Najdi forum

prepoved približevanja

Pozdravljeni,
imam vprašanje =)
Kaj je lahko vzrok, da človeku, ki je star 41 let, dodelijo prepoved približevanja 17 letnici, nad katero je ta ista oseba pri njenih 16 letih ” naredila ” spolno nadlegovanje? Zadeva je na sodišču. Od njega sem zahtevala, da se ji ne približuje, vendar je po letu in pol začel ” kršiti ” to mojo zahtevo. Nočem groziti in delati ” neumnosti ” po našem zakonu. Rada pa bi preprečila nadaljne panične napade in stiske hčerke zaradi njegove bližine in prisotnosti, ker živimo v manjšem kraju.
Hvala in lep pozdrav

Pozdravljena !

Prepoved prebliževanja se odredi takrat, ko grozi možnost, da se to ponovi ali ponavlja. Če ne upošteva odredbe, kar stopi do kriminalista, ki je vodil primer ali do socialne delavke ( ne vem kam ste podali prijavo ). Hčer moraš zaščititi tako ali drugače. Zakaj bi dodatno imela stisko, če ji ni potrebna ? O vsem kar boš delala za hčero, ji povej, da bo seznanjena z dogodki in potekom. Nič se ne boj, bodi močna in naredi kar je najboljše za hčero.

Srečno!

lp Maja - moderatorka na forumu za žrtve spolnih zlorab ~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~ Naj ti bo dan s soncem obsijan, z lepimi mislimi obdan in pozitivno naravnan ~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~

Tale naš sistem je za nas “sprehajalce” naporen. Sem šla na sodišče, da mi povejo kaj narediti, so me poslali na policijo. Sem govorila s “policistom”, ki mi je razložil, da moram iti na sodišče 😉 da morajo dobiti od tam odredbo… sem šla nazaj na sodišče in želela govoriti s sodnico, ki ni imela časa. Še dobro da sem tako vstrajna, da sem že sama sebi tečna in sem prišla do sodnice, pa čeprav po telefonu za dve minuti. In sem poklicala še tožilca, ki pa si bo kljub polnemu urniku in praznikom vzel čas za pogovor. Ker…. te pošiljajo od enega do drugega… in jim sploh ni mar, da je tvoj (moj) otrok ogoržen, spet. Ja, gospa, kar na policijo pojdite, to je že drug primer, tisti ki ga obravnavamo se je že zgodil. Mene pa samo zanima kako naj se mu prepreči, da stopi v stik s hčerko, oz, ko je že v njeni neposredni bližini, da se obrne in gre stran, ne pa da stoji zraven nje oz. hodi za njo in jo ogovarja.

Tako to je v naši državi. Vstrajen moraš biti. Tožilec si je res vzel čas takoj naslednji delovni dan. Pogovorila sva se. Podala bom izjavo o zadnjem dogodku, oz dogajanju v zadnjem času in bo on napisal predlog za sodno prepoved približevanja sodnici. In potem, če se krši ta prepoved, gre oseba takoj v pripor. Pot do prepovedi je še dolga, dobila sem pa vsaj napotke, kako narediti prvo korak. To pišem zato, da komu drugemu prihranim poti in korake.

Moj mož (70) je obtožen spolnega nadlegovanja vnukic, ki so stare 12 in 14 let. Deklici sta bili kot majhni pri nas v varstvu. Sedaj pa sta ga obtožili da ju je božal po prsih in poljubil na usta. Hčerka ga je prijavila na tožilstvo. On vztraja, da ju ni božal po koži, ampak da ju je pocrklal, kot že velikokrat po majčki in bundi. Prepričana sem, da je tu malo pubertetniške domišljije.

Zanima me, kakšne so sankcije, lep pozdrav Metka

Draga Kokode,

najbolje si je zatiskat oči. Kaj bi imeli deklici od tega, da ga krivo obtožita?
Kje ste že videla, da dedek da poljubćek na usta ?

Največ zlorab se zgodi v družinah in ne kot nas opozarjajo- Pazite se neznanih stricev,

lp

kokode, otroci si takih stvari ne izmišljujejo, pa ne glede na to, kako bujno domišljijo imajo sicer – lahko si zamislijo gradove v oblakih, princeske, kraljične, dobre vile ali pa grozne pošasti, vseeno pa so njihove misli čiste in nedolžne, vse dokler … jih odrasli ne umažejo.
In vaša hčerka je naredila edino pametno stvar, saj je svoji hčerki umaknila pred njunim dedkom, preden jima bi uničil življenje.
In na hčerko bi morali biti ponosni, da se odločila zaščititi svoji hčerki, ne pa, da njuni hčerki obtožujete, da sta si “malo izmislili”, ker sta ravno v puberteti.
…izjemno redki primeri povzročiteljev zlorab so, ki bi kar tako priznali, da so zlorabili otroka, zato naj vas ne preseneti, če vaš mož trdi, da lažeta. Posiljevalci so še po tem, ko pri otrocih nastanejo hude poškodbe spolovil (in ko v njih najdejo NJIHOVO spermo), pripravljeni trditi, da tega niso storili.

New Report

Close