Najdi forum

Ne vem, kako bi začel. Sem čisto zmeden. Preberite tole in mi povejte, če je z menoj kaj narobe, oziroma če sem preveč ljubosumen in kako naj se tega rešim.

Z ženo sva se spoznala po razpadu njene zveze z drugim moškim (po enem mesecu). Bila je zelo pozorna in ljubeča, potem pa večkrat zamišljena in tudi odsotna. Spraševal sem jo, če ima problem, pa mi je vedno odgovorila, da je v službi preobremenjena. Ko še nisva bila poročena, je hodila na fitnes. Enkrat zvečer po fitnesu jo je počakal njen bivši (razšla sta se zato, ker jo je varal) in jo povabil v njegovo novo stanovanje. Ona mi je takrat rekla, da je šla po fitnesu domov, drugi pa so mi po dolgem času povedali, da je bila pri bivšem fantu. Potem je priznala in mi povedala, da sta se pri njem samo pogovarjala dve uri. To sva nekako razčistila. Povedal sem ji in jo prosil naj mi naslednjič pove po pravici.

Doživel sem še en šok. Izvedel sem, da je redno klicala drugega bivšega, ki ga je imela samo za nore spolne odnose (tako je rekla sama). To ne bi bilo nič takšnega, če ne bi izvedel, da jo on ob vsakem pogovoru direktno vabi na seks (tudi to mi ni povedala žena). Moja žena je potem trdila, da se ji to gnusi, vendar pa da mu želi samo pomagati, zato ga kliče. Drugi so trdili, da se še dobivata. Žena je trdila da ne in verjel sem ženi. Nekako sva se pogovorila in se po tem poročila.

Po poroki sva dobila krasnega otroka. Žena je postajala čedalje bolj odsotna. Spraševal sem jo, kje je problem in mi je vedno odgovorila, da je vse v najlepšem redu. Videl sem, da ni res. Potem sem zahteval resen pogovor in jo prosil za iskrenost. Bila je res iskrena in mi povedala, da je ta dva fanta najbolj ljubila v svojem življenju (pred mano je namreč imela več fantov). Jaz pa sem na tretjem mestu. Vprašal sem jo, zakaj se je potem poročila z menoj. Rekla je, da zato, ker sem dober, pošten itd. Vprašal sem jo, če me bo lahko vzljubila takšnega kot sem. Povedala je, da dela na tem. Kupil sem knjige, šel na terapije, se pogovarjal z njo, kaj naj naredim, da me bo sprejela, trudil sem se pri spolnih odnosih. Pri pogovorih mi je vlivala novega upanja, da v njenem življenju prevzemam prvo mesto kot moški. Bila pa je velikokrat odsotna z mislimi in vsevečkrat sem jo dobil na laži.

Po nekaj mesecih, ko sva zopet imela spolni odnos, sem izpolnjeval njene želje in nato sem jo takrat, ko je najbolj uživala vprašal, katero mesto kot moški zavzemam v njenem življenju. Mislil sem, da bo rekla, da prvo. Prizadele so me njene besede. Rekla mi je, da mi je že povedala, da sem na tretjem mestu. Nisem mogel več nadaljevati s spolnostjo. Naenkrat se zdrami, pride do mene in se začne opravičevati, da ni tako mislila in se zadirati name, da ji postavljam neprimerna vprašanja v neprimernih trenutkih. To ni naredila ljubeče ampak cinično. Podrl se mi je svet. Ona obtožuje mene. Jaz sem se potegnil vase. Ima smiselno sploh še nadaljevati takšen odnos, če ti partnerica prizna, da si na tretjem mestu kot moški v njenem življenju?

Masrsikatera moja bivša partnerica je bila boljša v nekaterih pogledih od moje žene. Vem samo, da ko sem se odločil za novo partnerico, sem počistil za ostalimi. Postale so zgodovina. Žena je zdaj prva in edina. Tudi, če me bo v sredini noči zbudila in vprašala, kje je kot ženska v mojem življenju, ji bom povedal, da je absolutno prva!!!

Tast in tašča mi samo govorita, da imam enkratno ženo, da moram biti ponosen nanjo. Večkrat sem jima hotel povedati problem in mi ne dovolita. O tem se nočeta pogovarjati. Pravita, da jo ona poznata in si ne bi mogel želeti boljše žene.

Glede na to, da jo večkrat dobim na laži, se sprašujem, ali ji bom sploh še lahko zaupal. Šesti čut mi govori, da me je že prevarala tudi fizično. Ona trdi drugače. Se ji je pa zareklo, da je vse bivše prevarala, da pa mene ni! Tudi če me ni fizično prevarala, se vam ne zdi, da to kar počne je nek način varanja mene in nje same?

