Najdi forum

Pozdravljeni!

Upam da boste le kako pomagali. Mojemu možu že dalj časa čuti bolečino v dimljah. Je sicer zagret nogometaš, v začetku oktobra 2006 je dobil bolečine v preponah in zaradi tega je počival. Do sedaj ne kaže izboljšave, sicer je zaradi poškodb v kolenu že dalj časa še ni ukvarjal s športom. A še vedno čuti bolečino. Zdravnica ga je poslala na UZ, tam pa je bil zdravnik čisto površen, kar hitro je naredil UZ in odslovil. Izvid je bil b.p. Sedaj pa ne ve, kaj naj naredi, da ga ne bi več bolelo? Hvala za pomoč, LP

Spoštovani,

najpogostejši razlog za bolečine v dimljah (“prepone”) pri nogometaših je nesorazmerje med razvitostjo mišic stegna in trebušne stene. Slednje so relativno šibke, kar povzroči bolečino na mestu, kjer se te mišice naraščajo na medenico.
Prvi ukrepi za umiritev so: počitek, hlajenje bolečega predela z ledom po 20 minut z enournimi presledki, zdravilo iz skupine nesteroidnih protivnetnih (predpiše lahko izbrani zdravnik) ter zdravljenje z ultrazvokom na fizioterapiji (lahko napoti izbrani zdravnik). Hkrati je potrebno z vajami krepiti trebušne mišice (intenzivno VSAJ tri mesece).
Pri vrnitvi na polne obremenitve je pomembno ogrevanje 3-5 minut ter raztezanje (stretching) 3x po 30 sekund pred in po obremenitvah.
Če se bodo težave nadaljevale ali se ponovno pojavile lahko pride v upoštev tudi operativno zdravljenje.

Lep pozdrav,
asist. mag. Iztok Pilih, dr.med.
specialist kirurg
Arthron, Zavod za sklepne in športne poškodbe

Spoštovani!

V vašem postu, ki je odgovoril na skoraj vsa moja vprašanja, ste omenili zdravila. Če vam ni odveč, me zanima, katera zdravila so to?

Hvala in lep pozdrav.

To so široko uporabljana zdravila kot so: Ketonal, Naklofen, Olfen, Nalgesin, Naprosyn, Ibuprofen…

Lep pozdrav,
Iztok Pilih

Lep pozdrav, Iztok Pilih [b]ARTHRON, KLINIKA ZA SKLEPE, HRBTENICO IN POŠKODBE UKMARJEVA 2, 1000 LJUBLJANA[/b] [b]AMBULANTA LJUBLJANA,[/b] Ukmarjeva 2, 1000 Ljubljana [b]AMBULANTA MARIBOR,[/b] Lavričeva 1a, 2000 Maribor Naročanje na telefon: [b]041 654 330[/b] ali [b]01 601 11 70[/b] ali na elektronski naslov: [b][email protected][/b]. [b]www.arthron.si[/b] Direktor: mag. travm. Iztok Pilih, dr. med., spec. kirurg član Ameriške akademije ortopedskih kirurgov

New Report

Close