Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost Prenos zarodka že drugi dan????

Prenos zarodka že drugi dan????

Pozdravljene,
V Postojni imam za sabo en neuspel poskus ICSI postopka. Zmotilo pa me je to, da so mi oplojena jajčeca vstavili že drugi dan (v sredo punkcija in v petek vstavitev). Berem pa, da je bolje, da se oplojeno jajčece vstavi kasneje. Kaj menite?

Imam pa še eno vprašanje: 14 dan sem naredila test in je bil negativen, takrat sem dobila tudi menstruacijo, ki traja že 7 dni in je zadnje tri dni izredno boleča. Je to normalno? Vsak dan pojem dva Nalgesina Forte, da sploh preživim.

LP, Nik@

Najbrž si imela zelo malo celic. Dr. Reš tako prakticira, kot smo na forumu ugotovile. Če je celic vsaj 9-10 in več je peti dan, če je manj pa tretji oz. drugi če sta dve ali tri. Najbrž kar tako to ne dela, če ne bi imel nekih izkušenj. Zelo možno je namreč, da od dveh celic ne bi noben zarodek preživel do 5. dne v laboratoriju.
Če se bo menstruacija v takem tempu še nadaljevala pa pokliči G, najbrž to ni ravno normalno.
Držim pesti, da bo naslednjič drugače, s pluskom na koncu!

Jaz sem sicer imela postopek ICSI v MB. Pridelala samo 5 celic, zato je bil dogovorjen prenos 3 dan. Amapak ker se je vseh 5 zelo dobro razvijalo, so mi prenos potem naredili na 5 dan. In danes sem v 36 tednju nosečnosti z dvojčki.

jaz imam vedno zelo boleco menstruacijo, tako da ne morem pametovat:) je bila pa moja menstruacija po etju ful mocnejsa kot ponavadi. verjetno bo kamlu minila. ce te bo pa drug mesec se tako bolelo pa tud jaz svetujem, da kontaktiras G.

Torej, zarodek, ki je kvaliteten, se bo vgnezdil tako drugi kot peti dan. Nic ti ne pomaga, ce pridelas devet zarodkov (ali vec) in ni nobeden od njih kvaliteten. Lahko pa pridelas samo enega in prijoka na svet cez devet mesecev. Seveda slabo izpade, ce npr. samoplacniku peti dan poves, da noben zarodek ni bil dovolj kvaliteten in da transferja ne bo. Veliko lepse izpade, ce naredis transfer drugi dan (saj je bil transfer a ne?) in potem pac ne uspe. Osebno bi raje cakala do petega dne (pa ceprav z enim zarodkom) in ostala brez transferja, kot da mi ga delajo drugi dan in sem potem na istem (razen tega, da sem 14 dni trepetala kaj bo, jemala progesteron,…). Drugi dan transfer skoraj vedno je (ce se celice le oplodijo), saj je le malo zarodkov tako nekvalitetnih, da se ne bi razvijali do drugega dne, cisto drugace pa je razvijati se do petega dne. To uspe le najbolj kvalitetnim. In to je zame tudi cilj vse te zgodbe – vstaviti kvalitetne zarodke, ki imajo moznost vgnezditve in pravilnega nadalnjega razvoja. Delati transfer samo zaradi transferja ni smiselno (razen ce ti gre za stevilke). Seveda potem vedno potegnejo na dan argument, da je zarodku v maternici najbolje … To je verjetno res, ampak se bolj res je to: kvaliteten zarodek se bo vgnezdil, pa naj bo transfer drugi ali peti dan, nekvaliteten pa ne – maternica gor ali dol. Na zalost. Kvaliteta zarodka, pa je v veliki meri igra na sreco – tako kot po naravni poti. Hja, veliko srece torej vsem, ne glede na to, kateri dan je transfer! Srecno!!!

Ja, se strinjam z danak. Dodala bi se samo to, da je uspesnost vgnezditve veliko, veliko (skoraj 80%) odvisna od tega, kako kvalitetno je transfer opravljen. Ze dr. Pusenjak je v nekem linku omenil, ce bi bil transfer 100% opravljen (najbolj pomembna je hitrost prenosa zarodka v maternico, da je zarodek cim manj na svetlobi), bi se odstotek vgnezditve povecal. No, tako sem ga vsaj jaz razumela. Tako, da je veliko odvisno tudi od doktorja, oz. strokovnjaka, ki opravlja ET.

Ajda

Osebno sem imela 30 celic , prenos zarodka imam peti dan. Če je veliko celic, kakšna je prednost ? Je vas po punciji tudi tako vse bolelo ?
Hvala Sara

Kako pa to da si tukaj napisala da si imela 30 celic, na uni temi pa 28 ?!!

Jaz pa sem imela od 6-10 celic. Ponavadi so se vse oplodile in vse razvijale. Vmes sta se ena ali dve nehali razvijat. Ostale so se vedno do petega dne in so bili potem zamrznjenčki. Prvič mi je vstavil Reško drugi dan , drugič tretji -noečnost-splav , tretjič-tretji-nosečnost-izvenmaternična, četrtič tretji-nosečnost.
Potem sem pa imela 3x prenos zarodka 5 dan in je bila prvič nosečnost-se ni dobro razvijal, se pa je in sem se odločila za splav, naslednje dvakrat nisem bila noseča. V tem postopku sem pa vztrajala, da želim prenos tretji dan in ne peti in sta se dva prijela.

Sama sem v drugem postopku imela prenos 5. dan (9 celic, od tega je 5 dan dočakala le 1 sama, zelo lepa) z vgnezditvijo pa ni bilo nič. V tretjem postopku sem mela prenos 2. dan (5 celic, 2 prenešeni, 3 zamrznjene 5.dan), oba prenešena zarodka sta se vgnezdila in super razvijala do 22.tedna, ko sem zaradi infekcije splavila. Meni je bilo rečeno, da je bolje čimprej zarodke vrniti v maternico.

Sem šla pol na list pogledat, ki sem ga dobila po punkciji in je tam pisalo 28,zato sem pol popravla . Po vsem tem kaj berem , me je vedno bolj strah kaj bo v soboto ..

New Report

Close