Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja Prepoved približevanja

Prepoved približevanja

kaj težiš? kja bi rada? jaz sem se eno leto jebala okoli te odjave stalnega bivališča. ga nisem mogla odjavit, menda vem kaj govorim. halooooo niti policaji mi niso mogli pomagat in so mi SAMI rekli, da lahko pride not kadar hoče, ker je prijavljen tam. sem tudi naredila uradno prijavo na UE da ne živi tam in je stekel postoke odjave, ki je trajal 3 MESECE … to je tebi normalno? na koncu se je odjavil sam. pa tudi takrat ve meni niste mogle pomagat z nobenim pametnim nasvetom, niti ne nevladne insitucije, na katere sem se obrnila za nasvet, pa tudi policija ne.
dej ne lupaj v prazno o stvareh o katerih nimaš pojma. misliš, da bi se jaz tolk časa zajebavala če ne bi imel pri meni stalnega bivališča? tako pa je lahko kadarkoli šel in se kadarkoli vrnil navkljub prijavi nasilja.[/quote]

Tvoj primer je bil poseben, ti si ga sama klicala in sprejemala nazaj, havla bogu, da je bil on v tem primeru bolj pameten in se odjavil ter odselil domov. Pa mislim, da bi ga takoj vzela spet nazaj.

ona55: kako pa ti veš kaj je vse bilo, da se je odjavil? mogoče pa je bil to pogoj da dobi kaj drugega? ali pa je on to postavil kot pogoj za kaj drugega? kakorkoli je že bilo sem vesela, da so se stvari poklopile tako, da se je odjavil. sem mislila, da se ne bo nikoli.

Katarina vljudno prosim,d a nehaš smetit tole temo s svoji8mi osebnimi težavami, ker tukaj pomagamo Joselin, ki je v hudi stiski. Upajmo, da je našla pot do pravih organizacij, ki poznajo postopke in znajo svetovati žrtvam nasilja. Ker tukajlegor s svojimi izkušnjami zaradi napačnega ukrepanja jo lahko samo še zmedemo.

Žal mi je, da sem sprožila besedne dvoboje – prosim, nehajte. Samo sem vprašala, če je katera imela to izkušnjo.
Jaz sem se že odločila za vlogo za podaljšanje, seveda jo pa mora odobrit sodnik. To sem storila zato, ker se ob tem človeku ne čutim varna (tokrat me je že tretjič hotel zadavit), poleg vsega dolgoletnega trpinčenja, poleg raznoraznih groženj – zato tudi nisem upala prijavljat nasilja. Mera je polna in jaz več tako živet ne morem. Moram povedat, da ZAUPAM tako policiji kot tudi CSD v našem kraju, ki me bo vodila skozi postopke, dobila sem tudi osebno pomoč, svetovanje, psihično podporoa, dobila bom BPP,ker sem žrtev nasilja. Istočasno kot teče postopek ločitve bo tekel tudi postopek za TRAJNO izselitev.

Vem, da lahko najde način da me uniči in tudi ubije, a vsaj nekaj delam na tem, da ohranjam upanje na drugačno življenje, čeprav sem v tem trenutku popolnoma psihično zlomljena, čisto na dnu, slabo spim, strah me je, vendar je vsaj v hiši mir.

Jalur – želela bi ti poslati zasebno sporočilo – če dovoliš.

moj namen ni bilo smetit teme, nirti je nisem začela jaz. malo preglejte komentarje, pa boste videle kdo smeti.
ker očitno nobena od vas ni preživlena nič podobnega oziroma ej katera leta nazaj oziroma ste vse pametne z zakoni in pravilniki, reale pa ne poznate sem predstavila eno realno stanje. pa nisem prenašala nasilja leta in leta tako kot joselin.
ne razumem, da ste vse tako sveto prepričane, da je prepoved približevanja dovolj, ker če bi bila, potem ne bi na tem forumu brali kako bivši / bivša zalezuje ex partnerja, kako se prikaže kjer najmanj pričakuješ, kako ti grozi po telefonu, mailih, sms-jih, itd. seveda se nobena niti ne spomni umorov, ki so sledili kljub prepovedi približevanja (ormož). vse ste slepe, jasno, ker govorite na pamet in tja v tri dnil.

