Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja Prepis na novo srednjo šolo (iz gimnazije na poklicno)

Prepis na novo srednjo šolo (iz gimnazije na poklicno)

Živjo!
Sem učenka drugega letnika Biotehniške gimnazije in razmišljam o prepisu na drugo (poklicno) srednjo šolo. Verjetno vzgojiteljsko ali srednjo šolo za turizem. V gimnaziji imam super sošolce in moje ocene niso ˝slabe˝ (povprečje sem imela obe leti 4), vendar imam občutek, da ta gimnazija ni zame. Nič nimam proti šoli, se mi pa zdi, da za količino dela, ki ga vložim v šolsko delo bi morale moje ocene biti boljše. Bojim se prepisati, ker ne vem, če je to prava odločitev. Kaj če se prepišem in mi potem šola ni všeč in to odločitev obžalujem še celo življenje?
Bojim se tudi, da sem prepozna. Je prepozno začeti novo šolsko leto v novi šoli v 3. letniku?
Ne vem. Zdi se mi kot zelo zahtevna odločitev za katero bi definitivno potrebovala pomoč.

Zdravo,
prepis je možen, vendar najbrž v 2.letnik, bi se morala pozanimati na izbrani šoli in opraviti diferencialne izpite če je potrebno. Vprašaj starše ali koga ki mu zaupaš za nasvet, odločitev pa bo na koncu tvoja. Srečno!

New Report

Close