Zelo vesel bom vaših mnenj! Friderik

Kaj še ti delaš zraven nje?????????
NA KRATKO…Norca iz sebe.

Slovenska klasika, le da so vloge v glavnem zamenjane.

Tem in nasvetov o tem je na monu kolikor hočeš. Malo pobrskaj.

Veš kaj… Vidva se gresta oba neko farso od zakona in to veš že od samega začetka. Zdaj pač pogoltni, kar si si zakuhal. Poročil si se z nestanovitno žensko, ki ti niti ni pretirano skrivala svojih “hobijev”, mogoče le ni bila popolnoma odkrita glede njih…, ti pa si iz kakršnegakoli razloga že pač bil pripravljen kupiti njene laži.
Njeni starši očitno točno vedo, kakšna tička je, in so si globoko oddahnili, da se je vsaj navidez ustalila.
Glede vrstnega reda pa – madonca no, a sta stara 15 let. Pa človek ne more verjet. Na katerem mestu sem kot moški? In ti reče na tretjem, ti pa pohlevno borbaš dalje in e skušaš prebiti na prvo? Ej, sem drugače nepopravljiv romantik in vedno navijam za ljubezen, varalice bi pa lahko utopila v žlici vode, samo ob tem odstavku sem se pa krohotala. Na katerem mestu sem? Joj joj joj. Zavedaj se, da takšen tepček – prav to si v očeh tvoje žene – ne more nikdar biti na prvem mestu. Ti povem, kakšen tip bo pri njej prepričljivo na prvem mestu? Ki jo bo zajebaval v glavo 24 ur na dan, da niti zadihat ne bo mogla. Ali pa če se ji bo zgodila kaka nesreča in bo pohabljena za vse življenje. Je pač tak tip, kar pa ne pomeni, da ti ne bi mogel biti dober oz. odličen partner drugačni ženski.
Sem bila groba? Oprosti, ampak tako jo vidim.

Poročil si se z žensko, ki te ne ljubi…. Škoda…

Sreča ima rada pogumne. -:) Удача любит смелых!

Friderik, ti si tepec. Kaj vse ti žensko sprašuješ, kaj vse bi ti rad, da bi ti povedala “po pravici”, … torej, čisto nič se ne čudim, da ti počne vse kar počne.

Imaš problem in rešuj ga sam s sabo in s partnerko.

Za božjo voljo ne mešaj tašče in tasta.

Tvoja žena je samo žena na papirju. Njen odnos do tebe (in na splošno) je ena cela zmeda. Njeno življenje je en kaos. Tako, kot si rekel, morala bi razčistiti z bivšimi. Ker tako, kot ona živi, to ni nič.

Tudi ti doprineseš k temu. Nisi odločen. Meje v odnosu morajo biti jasne. Nisi postavil meje že na začetku. Pri sebi si svojo preteklost uredil, ampak nisi vzdrževal red v tvojem novem odnosu (s tvojo sedanjo ženo).

Popustil si in kaos se je razpasel.

Mislim, da veš za kaj gre in kje je problem. To je prvo in najvažnejše. V odnosu morata vzpostaviti red.

Kako bosta to vzpostavila je vse odvisno od situacije. Ali bosta šla narazen, ali bo ona nekaj naredila z bivšimi itd…

Nima smisla, da ti govorim kaj narediti, ker moraš globoko in trezno razmisliti. Ne smeš dovoliti, da te čustva zapeljejo, ker red v odnosu je ravno tako pomemben, kot ljubezen do partnerja. V ljubezni je red. Če ni, potem to ni prava ljubezen, je le neko slepo čustvo, zaradi katerega trpiš ti in zdaj tvoja mlada družina.

Želim ti veliko treznosti v življenju in vzpostavitev reda, ker red je tisti, ki dela odnose harmonične. Tako kot v orkestru, kjer ima vsako glasbilo svoje mesto, in zaradi tega reda nastane lepa glasba.

V globalu so že drugi napisali bistva, sam bi rekel da skoraj težko verjamem da obstojajo odrasle osebe na takem nivoju, kakor si ti. In nisi nič kriv za to, si pa lepo fazonsko izkoriščen in bo seveda trajalo dokler si boš sam to dopustil. Ta zveza je farsa, žal.

Medtem ko pakiraš bi ji lahko tudi to namignil, a?

Misli nase, ker ona več kot očitno nate ne!

