Pozdravljeni.
Sem v najlepših letih (35), moje telo pa jih kaže bistveno več. Že vse življenje imam probleme z vzdrževanjem telesne teže, tako da sem večkrat shujšala in se ponovno zredila. Sedaj je moj BMI 27 – torej sem prekomerno prehranjena. Skoraj vsa prekomerna teža je v predelu trebuha (spodnji del), zadnjice in stegen. Zaradi nihanj telesne teže in dveh nosečnosti imam povešen trebuh in strije, prsi so majhne, kot prazne vreče z nekaj strijami.
Sedaj se ukvarjam s fitnesom, počasi hujšam, tako da predvidevam, da bom v roku 6 mesecev na normalni teži.
Zanima me, ali je mogoče naenkrat opraviti operacijo trebuha, prsi in liposukcijo. Kako se odločite med liposukcijo trebuha in abderoplastiko? Ali je možno dvigniti prsi in jih povečati tako, da se vbrizga lastno maščevje?
Zdravim se tudi zaradi hipertenzije – ali sem sploh kandidatka za operacijo?
Vem, da bi na vsa vprašanja odgovore dobila v ambulanti, vendar sem vam resnično hvaležna za to hitrejšo pot. Hvala.
Zdravo
Zanima me, ali je mogoče naenkrat opraviti operacijo trebuha, prsi in liposukcijo. Kako se odločite med liposukcijo trebuha in abderoplastiko?
Greva po vrsti 🙂
Zelo dobro je, da telovadite in počasi hujšate, saj je to najbolj zdrav način pridobivanja normalne telesne teže. Ko prenehate hujšati je dobro vsaj nekaj mesecev počakati s posegi preoblikovanja telesa, da si telo lahko opomore.
Glede na to, da opisujete povešen trebuh s strijasto rastegnjeno kožo, pride pri vas v poštev abderoplastika, pri kateri izrežemo odvečno kožo (gubo) in trebuh v celoti napnemo. Včasih naredimo še liposukcijo okoliških predelov, da dosežemo bolj skladen izgled.
Stegna in zadnjico se da preoblikovati z liposukcijo ali 7in dvigom stegen. Za posamično metodo ali kombinacijo se odločimo odvisno od količine in kvalitete odvečnega tkiva.
Pri praznih in povešenih dojkah pride v poštev dvig -mastopeksija s sočasno vstavitvijo vsadkov.
Kombinacija vseh teh posegov v eni operaciji je mogoča nikakor pa ni priporočljiva saj bi šlo za ogromen poseg na več telesnih predelih in bi bilo tveganje za zaplete preveliko. ( kljub temu, nekaterih kolegi predvsem v Latinski Ameriki take herojske posege izvajajo)
Mogoče bi prišla v poštev kombinacija abderoplastike, liposukcije ali dviga stegen. V drugi operaciji pa vstavitev prsnih vsadkov.
Glede na povedano vam vsekakor svetujem obisk naše ambulante kjer vam bomo svetovali in skupaj naredili načrt, glede na vaše splošno zdravstveno stanje, želje in možnosti.
Lepo pozdravljeni.
Aleš