in ti joselin, kako misliš, da te bo tip po tolikih letih, ko si mu dovolila nasilje pustil pri miru? si mu dala stvari ven, si spakirala njegove kovčke, se zavedaš, da je pol tistega, v čemer si njegovo, razen če ne dokažeš drugače in da bo šla bajta na prodajo, če ga ne bom mogla izplačat.
se zavedaš, da bo slej ko prej prepoved izpuhtela in se bosta spet srečala, da ima pravico in dolžnost imet stike z vajinim otrokom in ga boš tam srečevala? pa preživina … veš koliko stvari morata rešit, veš kolikokrat se bosta še MORALA srečat. tebi pa gre po glavi samo prepoved približevanja. pa daj izseli ga, če si tako močna. jaz ti želim, da ti rata, a po tem kar si pisala, koliko časa si prenašala vse skupaj je vprašanje zakaj si to prenašala. mene tukaj pljuvajo in trgajo kako sem jaz dovolila da je moj ex hodil po meni, a moj ex je hodil po meni eno leto, tvoj pa leta in leta, kar je ogromna razlika, česar ostale seveda ne vidijo.

eto, puščam tovjo temo pri miru … če se seveda spset ne bo kdo vtaknil vame, potem bom odgovorila, sicer pa se distanciram. a še enkrat ti povem, da so zakoni eno reala pa drugo. spi z enim odprtim očesom.

Katarina, pa kaj ti ima en občasni “je.ač” pogoje za postavljat? Že enkrat nazaj sem ti napisala, da tebi tako ni važno kdo po tebi lazi in te spraševala, če si mati Tereza! Predvsem pa mi ne gre v račun, da po slabi izkušnji s bivšim možem, očetom tvojih otrok, še greš naredit večjo bedarijo!!!! Vsaka šola nekaj stane, mislim, da tebe ni še nič izučilo! Veš, tudi sama sem imela dosti slabo izkušnjo z mojim bivšim, zato sem takrat sklenila, da nobeden več ne bo živel pod mojo streho! Če bi pa se za nekaj takšnega že odločila, bi ga pa morala vsaj dve leti poznati in biti v zelo, zelo dobri partnerski vezi! Veš, če nisem pripravljena določenih stvari spregledati očetu svojih otrok, sem jih enemu je.aču še dosti manj! Ali pa vse to diši tudi po odvisnosti od odnosov? A sploh znaš živeti sama?

Tebi Joselin pa še enkrat želim, da svoje probleme rešiš uspešno, ter z otroci zaživiš mirno življenje.

Katarina, pa kaj ti ima en občasni “je.ač” pogoje za postavljat? Že enkrat nazaj sem ti napisala, da tebi tako ni važno kdo po tebi lazi in te spraševala, če si mati Tereza! Predvsem pa mi ne gre v račun, da po slabi izkušnji s bivšim možem, očetom tvojih otrok, še greš naredit večjo bedarijo!!!! Vsaka šola nekaj stane, mislim, da tebe ni še nič izučilo! Veš, tudi sama sem imela dosti slabo izkušnjo z mojim bivšim, zato sem takrat sklenila, da nobeden več ne bo živel pod mojo streho! Če bi pa se za nekaj takšnega že odločila, bi ga pa morala vsaj dve leti poznati in biti v zelo, zelo dobri partnerski vezi! Veš, če nisem pripravljena določenih stvari spregledati očetu svojih otrok, sem jih enemu je.aču še dosti manj! Ali pa vse to diši tudi po odvisnosti od odnosov? A sploh znaš živeti sama?