Morda se čudno sliši, ampak pred tabo je izziv. Velika priložnost, da začneš spoznavati vzorce, ki ti dovoljujejo da si v odnosu, s katerim nisi zadovoljen. Sam boš skoraj zagotovo težko prepoznal svoje “šibke točke” ki bi jih bilo fajn okrepiti, lahko pa ti pri tem zelo pomaga terapija. Govorim iz svoje izkušnje. Bolj ko je človek v stiku sam s seboj, bolj ve kaj želi in k temu sledi. To ne pomeni, da je v tem trenutku konec vseh problemov – nasprotno. Ko človek živi čimbolj po svoji meri, je ovir vedno več. Ampak človek, močnejši v sebi, se lažje sooča in jih odstranjuje, rešuje.

V tem procesu se sama po sebi dela selekcija, kateri ljudje nam lahko sledijo, s katerimi lahko sodelujemo, s katerimi se poti ločijo.

Zna se zgodit, da se nam v tem procesu “dela na sebi” pridruži tudi partner, kar je veliko darilo. Tudi če nimamo “spremljevalca” na tej poti, se nam vseeno splača. So stvari, ki jih moramo uredit sami s seboj in to ne more nihče namesto nas,

zato ne sprašuj partnerke na katerem mestu si, ampak ji raje povej kako bedno se počutiš ob njenih lažeh, kako negotov si v odnosu, kako ne veš kaj bi…

če boš imel občutek da te tam na drugi strani nekdo sliši, je to dober znak.

Vse dobro.

Podpis! 🙂

**************************************** V resnici mi nisi mar ti, ampak vznemirjenje, ki ga občutim ob tem ko te ljubim. (Anthony de Mello)

Ne razumem, kako lahko tako veliko ljudi iz vajine okolice tako veliko ve o tvoji zeni in tudi ve, kaj se ona z nekom pogovarja po telefonu. ?????

Kaj bos pa s svojo zeno in s svojim zakonom, pa pretujtaj sam. Saj gre…

Hvala vam iz srca za vaše odgovore.

Težko je. Moja žena je v družbi vsa ljubeča. Kolegi in prijatelji mi pravijo, da me tako zaljubljeno gleda. Sem zadnjič tole predstavil žlahtnici pa mi je rekla, da nej se skuliram pa da naj si jaz poštimam v glavi. Če sem še komu omenil, mi pravi, da neki z menoj ni dobro, da vidim strahove, da sem ljubosumen.

Sam tole!
sem vesel tvojega komentarja. Zaradi tega kar se mi je zgodilo z ženo sem turoben. In reakcija ljudi? Kako sem lahko tako zagrenjen pri tako ljubeči ženi. Saj mi ljudje ne verjamejo. Sem ženi omenil, da bi šla na terapijo. Ona pa seveda je to povedala svojim staršem. Starši pa nad mene, da je njihova hči popolnoma normalna in ji ni potreben terapevt, jaz pa si moram najti psihiatra.

Milo za drago! Včasih imam izbruh jeze, ampak bi imelo to kar ti predlagaš kakšen pozitiven rezultat?

Brecka! Ne, nisi bila groba. Vem, da je tvoj odgovor realen in tudi vem, da sem si vse sam zakuhal.

Sarah 5 in Priložnost!
Saj sem partnerici že večkrat povedal, kako me bolijo njena dejanja in kako se pri tem počutim. Njen odgovor je bil vedno, da delam iz muhe slona. Kadar se tako pogovarjava, mi samo reče, naj greva od tega trenutka naprej in naj pozabiva preteklost. Njena razlaga je, da sem bolestno ljubosumen.

Samo 1! Sprašuješ me, kako tako veliko ljudi ve za njena dejanja. Vse je bilo bolj naključno. Na začetku najine zveze moji prijatelji še niso vedeli, da hodiva. Mi je prijatelj enkrat rekel, da tista, s katero sem plesal (moja partnerica) spet hodi s svojim fantom, ki jo je prevaral (on ni vedel, da sva par). Povedal mi je, da sta se pripeljala pred blok vsa nasmejana in veselo vstopila noter. Moja partnerica je potem to priznala in tudi priznala, da je bila pri njem.

Ta drugi, ki ga je pa imela za spolne avanture, se je napil in v družbi razlagal o neki ženski iz naše firme, s katero se je srečeval. Prijatelj, ki je bil na tej fešti je naši družbi to povedal. Šele čez določen čas smo ugotovili, da naj bi šlo to za mojo partnerico. Ko smo uskladili podatke, mi je ta človek povedal, da je prišel v pisarno (stem ljubimcem si delita pisarno), ko je ravno mojo partnerico vabil na spolne odnose. Zapisal si je čas in zatem pogledal v telefon in ugotovil, da je bila v tistem času zapisana številka moje partnerice. Tako smo jo dobili. No, moja partnerica je potem vse priznala in mi rekla, da je normalno, da se sem in tja sliši z bivšim. Res pa je, da nisem nikjer zasledil, da sta se po telefonskih razgovorih tudi dobila.

