Najdi forum

prepiri zaradi otrok- pomagajte

priženil sem se v družino, kjer so imeli vrsto let lepe in prijateljske medsebojne odnose.

Potem pa je zadnjič najina hčerka (4 leta) v igri porinila na tla svakovega sina(3,5 let).
Otroku ni bilo nič, saj se je je le malo bolj trdo usedel na zadnjo plat.
Seveda je jokal, logično.
Dogodek, ki po mojem mnenju sploh ni vreden omembe, pa je v naših odnosih naredil celo revolucijo.
Svak je prepire, v katerih je nama z ženo, njegovo sestro, očital, da ”ne znava vzgajati”, da sva ”nesposobna”, ”lena”…itd. itd. prignal tako daleč, da je sestri zmetal pod nos vse(!!!) grehe, ki jih je naredila – od ranega otroštva naprej.
še enkrat poudarjam: razlog (vsaj slišani) za prepire je bil zgolj in samo ta, kot sem že napisal na začetku.
Druga svakinja, ki se ji je vse skupaj zdelo neumno in otročje, je želela zadevo pomiriti, a ni dosegla drugega, kot da se nam je svak dobesedno odpovedal. Z nami je prekinil VSE stike!
Pri vsej zgodbi je najbolj žalostno to, da hčerka bratranca zelo pogreša in se joče, ker ne more iti več k njemu na obisk.
Imate vi, ki imate tudi izkušnje, kakšen nasvet?

Ja seveda, to je zgodba, ki se neprestano odvija v družinah v vseh mogočih niansah in jakostih. Tako je moje mnenje.
Svak je v trenutku, ko je bil njegov sinček pahnjen ob tla, znova podoživel vse travme iz svojega otroštva, ko je bil ponižan, razžaljen in poražen s strani sorojencev pa se ni nihče potegnil za njega in mu pomagal. Otrok v njemu tega ni prebolel in njegov odrasli jaz bo z vso močjo zaščitil svojega sinčka. Vsaj ta ne bo trpel krivic, ki jih je moral (s strani sestre) prestajati sam. Vaša deklica je nehote in nedolžna pač pritisnila na gumb, pod katerim je skrita huda bolečina iz otroštva.
Svak tega verjetno še sam ne razume in se ne zaveda, da je odreagiral otročje in nezrelo.
Zavoljo dobrih družinskih odnosov bi po moje morala tvoja žena razčistiti s svojim bratom saj je očitno njeno delovanje v preteklosti povzročilo nepozabne rane in zamere na duši svojega brata. Pristopiti bi morala z ljubeznijo, sočutjem in razumevanjem. Položiti balzam na bolečino in se zavedati, da sta sedaj oba odrasla in si nista več prepuščena na milost in nemilost.
Pri takih zadevah zdrava pamet večinoma odpove, spregovoriti mora srce. In se splača že zato, ker vaša punčka močno pogreša malega bratranca…

New Report

Close