Tebi Joselin pa še enkrat želim, da svoje probleme rešiš uspešno, ter z otroci zaživiš mirno življenje.[/quote]

pa kaj je s tabo, si ti danes kaj pojedla? ti sploh poznaš moj življenjepis? ker po zapisanem sodeč ga niti približno ne, niti nimaš pojma kaj vse se dogaja v mojem življenju. tako kot se jaz ne vtikam vate se ti ne vtikaj vame, ok. komentiraj svoje izkušnje in razmišljanja, življenja ostalih pa pusti na miru, še posebej če jih ne poznaš.

Tebi Joselin pa še enkrat želim, da svoje probleme rešiš uspešno, ter z otroci zaživiš mirno življenje.[/quote]

pa kaj je s tabo, si ti danes kaj pojedla? ti sploh poznaš moj življenjepis? ker po zapisanem sodeč ga niti približno ne, niti nimaš pojma kaj vse se dogaja v mojem življenju. tako kot se jaz ne vtikam vate se ti ne vtikaj vame, ok. komentiraj svoje izkušnje in razmišljanja, življenja ostalih pa pusti na miru, še posebej če jih ne poznaš.[/quote]

Hahaa, a sem ti stopila na žulj? Ja, dosti je o tebi tukaj gor za prebrat, kar si sama napisala! Imaš celo svoj blog, ki je prav zanimiv. A ne pišeš tam zgodb iz svojega življenja? Saj se ne vtikam v tvoje življenje, rada bi samo povedala, da nimaš toliko kompetenc kot si jih jemlješ! Kako boš svetovala nekomu, če pa še svojega življenja in življenja svojih otrok ne spraviš v red?

Vem veliko več kot si lahko misliš, pa naj te gloda kako.

ona55: verjela ali ne mene pav nič ne gloda kako ti kaj veš, vem in razberem pa, da ne veš kaj dosti več kot sem javno pisala. torej ne veš nič. :))

bodi močna: jaz svetujem? ne, jaz sem povedala svojo izkušnjo, TI svetuješ, ti si jemlješ to pravico. pardon, ne da svetuješ, ti nasvetuješ, kar je gromozanska razlika. mlatiš prazno slamo. če bi vedela toliko o meni bi že zdavnaj dojela, da jaz ne svetujem ljudem. ampak ok … posvetita se raje obe joselin in ji kaj pametnega povejta. meni itak nimata kaj.

A res, katarinca? No, potem pa si še enkrat preberi kaj sem svetovala? Naj bo močna…a je to slab nasvet? Tega bi se lahko tudi ti držala. Ne vem s čim sklepaš, da mlatim prazno slamo. O tebi sem pa toliko prebrala (pa nimam časa prebirat vseh tvojih bedarij), da vem preveč o tebi. Edini “izgovor” bi ti mogoče bil, da si pač nakladala, da se bolj bere. Seveda tebi tako nima nihče kaj povedat, dokler ti gre ok, ko pa ne gre pa tako prideš tu gor jokat. Konec!

Tebi Joselin pa se opravičujem, ker sem ti zasmetila temo. Še enkrat se ti opravičujem in želim vse najboljše!

bodi močna: pojdi na prvo temo tega foruma. pojdi. in mi povej kdo ti daje pravico, od kod ti, da me ponižuješ … kar se vidi iz imena, s katerim me nazivaš. ha? kaj si ti? kdo si ti? (ne rabiš odgovarjat, me ne zanima, vprašanja so zate)

ja, ne smetim teme jaz, ti si jo, tako ko si ugledala moj nik. če ne pišem z njim je enako kot na SČ, nihče se ne obregne vanj. in se tudi tukaj ne bi, če ga ne bi napisala katarina73. bolano

pa še nekaj. ti si ji svetovala naj bo močna? to j vse kar si ji svetovala? dej poglej če je mogoče spraševala če mora bit močna ali ne oziroma kakšna naj bo? prosim, preveri, pa premisli kakšen butast nasvet si ji dala. “bodi močna” rečejo tisti, ki nimajo kaj povedat, ki nimajo pojma o situaciji a želijo nekaj napisat – karkoli pač, samo da se počekirajo – in potem rečejo ” ej, bodi močna”. :)))

