Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja Prepoved približevanja

Prepoved približevanja

Ja Joselin jaz jo imam.
lahko me kontaktiraš na [email protected], če se želiš pogovoriti, tule gor bodo itak samo smetili

pozdrav

imam problem in ne vem kakšne možnosti rešitve imam na voljo.Pred kratkim je partnerica vložila zahtevo za prepoved približevanja do nje in najinih dveh otrok (ne vem zakaj ne smem videt otrok), zdaj teče 10 dnevni rok prepovedi. Me je pa strah da ji bi sodišče ugodilo in podaljšalo prepoved še za dva meseca .Je rekla da se morem odselit nisem imel kam in nisem šel naslednji dan pa na policijo in da jo psihično in fizično nadlegujem.Jaz se mnenja da je obratno , toda mislim da mi nobeden na csd-ju ne verjame. Čeprav imam prepoved mi pa piše prek sms-ov da nebom nikdar več videl otrok , ki so mi prvi in vse na svetu in me hoče samo prizadet .
Kdo bi mi prisluhnil , da je ona manipulativna in v pričo malih otrok preklinja agresivno obnaša do mene in govori malima stvari ki jih nebi smela slišat. Provocira konstantno , da se mi je že skoraj zmešalo , v enem takšnih napadov ko je razgrajala po hiši vpričo otroka sem jo v nameri da jo umirim preprečim razgrajanje povzročil modrico na rami.To je želela doseči.Imam pa sedaj naslednji teden skupino za nenasilno komunikacijo mi je na csd – ju priporočala toda se bojim da s tem nekako priznam da sem bil nasilen do partnerke.Je pa ona ozdravljen alkoholik in patološki lažnivec.Kar vem že lep čas pa vendar sem vse to toleriral in še marsikaj drugega samo da je bil mir v hiši.
Ne morem si predstavljat d.a nebi videl otrok dva meseca .Desetdnevni rok prepovedi se izteče čez teden kakšne možnosti imam in kam naj se obrnem preden bo prepozno.Ker mene ni še nihče nič vprašal.

Ja,to je pa žal to, kar si lahko prebereš na tej strani https://instituteteos.wordpress.com/2015/04/24/druzine-locenih-starsev/
Dokazavovanje v nasprotni smeri je izredno težko, ker je dejansko tako kot praviš, da te avtomatsko postavijo v podrejen položaj, si nasilnež in nihče te več ne posluša. Vsaj sms- e shranjuj, zapiši si vse česar se spomniš in kaj se dogaja. Delovat moraš umirjeno, izogibaj se vsakršnim konfliktnim pogovorom ali sms-om. Če imaš kakšne priče, ti bodo prišle prav.

p.s. lahko se registriraš in mi pišeš na privat, morda ti iz podrobnejše zgodbe lahko povem kaj koristnega, morda…

. .......................................................................................................................................................................................... Več ljudi brez dlake na jeziku...in bi se sčasoma rodilo upanje za boljši svet... ...........................................................................................................................................................................................

Lepo, da se boriš za otroke, samo pazi, da ne bo tudi kdo od otrok prišel od tebe z modrico, ki bo seveda po tvoje zgolj posledica umirjanja.

ccr mislim, da je dobro, da greš na delavnico za nenasilno komunikacijo. Tam so ponavadi nevtralni in bodo ugotovili, če si ali nisi nasilen. Poznam pa primer, ko je ženska hotela od bivšega dobit več denarja, kot mu je bila dolžna za hišo in ga je obtožila nasilja. Imela je samo to smolo, da njen novi na sodišču ni zmogel lagati in je vse skupaj padlo v vodo.

ccr, zastonj gotovo nisi dobil prepovdi približevanja s strani policije! Nekaj si naredil njen in pred otrokoma, ker policija kar tako ne tala prepovedi približevanj. Itak so te pa zaslišali preden so ti izrekli prepoved in si imel možno se branit in razložiti stvari, če ona laže – kar pa ne verjamem. Dobil boš ovadbo in boš na sodišču lahko vse še enkrat razložil ….

Točno tako.
In prepoved približevanja se tudi ne dobi kar tako.
Tudi kako govoriš o bivši, pove veliko o tebi, ccr.
Za stike z otroki lahko prosiš za pomoč vaš CSD.
Skupina za nenasilno komunikacijo je odlična ideja.
Vsak dokaz pa shrani in priloži na sodišču.

New Report

Close