Odločila sem se za hujšanje z nizkim GI in ločevanje. Že po dveh nosečnostih sem uspešno shujšala, ampak tudi takrat sem shujšala samo, če sem jedla kot ptiček (600-700 kalorij). Sedaj jem okoli 800-900 kalorij in shujšam “le” pol kilograma na teden. Strah me je, da bom omagala nekje na pol poti, saj moram izgubiti 20 kg nabranih po porodu. Imam občutek, da nekaj delam narobe. Opisala bom svoj jedilnik:
z: grenki zeleni čaj, finski kruh na tanko namazan s Tamarjem ali kefir z navadnimi ovsenimi kosmiči (1 žlica)
m: sok dveh pomaranč ali navadni jogurt,
K: zelenjavna juha brez zabele, na žaru popečen zrezek, dušena zelenjava, skleda solate ali juha in velika skleda solate s tuno ali kuhanim jajcem
m: skleda jagod
V: navadni jogurt ali kos piščančjih prsi in dve rezini sira in žlica skute
Spijem okoli 1 in pol litra čaja in vode.
Ker sem na bolniški in okrevam po operaciji oči, ne smem več na aerobiko ali telovaditi. Danes sem si kupila orbitrek in bom počasi začela, saj sem čisto brez kondicije, saj sem dva meseca morala ležati. Res bom hvaležna za nasvete. Saj sem že veliko prebrala o tem (knjig, forimov…), ampak ne najdem neke svoje poti. Naj povem še to, da sem dopolnila 39 let in baje naj bi šlo potem bolj težko dol:)).
jedilnika ne bom kompentirala, ker nisme strokovnjak za to. je pa veliko odvisno od metabolizma in kot si že sama ugotovila od gibanja. lej ne vem če si si nabavila orbitrek ti povem da je tudi naporen in ti svetujem da po posegu pridejo v poštev kvečemu sprehodi. postopno dviguješ tempo in daljšaš razdalje.
drugače pa pol kg na teden je zdravo in običajno da počasno izgubljanje kg dolgotrajneše rezultate.
Domača zelišča, za katera se niti ne zmenimo, včasih najbolj pomagajo – jagodnjak, koruzni laski, – pridajajo jih v lekarnah…
V pogled povezava:
http://freeweb.siol.net/icevnik/zdravilne%20rastline/401.html
LP
Le pol kilograma na teden ? Ne bom komentiral sploh. Najbolj da kupiš kapsule iz TV prodaje. Tam bo šlo po 20kg na teden. Pa še jedla boš lahko vse maksimalno !
Tvoj jedilnik je čisto ok. Ne vem zakaj naj bi omagala kot sama praviš. Ne zdi se mi da bi kaj pretirano stradala. Razen če so količine prilagojene kitajskim porcijam. To nekako kar si napisala zgoraj je zdravo hujšanje. In če imaš še pester jedilnik je to to. Kilogrami ki jih boš tako izgubila bodo izgubljeni oz. se bodo dosti težje vrnili če boš spet zakorakala na stara pota po končanem hujšanju.
Pa srečno !
Sama sem v slabem letu dni izgubila “le” 10 kg, ampak ne gre toliko za številke.. moje telo je popolnoma preoblikovano, s prehrano in vadbo sem dosegla kar sem hotla, kljub temu, da nisem izgubjala enormnih kg v kratkem času… mislim, da je ključ do dolgotrajnega zadovoljstva v premišljenem hujšanju.. pa vedno imejte na prvem mestu v mislih zdravje, zatem šele estetiko.
tako je moje mnenje.