joselin je spraševala o točno določenih zadeva o katerih TI nimaš pojma, jaz pa sem šla skozi njih ampak si TI dovoliš rečt, da jaz nimam pojma. res … nimam besed … :))) in si celo sveto prepričana kako dober nasvet si ji dala. pa sej ji ga NISI dala. bi bilo povsem vseeno tudi če ne bi nič napisala, ker si s tem tvojim mnenjem niti zadnje plati ne mroe obrisat, ker je na forumu napisano. toliko si lahko pomaga z njim. nikakor. ti pa si seveda prepričana o tem kako dobro si ji svetovala. bodi raje tiho drugič.

Glej seveda te lahko bivši kjerkoli napade in te ubije. Ampak če to pustimo ti povem iz svoje prakse:
1. zahtevaj sicer podaljšanje prepovedi približevanja, ampak kaj boš pa po dveh mesecih?
2. Nujno moraš zahtevati ZAČASNO ODREDBO v zvezi z prepovedjo približevanja otroku in dodelitvijo skrbništva nad otrokom. Ta je potem brez podaljševanja veljavna do pravnomočnosti sodbe o stikih, preživnini. Seveda bo sodnica zahtevala še izvedenca , da ga bo pregledal in mnenje CSD in ful obravnav bo, ampak ta čas velja začasna odredba in si varna. Sodišče se je v mojem primeru odzvalo v 14 dneh od vložitve zahteve za začasno odredbo.
S tem postopkom nima razdelitev premoženja nič.
Poišči si pravno pomoč!!!!
3. glede na to, da te noben papir ne more zaščititi, je v mojem primeru res, da policija dnevno zvoni na vratih dokler je prepoved približevanja, v času začasne odredbe ne kontrolirajo – sploh ne vem če so obveščeni.
4. za naprej pa takole: zamenjaj ključavnico in ponoči oz. ko si doma vedno ključ v njej. Saj te bo poskus odpiranja vrat zbudil in takoj kličeš policijo. Tako sem naučila tudi otroke.
Če me ni doma seveda lahko vlomi, ampak to se vidi in takrat ne vstopaj v stanovanje. Poduči tudi otroka, da mora takoj zbežat k sosedu, če so vrata ob prihodu domov odprta ali poškodovana.
Če živiš v hiši je to težje nadzorovati, morda se začasno preseli v blok. Če te je res strah boš to naredila.
Otrok dobi telefon, čeprav sem sicer mnenja, da ga niti slučajno ne rabi. Na tel ima samo eno dve tri številke, ki jih svoji starosti primerno zna sprožiti, poklicati. (no tole za večje otroke ne velja)

Seveda ne morem narediti nič, če me počaka v garaži za stebrom, ampak saj me lahko tudi avto povozi. Pač previdnost in še enkrat previdnost.

5. Ne s prepovedjo približevanja ne z začasno odredbo nima opraviti nič:
– nerazdeljeno premoženje
– lastništvo stanovanja
– prijavljeno/neodjavljeno stalno bivališče.
– nedokončan ločitven postopek
– plačevanje preživnine za otroka.
Vser to se ureja v drugih postopkih.

IN NIKAR GA NE SPUSTI VEČ BLIZU NASILNEŽA, ZARADI OTROK NE!!!!!!!
Vse dobro ti želim

Še nekaj (moskih) (karikiranih) nasvetov:

-za vse nabavi neprebojne jopiče
-na stene privijači jeklene sendvič plošče (to niso toasti), najmanj take kot
so v Patriji
– najemi ekipo specialcev z poplno opremo
– kupi blindirano vozilo

hecam se….

Zdej pa resno.
Si se kdaj vprašala, koliko si ti pripomogla k sami situaciji. Mislim, da na napisano kar veliko. Med vrsticami se te bere kot pravega psihiča. Ni čundo, da je tvoj dec naredil kar je.
Pa ne zagovarjam nasilje. Ampak to je odgovor na tvoje nasilje. Tuki se pa vprašaj…. kaj si vse počela…. Verjento se sedaj delaš lepo…

EnMoski

Ne morem verjet. Ker mi je uspelo ubežati nasilju sem česa kriva?

