Prepogosto uhajanje
Moja težava se je začela pred nekaj leti, vendar ji takrat sama nisem posvečala ne vem kakšne pozornosti. Danes mi je malce žal, vendar se sekirati za nazaj ne pomaga v ničemer za naprej. Torej, moje današnje težave ne morem več tako nadzorovati, kot sem jo lahko še pred kakšnim mesecem. Sedaj se odpravljam k zdravniku in rada bi vprašala, kakšne so predvidene terapije. Ali je predvidena kakšna farmakološka terapija v primeru, da so težave zelo resne, ali je takoj predidena kakšna operacija? Pozabila sem zapisati, da imam težave z zadrževanjem urina.
Vaš odgovor mi bo zelo pomagal, zato se vam že sedaj zahvaljujem.
Pozdravljeni!
Kakšno terapijo vam bo zdravnik predpisal je težko reči, vsekakor pa bo najprej postavil ustrezno diagnozo, na podlagi katere bo uvedel primeren način zdravljenja. Zdravniki pri zdravljenju urinske inkontinence običajno najprej uvedejo konservativno metodo zdravljenja. Operativni poseg predlagajo šele nato in v primeru, da je pacientka primerna zanj, saj moramo vedeti, da se s tako imenovano TVT operacijo odpravi samo stresna urinska inkontinenca, kar pomeni, da nam voda uide ob kašljanju, kihanju, dvigovanju bremen ali hoji po stopnicah ali hribu navzdol.
Z lepimi pozdravi,
Lorena Meglič
Najlepša hvala za zgornji odgovor.
Sedaj pa bi vas prosila, če mi lahko samo še poveste, kakšne so te konservativne metode zdravljenja, ki ste jih omenili zgoraj. Ali se lahko kakšne lotim tudi sama, ali je potrebno vedno počakati na navodila s strani zdravnika in jih izvajati pod njegovim nadzorom? Se opravičujem, ker tako insistiram z vprašanji, vednar me resnično zanima.
Ponovno najlepša hvala za zadnjič in še za tokrat.
Pozdravljeni!
Konservativne metode zdravljenja urinske inkontinence sestojijo iz Keglovih vaj in treninga mehurja pri urgentni in mešani urinski inkontinenci ali pri prekomerni aktivnosti sečnega mehurja. S Keglovimi vajami (naučite se jih lahko pravilno izvajati z edukatorjem) utrjujemo mišice medeničnega dna. Z njimi zdravimo stresno urinsko inkontinenco, izvajamo pa jih tudi pri urgentni in mešani urinski inkontinenci pa tudi pri čezmerni aktivnosti mehurja. Prav tako jih Izvajamo za preventivo, da z njimi preprečujemo morebitni pojav urinske inkontinence. Trening mehurja izvajamo kadar se soočamo z urgentno urinsko inkontinenco ali, če imamo prekomerno aktiven sečni mehur. Obe metodi pa lahko izvajamo tudi same, brez zdravniških navodil.
Z lepimi pozdravi,
Lorena Meglič