Najdi forum

Živijo!

Kar se tiče okolice in obsojanja… who gives a shit?! Ljudje se tolk preveč ukvarjajo z drugimi in njihovimi življenji, namesto s svojimi. Zmeraj si lahko pameten ko gre za nekoga drugega, pred svojim pragom ma pa redko kdo popucan.
Glede tega, kar si rekel, da “bo težko brez družine” – če je res tako kot opisuješ, potem je bilo tvoje družinsko življenje samo ena farsa – kar se tiče odnosa med tabo in ženo, hočem rečt. To ni ljubezen, to ni zaupanje, to je ena navadna (čustvena) manipulacija z njene strani, sam si bil pa na dobri poti samopomilovanja, kar dela večina ljudi, namesto da bi imel “jajca” pa šli. Ja, lažje rečt kot nardit, samo druzga ti ne preostane. Tvoja žena niti ni tako blazno skrivala svojih “tendenc”, tako da ravno za norca te ni mela (preveč). Tako, kot je že en napisal, ona rab enga tipa, k jo bo j…. u glavo, z njo delal kot pač “prasci” delajo z ženskami. V tazga se bo zaljubila (očitno se je v unga, ki ga je imela (jo je imel) samo za “nor sex”), ti si pa “zihr” – you’ll always be there. Aja, pa ko boš imel kakšne trenutke razmišljanja v smislu “sej bo drugač, sej se bo spremenila” – se ne bo! Njej je fajn!

Zatorej, bod dedc, popokaj kufre in pejt! Kaj veš, mogoče te bo pa enkrat,ko boš stal s kufri na pragu, za spremembo tvoja žena pogledala kot na “tapravga dedca”! 🙂 Ker, brez zamere, zdejle te ne! Babe s(m)o take! ;D Pa ne mislt, da delaš uslugo otroku, da ostajaš z njegovo mamico… otroci, tudi čisto majhni, zelo hitro čutijo in vidijo, da je nekaj narobe (sploh če je ati skoz žalosten :)).

Veliko sreče!

Hahaha, kot bi brala svojo zgodbo, seveda obrnjeno. On je bil tako oh in sploh, ves osladen – pred drugimi, do drugih, doma pa živ vrag.

Ja kaj ti naj rečem? Saj je vse jasno. Končaj z njo, ne glede na to kako je oh in sploh, odpikaj to na hitrem postopku.
KER KOMAJ KO BOŠ BIVŠI, BOŠ ZA NJO INTERESANTEN. Hihi.
Ne ceni je več, tvojega spoštovanja si ne zasluži, ignoriraj jo, niti se ne pusti izsiljevat, nič. Kdo pa si ti, da te lahko ima nekdo tako za norca.
Ja ja, samozavest je načeta in to pošteno. Zbudi se in postavi zase, verjemi, če sam ne boš, te tudi nihče drug ne bo cenil.
Postavi si pametne cilje, brez nje in pojdi do njih, ne glej ne na levo ne na desno (kaj kdo pravi, kaj bodo rekli, kdo bo kaj rekel).
In nujno: dobi vero vase, to je najpomembnejše od vsega, ker drugače boš klonil pri vsakem protiudarcu. Tega pa ne smeš!!!!

Fredrik ,fredrik..

prav imajo vsega si kriv ti-ker to dovoliš(v to se te tudi uspeli prepričati),ker dovoliš da te imajo za magarca-oprosti izrazu ampak tako je,za ženo si priročen magarac,za tasta in taščo tudi,za okolico tudi!!Daj obrni igro in naj bojo še oni tvoji dežurni magarci..ali drugače,če te ima za norca,kar te definitivno ima,glede na to da ti nalaga nove in nove laži na voz,ki ga vlečeš in če si se že znašel v tej vlogi jo max.izkoristi ,imej kaj od tega,namesto da se samopomiluješ,pojdi za 10 dni na počitnice in razmisli-ali boš zdržal v zakonu kjer ni ljubezni.
Ko si boš odgovoril na to vprašanje boš imel tudi rešitev.
lp

Z dežja pod kap? Kam boš šel, če si copata? Žena ni kriva če hodi po tebi. Kaj pa naj dela s copatami kot pa hodi v njih. Tako da boš moral zrihtat zakon, ne pa it, ker se ti bo zgodilo isto ali še huje.

Da ne bo samo govorjenje čez Frederika.

Problem je tudi v njegovi ženi. Če je on copata, potem ni jasno zakaj ga je izbrala, če takih noče. Ona mora pokazat spoštovanje do njega. Če pa ji ni do njega, potem bi ga morala pustit.
Odgovornost je tudi na njeni strani – in to absolutno.