Torej po tvoje bi se morala pustiti tepsti in maltretirati in vseeno bi mi moralo biti če kaj prileti še na otroke?

Imaš pa prav bili so trenutki, ko sem razmišljala tudi o neprebojnih jopičih, če te že zanima. Sem pač imela opravka z norcem.

In da je sedemletna deklica letela iz devetega nadstropja skozi okno je bila tudi mama kriva?
Krive smo ker ne dovolimo nasilja in hočemo proč?

Jaz tudi ne morem verjet, da so si eni tipi zaradi ene ženske pripravljeni uničiti življenje in iti za 20 let v zapor. Pa evo, kot lahko redno bereš v kroniki, so si.

Stvari niso vedno ČRNO/BELE. Nihče te ne krivi. Ampak sodelovala si zraven in se vedno sodeluješ. Po dobrem filingu lahko rečem, da po tem kar si napisala, zelo lepo izkoriščaš
sistem (POLICIJO). Takih primerov je v Sloveniji zelo veliko. Zato tudi postaja pri teh zadevah
Policija pasivna. Ker je tega zelo veliko. In težko ločijo prave primere od maščevalnih.

Stv ari SO črno-bele. Nasilnež je vedno KRIV, žrtev pa je ponavadi tako zelo nemočna, da se zaradi nasilja in s tem povezano uničene samopodobe ni sposobna niti obrniti na ustrezne isntitucije. ŽRTEV nasilja NIKOLI ni kriva (ti si še en moški, ki trdi, da je ženska kriva, da je bila posiljena, ma ta filozofija je za bruhat, bo preteklo še nešteto vode, da bo družba začela gledati na to z realnimi očmi!!!!!). Zasradi visoke tolerance do nasilja in takšen miselnosti in ker na mnogih institucijah delujejo nasiln i moški (policija, tožilstvo ipd sta polna ravno takih) je pomoč žrtvam nadilja slaba in institucije delujejo v korist nasilnežev. Če bi družba sprejela ničelno toleranco do nasilja in takoj ukrepala (prepovedi približevanja in strogo obsojanje okolice bi bili že dovolj pa obvezno psijhološko obravnavanje vseh nasilnežev!) bi tega kmalu ne bilo več. Tako pa zaradi moških, ki razmišlčajjo kot tale zgoraj ženske trpio leta in leta in ne najdejo izhoda iz nasilnih odnosov, saj ni nikogar, ki bi jih pri tem podprl in jim pomagal..tistih par nevladnih
organizacij, pa par osveščenih ljudi v Policiji, sodstvu in CSDjih je pač pljunek v morje nasilja!

Resnično iskreno želim zgornji avtorici, da bodo institucije v njenem priemru ukrepale v skladu z zakonodajo in pooblastili in jo zaščitile!

Ločevalka – zaradi neukrepanja institucij se nasilneži sploh ne bojijo tistih 20 let saj dobro vedo, da jih nikoli ne bodo odsedeli, se bo že našel kak odvetnik/sodnik/policaj…ki jih bo zaščitil pred tem!

Pa a si ti normalen?
Pri čem sem sodelovala? NISEM HOTELA SODELOVATI, zato sem morala poiskati pomoč institucij.
Z veliko sreče mi je uspelo pobegniti stran od nasilja.
Zakaj sem psihič? Sem skoraj postala ja, ko sem sebe krivila, da je oče mojih otrok nasilnež.
Vsega tega kar sem napisala, kako sem se ga ubranila bi ne počela, če bil dal ON mir.
Pa kaj izkoriščam policijo?
Sicer pa, a te boli ker sem naglas povedala kako drastično je potrebno ukrepati in da 60 dnevna prepoved približevanja ne pomeni nič. Ker slej ko prej mine in nasilnež se vrne. Se bojiš, da bo to prebrala tvoja in ti ušla in je ne boš mogel več bunkat?

New Report

Close