odgovarjala ona, pa da si jo ti pozabil odjavit, tako, da si post poslal pod njenim imenom!
Jao brkla alias Robi………….
Ah, kričeče barve fasad so izraz popolne odsotnosti estetskega čuta in so nepsrejemljivo posiljevanje bivajočih v sosedstvu! Pika.
Ni stvar individualne odločitve nekega lastnika, kako bo posegal v urbano krajino in jo spreminjal po svojem okusu, vključno z barvami fasad. To je stvar stroke, to je stvar urbanizma in zavodov za varstvo kulturne dediščine!
Skrajni čas, da se v slovensko gradnjo uvede striktno spoštovanje urbanističnega reda in predpisov, tudi s pomočjo drastičnih sankcij in se prekine samovolja primitivcev in ljudi brez okusa, ki bi svoj kaotični pohod po Sloveniji kar nadaljevali. Kar priča približno polovica odzivov tule na MONu.
p.s. Kakšni loleki – samo čakamo lahko pobude, da se poživi staro Ljubljano tako, da se Magistrat pobarva v rdečo, stolnico v zeleno, Robbov vodnjak v roza, vse okolne hiše pa v modro. 🙁
To ni kršenje pravic in svoboščin, to je uvajanje reda v slovensko prostorsko urejanje.
Čudno, da ne smatraš, da je krčenje pravic in svoboščin, da se moraš po cesti vozit po desni, ko bi se mogoče tebi bolj zdelo vozit po levi? Pa da ne moreš gol hodit po Ljubljani, čeprav si mogoče nudist? Ker ponekod tud po levi vozijo pa goli hodijo okoli. In, glede na to, da bi otroci izbirali barve fasad, otroci bi se pa mogoče vozili po sredini ceste pa tud goli letali okoli? Res čudno, da pri določenih zadevah otroke usmerjamo, jih učimo, kaj je prav, pri barvi fasade bi bila pa njihova izbira čisto merodajna …
.[/quote]
Kva zdej, odloč se, a maš “svojo ženo” al ne! Včeraj si napisal, da je v isti temi odgovarjala ona, pa da si jo ti pozabil odjavit, tako, da si post poslal pod njenim imenom!
Jao brkla alias Robi………….[/quote]
Napisal sem ženska, ki pa ni žena. In tudi nikoli ne bo.
To ni kršenje pravic in svoboščin, to je uvajanje reda v slovensko prostorsko urejanje.
Čudno, da ne smatraš, da je krčenje pravic in svoboščin, da se moraš po cesti vozit po desni, ko bi se mogoče tebi bolj zdelo vozit po levi? Pa da ne moreš gol hodit po Ljubljani, čeprav si mogoče nudist? Ker ponekod tud po levi vozijo pa goli hodijo okoli. In, glede na to, da bi otroci izbirali barve fasad, otroci bi se pa mogoče vozili po sredini ceste pa tud goli letali okoli? Res čudno, da pri določenih zadevah otroke usmerjamo, jih učimo, kaj je prav, pri barvi fasade bi bila pa njihova izbira čisto merodajna …[/quote]
Res ne smatram, ker je razlika. Ne mečem v isti koš reda, ki je nujen za promet in pa izbiro barve fasade.
Trditve, da moja barva fasade nekoga ogroža enako, kot če enkrat vozim po levi, včasih po desni, je onkraj zdrave pameti.
ha ha prav iz srca sem se nasmejala da eni komaj čakajo red kakšne barve bodo na hišak ker baje barvaste ne pašejo v ta okolje.
sedaj pa resno vprašanje a v naše okolje pa paše đamija ki jo je vaš jankovič obljubil muslimanom.ja ta se pa sklada z našo deželo.oprosti niti malo ne paše v to naše okolje.
res je žalostno.da se pa s tem vsi strinjate.
ampak vseeno se mi pa zdi da v sloveniji sploh ni tako hudo če imate čas za te bedarije.
kot je videti vas zanima vse kakšno hišo bo nekdo delal,kakšne bo barve imate pa res čas da se s tem ubadate.kot je razvidno vas ne moti brezposelnost,propadanje podetij,kratenje pravic pri socilnih in zdravstvenih transferjev.ne vas moti kakšno hišo in kakšne barve je.res žalostno da vas moti nekaj nepomembnega.
Lep pozdrav!!!
SlikoDesignČOPIČ s.p.
SLIKOPLESKARSTVO
tel:041/327-368
Jaz se ukvarjam s slikopleskarskimi deli,in se vsak dan srečujem z različnimi barvami,bi lahko rekel skoraj vsemi po barvni karti ali pa še kaj več si stranka zaželi,
Ljudje smo si zelo različni pri izbiri barv v stanovanju in na fasadah,
Tak da s tem človekom ki si je dal prebelit pariško modro fasado ni nič narobe z njim ,ampak mu je enostavno njemu pač všeč,
razumimo to da smo si ljudje različni ,če pa moti to soseda oz.njeno okolico ,on si je to naredil na svoji parceli za svoj denar,ki danes ne pride tak poceni kakšna izolacijska fasada je to njihov problem….