Da ne bo Frederik mislil, da je vsega on kriv. Ne vsega ni kriv on, ampak lahko s svoje strani doprinese odločnost in red v odnosu. Jasno mora povedat kaj je prav in kaj ne.

Niso razmerja tako preprosta: kaj je prav in kaj ne. Tako bosta zelo hitro izključila drug drugega.

Verjetno si me napačno razumel.

To je večkrat napisano. V ljubezni ni nič prav, kar ni zgrajeno.

Moje stanje se slabša. Že velikokrat sem ji postavil jasne meje, samo, ker potem zmeraj popustim. Ko sem jo nekajkrat dobil na laži, sem ji povedal, da je pa sedaj dovolj z lažmi. Pa sem jo zopet dobil na laži. Rekel sem, da bom po naslednji laži odšel. Pa sem zmeraj ostal.

Glavno besedo pri njej imajo starši. Kar oni rečejo je vse pravilno. Zahtevajo, da je tako, kot oni rečejo. Bom povedal primer: Ko sem ves srečen pripeljal najino hčerko iz porodnišnice prideta v kuhinjo oče in mati od žene. Oče reče, da bova sedaj pa hitro imela še enega otroka, in čeprav ne bo sin, jih več ne bova imela, ker cel življneje ne bova delala za otroke. Prej sva se namreč pogovarjala, da bova imela vsaj tri otroke. Sedaj žena vztraja na dveh otrokih.

Se naprimer kdaj dogovoriva, da bova kupila kakšno stvar. Potem pa se po nasvetu njenih staršev njeno mnenje kar naenkrat spremeni in žena ne popusti.

Sem bil pri terapevtu in spihiatru in sem jim razložil najin odnos. Vsi nam toplo predlagjo terapijo. Ko sem ji predlagal terapijo je najprej rekla da bo šla, nato pa, da ne gre. Meni pravi, da je ona čisto v redu in ne potrebuje pomoči. Jaz pa po njenem mnenju potrebujem psihiatra.

Prosim za pogovor in vse kar ona pravi je, da greva od tega trenutka naprej in pustiva preteklost. Vsakič, ko naredi napako mi pravi enako. Na njeni strani ni nobenega odziva ali želje po pogovoru. Sedaj se moram pripraviti, da bom ustrezno spakiral. To bom na začetku naredil samo zato, da bo videla, da stojim za svojimi besedami. Če bo potem pokazala kaj razumevanja se še lahko pogovarjamo, drugača pa bova morala žal nadaljevati vsak svojo pot.

Pa, da ne bo pomote, sam sem hotel zvezo razdreti že pred poroko, ker sem jo dobil na laži. Potem je jokala in me prosila naj ostanem. Nisem privolil. Potem je izvedela, da je noseča in odgovornost za svojega otroka sem sprjel in bil pripravljen tudi potrpeti. Poročil sem se.

Hvala vam, da mi pomagate s svojimi nasveti Friderik

Ja a si prepričan da je ta otrok tvoj?

Friderik, simbolično pakiranje?

Tvoja žena ni resna.

Frederik, ti nisi resen! Ti bi rad zasluge za to da si jo poročil. In to od same žene?!

Pa je vse to – res ?

Škoda tvojega življenja,da ga porabiš za tako smotano žensko.Trudiš se na vse načine ona pa tega ne opazi oz. ne ceni.In,da ti reče da si na tretjem mestu???Ne morš vrjet.Zaslužiš si mnogo boljšo,ki bo iskrena do tebe in te cenila.

Cec! Žal je vse res. Sploh ne dojemam, da se gre ženska takole poročit z menoj. Pa kaj ji poemni ta igra. Ona hrepeni po drugem moškem v družbi pa se obeša po meni. Kaj bi rada s tem povedala??? Morda pa hoče sebe pretentati.

Kata!Hvala za tvoje lepe besede. Mi veliko pomenijo! Vem, vse je v razsulu v moji družini. A tako težko je oditi. Morda sem mazohist. Vsak dan si rečem: Danes ji povem, da grem. Potem pa hočem najti izgovor, da me le ima rada in ostanem. Saj vem, da tako ne gre več. Vem, nikoli ne bo bolje. Ponoči ne spim. Jutri se moram umiriti in oditi. Že kar vidim, da me bodo čstva premagala, ko bom odhajal. Moram pa to narediti! Otroka pa imam res rad!!!!!!!!

