Prenosna klima
Pozdravljeni!
Ali ima kdo izkušnje s prenosno klimo. Vem, da bi bila boljša vgradna vendar sem v najemu in je ne smem montirati. Klima bi stala v hodniku, cev bi bila speljana v zračnik, ki je v kopalnici ohlajala pa bi 2 prostora s skupno površino cca 45 m. Trenutno je v stanovanju 29 stopinj in bi bilo fino, če bi se dalo temperaturo znižati vsaj na 26. Ali je to s prenosno klimo sploh mogoče?
Hvala za odgovore
jajca..prenosna klima je disaster..rabš priprto okno za odovd toplega zraka hladi pa bolj ne kot ja. jaz do sedaj še nisem slišal ene pozitivne za prenosno klimo
če maš namen dalj cajta žvet v tem fletu se oskusi dogovort za eno navandno klimo, drgač p apoglej na aermec.it oz aermec.com oni majo cel kup hladlnih zadev
jst sm gorišk aregija, tko da do LJ….. tle pr nas je zlo fajn Dantes Trošt, pa mogoče klimavidic…sam glej vprašanje ali se mu splača vozit tja oz ali se to finančno izplača
zdej klime najbolj gredo v promet mitshubish, daikin je tud okej, sam zna bit drag..mogoče še kak panasonic, toshiba(?)…. je pa odvisno al rabš klimo sam z ahlajenje al tud za gretje (grejejo pri različnih zunnajih temperaturah), kok enot rabš notrnajih…..
Tudi mi smo v najemu pa smo jo montirali. Najprej smo poklicali najemodajalca, ki se je strinjal in predlagal da plačamo vsak polovico, nato smo jo kupili in montirali. Samo mi imamo SUPER najemodajalca, vi pa predpostavljam da jo boste mogli financirat sami. Lahko pa mu vseeno predlagaš da financirate polovico, potem pa itak njemu ostane. Pa saj jo lahko dol odšraufaš in potem odpelješ s sabo ob selitvi. Edino kar moraš je potem seveda tudi fasado in ostale luknje pa to popravit oziroma povrnit v prvotno stanje, kar pa tudi ni nič težko, če le nimaš dveh levih rok. S prenosno klimo boš pa vrgla denar stran (isto kot če montiraš pravo in jo pustiš potem v stanovanju).
Prenosna klima je čisto ok, če ni druge variante in imaš možnost cev napeljati nekam ven, kjer ne bo prihajal v prostor vroč zrak od zunaj. Torej bi bil ta zračnik čisto ok. Seveda pa so te klime navadno glasnejše in tudi slabše delujejo. Da bi ena zadostovala za 45m2 težko verjetno, za prostor ali dva pa je čisto ok. Prijatelja jo imata (sta ravno tako v najemu) in znižata temperaturo v malem stanovanju na 26 stopinj.