Prenosna klima – prosim vaše izkušnje!
Pozdravljeni! Z enoletnikom živimo v trosobnem stanovanju v 6. nadstropju. Ker je zelo vroče, že nekaj časa raziskujemo tržišče s klimami. Smo dali neredit nekaj predračunov in vsi vsi se gibljejo okrog 400 tisoč. Ker zaradi razporeditve potrebujemo vsaj 2 enoti, če želimo da bo vsaj v dveh sobah temperatura nižja. Če bi hoteli to doseči še v otroški, bi potrebovali 3.
Zdaj pa smo začeli razmišljat o prenosni klimi, ki bi jo dali v dnevni prostor, kjer se popoldan največ igramo. Naredili bi si timer in klima bi se sama vklopila preden bi prišli domov, ker ko je otrok v sobi seveda ne more delovati.
Preden bi šli spat pa bi lahko ohladili še spalne prostore, saj bi klimo lahko prestavljali. Všeč nam je Bosheva, a je kar draga (220 tisoč). Zanimajo me vaše izkušnje s prenosnimi klimami. Prosim svetujte mi – tudi firmo!
LP in hvala
Moje mnenje je, da je še vedno bolje kupiti fiksno klimo in to ornk dobro, saj je ne kupuješ za eno leto. Mi imamo Panasonic in je odlična. Poleg hlajenja ima tudi ogrevanje, ionizator zraka, vsa živa možna nastavljanja, je tiha in močna, da hladi trisobno stanovanje. Samo vrata so skoz odprta.
Če boste pa drugo leto ugotovili, da je katera od sob res grozna, še vedno lahko kupite dodatno klimo, manj močno in seveda cenejšo. Te prenosne so pa en navaden drek. Resno!
Pa glede cen…smo kupovali tudi za poslovne prostre, lahko ti rečem, da je preko neta malo ceneje, pa še zmontirat pridejo in vse. 🙂
Mi smo jo kupili v petek, saj se je mož bal tega groznega vikenda-sem noseča, pa še 20-mesečnico imamo. Sem bila kar malo jezna, ker se prej nisva bolj pogovorila.
Rezultati po 2 dneh:nesli jo bomo zamenjat za stacionarno. Zakaj:
– je čisto preveč glasna
– v prostoru zavzame veliko prostora
– rokovanje z njo in prestavljanje iz enega v drug prostor se mi sploh ne zdi enostavno-vsakič nastavit nastavek za na okno, pa cev, pa prepelavanje sem in tja…
Midva sva zelo nezadovoljna in danes jo peljeva nazaj. Pa je tudi pri nas razporeditev tako zoprna, da bomo težko hladili obe sobi, a mislim da če jo bomo vklopili že dsti pred prihodom domov, bo šlo.
Mi imamo prenosno in v prejšnjem stanovanju smo predelali eno okno, da je vroči zrak šel iz stanovanja. Sedaj na novi hiši je neuporabna, ker nimamo kam speljati vročega zraka. Lani smo jo peljali s sabo na dopust in je bila v redu.
Tudi moj predlog je, da kupiš stacionarno. Sploh, če razmišljaš o tako dragi prenosni klimi.
LP, Meti
Mi imamo tudi Panasonic (hlajenje gretje, ionizator,..) in grozno razporeditev prostorov. Zanjo smo lani dali 250 tisoč z montažo.
Je še kar močna – mislim da je 90KW in je dovolj za 100 kvadratnih metrov površine. Letos smo ugotovili, da moramo odpreti vrata od enega prostora, da nam ohladi dnevno, jedilnico in kuhinjo.
Tašča je tudi kupila isto znamko samo da ima njena samo hlajenje in gretje.
Z montažo je dala 150 tisoč. Mislm, da vas hočejo tisti olupit.