Najdi forum

Star sem 28 let in s punco živiva že tri leta skupaj. Vse je ok moti me le, da je preveč hitro uskipljiva in včasih prav histerična. Menim sicer, da majhna količina prepirov ne škodi, saj se tudi na ta način da marsikaj rešiti in povedati, vendar tako kot ona včasih po…di? Zanima me, če je to normalno, mislim, če imate tudi vi podobne probleme s partnerji?

Luka

haha
Luka lep pozdrav ..

Mogoče imaš pa ti problem.. Škoda ker nisi napisal zakaj vzkipi??
Ali ji premalo pomagaš pri kakih domačih delih??
Mogoče premalo pozornosti, veš ženske so zelo občutljive inn želijo veeeliko
pozornosti (skoraj nonstop), pa vendar ne preveč, da si ne bi domišljala
da ji ne pustiš dovolj svobode..
Kaj pa (oprosti da vprašam direkt) – sex, ali ga je približno toliko kot si ga
punca želi (ravno prav ga mora biti), no ja ne vem ampak stari so pravili
dober k… pa je mir v hiši..

Poizkusi npr. posodo pomiti po kosilu med tem ko ona skuha kavo (primer)..

Saj ni treba da me razumeš, kot da bi moral biti “copata” ampak neko normalno
obnašanje in boš videl da bo punca nehala popi..z..evati..
Ali pa poizkusi npr. sredi kakega športnega prenosa po televiziji ugasni televizijo,
pa ji reci da te ona bolj zanima kot šport in da bi se rad pogovarjal..
Lep pozdrav!!

Hja, tudi jaz se hitro razburim, pa dobro da se, ker durgače bi me čez čas razgnalo. Moj partner ma tako jemlje – pač hitro popizdim, ne zdi pa se mu to kaj groznega, ker tudi sam misli, da je bolje tako kot pa držati stvari sebi ali pa jezo potlačiti. Med jezo pa seveda ne psujem, zmerjam nekoga ali kaj podobnega. To je le takšna hitro minjiva jezica.Vsaj pri meni no.

Mislim, da je tako obnasanje primitivno in zaljivo do partnerja. Mislim, da bi se morala pogovoriti in se skupaj nauciti obvladovati take izpade (se pravi, ti bi jo podpiral pri tem). Ce pa po obvladovanju nima zelje in misli, da ima prav, te pa verjetno ne spostuje kaj dosti. Res je, malo “silovitosti” v odnosu ne skodi, vendar ne, ce gre ta silovitost na racun drugega. Saj si ves cas zaposlen s tem, da jo miris, namesto da bi se kaj skupaj pomenila!

Midva sva bila oba kolerika in sva uspela zadevo umiriti do tega, da imava sicer zivahno razmerje, pa vendar nihce od naju ne ponori ali vzkipi kar tako. Sva se disciplinirala in pogovorila o tem.

Kaj pa ti storis ko ona popi**i ???

Moja se tudi zdere, vendar se hitro pomiri. Se mi zdi, da je potem sex nekako temperamentnejši, če seveda pride do sexa.

Treba je znati svojo jezo kontrolirati, ostati v sebi, ostati miren. K temu pripomore sproščanje oz. meditacija. Ko se to prakticira dlje časa, človek sploh ne čuti potrebe po razburjanju. Če pa, se jo nauči obvladati.

Tudi športniki so najboljši tisti, ki so mirni, saj se le tako bolje skoncentrirajo na nastalo situacijo. Enako naj bo tudi v zvezi med dvema človekoma.

lp,
princ

V forumu psihiatrija dr. rejec pod temo Odnos do partnerja ( avtor Jože 3.3.) pravi, da se je treba naučiti prepirati. Zelo zanimivo in priporočam da prebereš.

Jaz sem tudi precej vzkipljive narave. Pa sem se naučila brzdati, ker to pač nikamor ne pelje. Moram reči, da se sedaj skoraj ne prepirava. In prav srečna sem, da sem nehala kričati nanj.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close