Se vam oglasim! Friderik

Cec! Sploh ne dojemam, da se gre ženska takole poročit z menoj. Pa kaj ji poemni ta igra. Ona hrepeni po drugem moškem v družbi pa se obeša po meni. Kaj bi rada s tem povedala??? Morda pa hoče sebe pretentati.
/quote]

Friderik, pozabi kaj si ona misli, po čem hrepeni, dela,to vse ti prinaša zmedo. Poskušaj se osredotočiti na sebe, POMEMBEN SI TI, TVOJA ČUSTVA IN TVOJE ŽIVLJENJE. Sedaj imaš priložnost. Dej zberi pogum in se postavi za svojo srečo, mir in harmonijo. Držim pesti.

Čeprav si že na začetku veliko napisal, pa je zanimivo, kako dodatne informacije čisto spremenijo sliko o situaciji.

V tem primeru se niti nismo zmotili, ampak smo ti kar pravilno predstavili svoje poglede na tvoj problem.

Vse kar ti rabiš je odločnost, samozavest in samospoštovanje. Te kvalitete moraš razvijati. Odgovornosti, razumevanja in pripravljenost pomagati ti zgleda ne manjkajo.

Poleg tega pa imaš opraviti s čustvi. Verjamem, da ni težko oditi ali postaviti jasne meje, ker imaš občutek, da s tem odmikaš ljubezen. Ampak v bistvu; s tem dobiva ljubezen pravzaprav na pomenu, ko si odločen. Vendar odločen zaradi ljubezni in ne zaradi manipulacije.

Najdi svojo pot in svoj izraz. In pojdi naprej.

Ne morem spati. Preddesetimi dnevi sem odšel od žene. Od takrat gre smo še navzdol. Ko sem mislil, da sem doživel vse zdaj pa vidim, da še nisem na podnu.

Še prejšno sredo sva bila skupaj. Bili smo pri njenih. Moja žene je bila vsa ljubeča in nežna. Ko sem prišel domov sem ji pa povedal, da bom verjetno odšel za zmeraj od nje. Povedal sem ji, da rabim čas za razmislek. Ni me nič vprašla zakaj, tudi me ni vprašala če bi želel ostati. Rekla je samo, da če nisva za skupi pač nisva in naj se naše poti razidejo. Sem odšel in se zjokal v avtomobilu. Po desetih mesecih zakona nisem bil niti vreden vprašanja zakaj odhajam. Dopoldan vsa ljubeča, popoldan ko sem pa odhajal pa nič, kot da sem tujec.

Pridem domov k mami – prespim. Naslednji dan ji povem, da sem odšel. Mama znori in pravi, da nove kurbe ne bom vodil v stanovanja. Sploh ji nisem mogel dopovedati, da nimam nobene druge – si je tudi ne želim – nobene.

Em čakal, da me bo poklicala po telefonu. Dva dni nič. Sem hotel videt hčerko. Grem na stanovanje in še en udarec. Stanovanje prazno. Izselila se je – grem k njenim staršem. Se nočejo pogovajat z menoj in pravijo, da je žena odšla na dopust, ker se mora po takšnem norcu spočit, kot sem jaz. Čez en teden zopet grem na njen dom. Pravijo, da je ne morem videt, ker sem jo hotel ubit in ne vem še kaj – vse naj bi slišal na sodišču. Sem jih prosil za pogovor – oni nič. Pravijo, da se me boji, ker sem jo fizično in psihično maltretiral. Sem jih ponovno prosil, da mi povejo, kaj sem anredil. Pa so mi rekli, da je bila ona tako ljubeča od mene, jaz pa norec tega nisem vedel. Sploh mi ne pustijo, da bi povedal, kaj mi je naredila. Starši so rekli, da me bojo prijavli, če še nekrat pridem tam. Najboljšemu prijatelju sem povedal zgodbo in mi je rekel, da ne ve, če mi lahko verjam, ker je bila ona preveč ljubeča.

Še ena neprespana noč !
Friderik

Resnica vedno pride na dan, probaj se čimmanj sekirat zaradi laži. Mene sedaj več ne ganejo, so me pa prej, dokler še nisem delala na sebi, ko se še nisem imela rada, ko sem bila polna samoobrambnih mehanizmov..

Si prepričan, da je hčera tvoja? Da ni jokala le zaradi tega, ker je želela imeti moža, ko je zanosila. Moja diagnoza je žal enaka vsem ostalim, ne ljubi te in nikoli te ni ljubila, le izkoristila te je, da je imela fasado družine. Če bi te kdaj ljubila, bi šla k terapevtu.

Kjer je dim je tudi ogenj…imam občutek, da nisi vsega povedal. Si bil nasilen do nje?Kako to, da to govorijo, ni mi jasno. A imaš še kaj za pvedat, kar do sedaj nisi?

New Report

Close