Preozka kožica na penisu.
Pozdravljeni!
Prosil bi vas za konreten nasvet v težavi, ki jo imam. Star sem 21 let in nikoli prej nisem imel težav s kožico v zadnjem letu pa je ratala nekako preozka,težko jo povlečem dol ne da bi me pri tem bolelo ali potem nebi hotela nazaj v prvoten položaj. Parkrat mi je že tudi počila, ko sem urniral in kožico potisnil “dol” pri tem sem malo krvavel.
Sicer ni hud problem a me je začelo motiti prav tako seveda ni prijetno za samozavest zato bi vas prosil, da mi poveste kako težavo rešit. Vem, da moram k urologu a nevem kam in če bi ta poseg bil zelo drag.
Prosim predlagajte h komu naj grem(Ljubljana,Kraj) in koliko bi me tak poseg stal.
Lp
Spoštovani!
Da – menim da razmišljate pravilno in da bo v vašem primeru najbrž potrebno razmisliti o obrezanju. Lahko pa se najprej obrnete na dermatologa, da poskusita z mazili – če ta ne bodo pomagala, pa pride v poštev kirurgija – odstranitve kožice. To je sicer nekoliko neprijetno in traja nekaj časa, da se zaceli, vendar je v večini primerov to edina dolgoročna rešitev.
Drugega dela vašega vprašanja pa ne razumem. Do urologa pridete tako, da greste k vašemu osebnemu zdravniku in dobite napotnico ter se naročite. To je za zavarovance zastonj in operacija – obrezanje seveda tudi. Če pa ne morete čakati, vpištete v katerikoli iskalnik na spletu besedi urolog kranj ali urolog ljubljana in malo pobrskajte. V glavnem se to uporablja za pregled in posvet, urolog ki vas pregleda pa vam nato svetuje oz. vam lahko priporoči operacijo v bolnišnici. Nič nenavadnega ni, če se za to odpeljete tudi na drugi konec Slovenije, če so tam pač čakalne dobe krajše in bi vi želeli poseg prej, kot bi prišli na vrsto v lokalni bolnišnici. Seveda pa se lahko odločite tudi za povsem samoplačniško operacijo – zasebno obrezanje odraslega v Kranju v lokalni anesteziji naj bi po na spletu objavljenem ceniku stalo 700 eur, delajo pa to seveda tudi vsi zasebni splošni in plastični kirurgi.