Za to sem izvedel po naključju. Sedaj pa se sprašujem, če se je zgodilo še kaj, kar ne vem. Izredno naključje bi bilo, da bi moja partnerica naredila samo dve napaki in bi tudi samo tisti dve napaki naključno odkril.

Jonson! Upam, da mi bo uspelo vnesti red v najin odnos. Sedaj sem tako uničen, da si želim samo oditi. Ko pa prespim noč pa se bojim, da ne bi bili več skupaj kot družina.

Tudi ostalim, ki ste mi odgovorili, bi rad povedal, da se strinjam z vami. Bo pa težko. Vsi v okolici imajo mojo ženo za svetnico. Tudi sam razmišljam o ločitvi. Vem pa, da bo prehodno obdobje težko, dokler se ne izkaže resnica. Trenutno so vsi proti meni! Friderik

Ne nobeden ni proti tebi Friderik. Samo globoko proti sebi si si sam, samo ti Friderik. Vse imaš odprto vsa vrata ti si pa še vedno v prostoru, ker sam tako hočeš. Ja imaš svetnico, če tako misliš ampak s to svetnico ti ne znaš in ti bo vedno znova in znova odšla skozi vrata ti pa boš ostajal za njo. Ona se ima lepo in prav je tako. S tvojim smiljenjem ….. se ima ona vsak dan lepše.

Podpišem in Friderik želim ti,da boš našel pravo rešitev za svoje težavo.

Lo.ve.is in lulululu! Hvala za vajin komentar. vesel sem, da sem našel forum in se pogovoril. Kot sem že povedal je v mojem okolju težko. Žena je vsa ljubeča pred drugimi. Ko sem zadnjič to razlagal žlahtnici, mi je rekla, da to kar ji govorim ne more biti resnično, ker te pogledi name od moje žene ne morejo biti zaigrani.

Me pa zanima, kaj bi vede naredile s svojim partnerjem, če bi izvedele, da so v njegovem srcu pred vama še druge ženske.

Sam se namreč čedalje bolj nagibam k ločitvi. Otroku bom ostal dober oče. Sem se pogovarjal tudi s terapevtom. Terapevt mi je rekel, da če je vse res, kar sem povedal, gre za zelo nestanovitno žensko. Pa četudi se bo odločila za terapijo je zelo malo verjetnosti, da se bo spremenila.

Pa še to me zanima. Je to, kar mi počne žena varanje ali ne iz vajinega stališča? Recimo laži. A človek, ki se tako laže, se sploh še kdaj spremni. Rad bi namreč mnenja indifereentnih oseb.

Vesel bom vajinega odgovora!

Friderik

Če je težava obstaja tudi rešitev.

– če veza temelji na lažeh…propade, če ni zaupanja umira na obroke.
– ne vpletaj drugih v svoj zakon,
– vprašaj se, koliko dobrega ti prinaša zakon,si srečen, te izpolnjuje, navdihuje, prinaša mir in harmonijo?

Bodi pošten in iskren do sebe do svojih čustev, ker si ti gospodar svojih čustev in niso skret, da bi vsak sral in scal noter. Odgovori na ta vprašanja in dobil boš odgovor in rešitev.
Boš presenečen nad odgovori:):)

Glej, toliko odgovorov si dobil, da mislim, da bi ti moralo biti
jasno, da tukaj ne bo kruha.
Ni stvar ali ti žena laže ali ti bo še ali ne, ampak enostavno
najbrž nisi prava izbira za njo.
V zakonu ni dovolj samo, da imaš dobrega partnerja, če pa ti
ni do njega. Mora biti nekaj več. In to izsilit se ne da.
Poskusi biti od sedaj naprej drugačen mož, misli več na sebe in
ne na to, kako boš zadovoljil svojo ženo.
Spremeni sebe in mogoče se bo tudi ona do tebe. To ti je zadnja
šansa, ker očitno mož copata ji ne ustreza.
Oprosti, nisem te hotel užaliti, čeprav je grobo napisano, ampak
le zaradi tega, da boš razumel poanto.

Ja, vem, da brez zaupanja ni zveze. Sedaj ste mi odprli oči. Sem neka copata po kateri žena hodi.

Odločit se moram in odit. Sam zbrati moram še moči. Okolica me bo obsojala, težko bo brez družine. Ampak bom moral zdržat. Se bom pa večkrat oglasil na forumu.

Zaenkrat hvala za nasvete in bom vesel tudi novih.

Friderik

New Report

Close